Fråga:
Hur kan jag hålla systemtiden?
user46
2012-06-14 05:24:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag vet att Raspberry Pi inte har någon systemklocka för att spara pengar. Hur kan jag dock hålla systemtiden?

Fem svar:
user46
2012-06-14 05:24:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Programvarulösning

Den mest populära metoden för att hålla systemtiden är via Network Time Protocol daemon (NTPd).

NTPd är den vanligaste metoden för att synkronisera programvaruklocka för ett GNU / Linux-system med internetservrar som använder Network Time Protocol.

NTPd bör redan installeras och ställas in på standardoperativsystemet Debian Squeeze. Du måste dock installera och konfigurera det manuellt för Arch Linux.

Först bör du installera NTP.

 $ sudo pacman -S ntp 

Nu kan du uppdatera det manuellt via kommandoraden.

 $ sudo ntpd -qg 

Eller så kan du lägga till det i listan över demoner vid start genom att lägga till den i din /etc/rc.conf -fil. Som så.

 # /etc/rc.confDAEMONS=(!hwclock ntpd) 

Observera att du måste inaktivera hwclock genom att föregå det med ett utropstecken (! ) i demonerlistan.


Protip från mlp: stark > Om du lägger till ntpdate i din lista med demoner kommer tiden att korrigeras mycket snabbare efter start. Så din daemonslista skulle se ut så.

 # /etc/rc.confDAEMONS=(!hwclock ntpd ntpdate) 
ntpdate är utfasad: http://support.ntp.org/bin/view/Dev/DeprecatingNtpdate
/etc/rc.conf är också utfasad.
om /etc/rc.conf är utfasad, vad är alternativet? Det här är precis vad jag behöver.
@exabrial `systemctl aktivera ntpd.service` liknar att lägga till` / etc / rc.conf`.
Färska installationer har det att hämta tid från en mängd olika källor som kan vara många humle från huvudklockan. För detaljer och av anledningen till att du ska ändra det till time.nist.gov, se denna fråga och svar: https://raspberrypi.stackexchange.com/questions/68811/how-do-i-set-raspbian-to-use -the-primär-tid-server-tid-nist-gov
Alex Chamberlain
2012-06-14 12:33:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hårdvarulösning

Om du vill garantera att tiden på RPi alltid är korrekt eller vill behålla tiden utan en nätverksanslutning måste du köpa ett expansionskort med en realtidsklocka (RTC) om det: det finns minst en tillgänglig och minst en under utveckling.

Tillgängliga RTC-expansionskort

RTC-expansionskort under utveckling

winwaed
2012-06-14 17:56:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För applikationer som inte är nätverksanslutna (eller där nätverkstiden kanske inte är tillräckligt bra) kan du ställa in din RTC-klocka (@Alex Chamberlains svar) med tiden härledd från en GPS-mottagare eller en VLF-mottagare (i NW Europe skulle detta vara Rugby MSF). Båda kan vara utmärkta lösningar på fältutplacerade enheter (robotar, fältövervakning osv.).

Båda lösningarna skulle också vara bra hobbyprojekt. Jag minns att jag byggde en Rugby MSF-mottagare på 1980-talet. En GPS-mottagare ("puck") från hyllan skulle ge tid och datum i NMEA 0183-meningarna - det skulle då vara ett enkelt kodprojekt att extrahera denna information.

Av intresse sänds faktiskt MSF-tidssignalen nu från Anthorn Radio Station i Cumbria, inte Rugby.
Bor inte i Storbritannien just nu, jag har inte kört ner M1 på ett tag: Så har de tagit ner "skogen"? (Jag antar att de närliggande flottorna vid Daventry fortfarande finns kvar)
Inte säker - jag är på fel sida av landet för M1. Rugby Radio Station verkar dock ha slutat vara aktiv i mitten av 2007 enligt http://en.wikipedia.org/wiki/Rugby_Radio_Station - med hänvisningar till rivning, inklusive ett foto. Och det finns en video här: http://www.youtube.com/watch?v=bx2lhSUuGqU. Det finns dock fortfarande master på Google Street View, vilket jag är ganska säker på är nyare bilder än 2007.
Och när jag tittar runt på Wikipedia nämns inte "marin" master i Daventry så jag måste ta fel - bara en mycket gammal (nu demonterad) sändare till imperiet. Så nu är M1-enheten ännu tråkigare!
tjoe
2012-11-13 17:49:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Installera NTP-demon på Arch Linux med systemd:

 sudo pacman -S ntpsudo systemctl aktivera ntpdsudo systemctl start ntpd 

Se också till att din tidszon är rätt inställt, i mitt fall:

 sudo rm / etc / localtimesudo ln -s / usr / share / zoneinfo / Asia / Tokyo / etc / localtime 
Pierz
2014-11-29 04:39:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du inte vill att NTP ska köras på ditt system hela tiden kan du använda ett av några olika alternativ för att ställa in tiden:

 • ntpdate - När det väl har installerats ställer det in systemet för att få den tid när något gränssnitt kommer upp (även om det är "utfasat" används det fortfarande ganska allmänt).
 • rdate - Enklare och lättare vikt tillvägagångssätt, men lite mindre exakt.
 • tlsdate - Ett säkrare alternativ som använder en TLS / SSL-server som tidskälla.

Självklart kommer din klocka inte att vara lika exakt som att använda NTP eftersom alla klockor driver, och eftersom dessa appar bara använder en enda tidskälla kan de potentiellt leda till att fel tid ställs in om deras valda källa har problem.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...