Fråga:
Hur kan jag avgöra om en viss pekskärm är kompatibel?
Till B
2012-06-13 01:19:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag vill bifoga en pekskärm till min Raspberry Pi. När jag sökte på internet på det här fick jag reda på att detta inte är trivialt, eftersom inte alla pekskärmar är kompatibla.

Hur får jag reda på om en pekskärm är kompatibel med Raspberry Pi?

Jag letar inte efter rekommendationer eller listor över möjliga enheter, jag vill veta hur jag får reda på om en viss skärm fungerar.

Sex svar:
#1
+16
ian.shaun.thomas
2012-06-13 16:10:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Frågan kommer att vara drivrutiner. Eftersom de flesta produkter som säljs inte har drivrutiner med öppen källkod, är det upp till någon som vet hur man omvandlar dem. På grund av detta, om enheten inte är extremt populär, kommer den sannolikt inte att stödjas.

Jag har inte använt någon av dessa personligen men webbplatser finns med hårdvarubaser. Databasens noggrannhet för din specifika nix-byggnad är tveksam och eftersom listorna vanligtvis är användarbaserade så att du bara kan lita på dem i viss utsträckning.

http://www.linuxcompatible.org /compatdb/categories/hardware_linux.html

Det finns några videor på youtube hur man lägger till pekskärm till olika Linux-datorer, de skulle vara en bra källa till vad som har stöd. De som stöds bör kunna ansluta till USB-portar. Så en titt på pekskärmsdrivrutiner och vilka USB-enheter de stöder skulle vara en bra källa.
Se bara till att jag förstår det här inlägget, ARM vs x86 vs x86-64 har inga egna kompatibilitetslistor, så de allmänna listorna är en bättre resurs. Det finns inte heller någon RPi-specifik lista någonstans. Korrekt?
Jag skulle säga att dessa dagar har _mest_ produkter OSS-drivrutiner (integrerade i system, inte leverantörsdrivrutiner). De som inte blir färre. Det var tvärtom på 90-talet. Vissa klasser är mer benägna att arbeta än andra.
I själva verket kommer förare att vara den enkla delen. Det är elektriska gränssnitt som kan vara en showstopper för de som inte är beredda att göra anpassad kretstillverkning.
#2
+5
Alex Chamberlain
2012-06-13 15:45:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lilliput säljer några HDMI-pekskärmar och det finns bevis på att det fungerar med RPi.

Förutom att länken var på norska (så vitt jag kan säga), ställde frågan uttryckligen generella kriterier för att bestämma skärmkompatibilitet - inte en rekommendation för specifika skärmar.
#3
+2
Hellonearthis
2012-09-14 23:00:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

USB skulle vara det omedelbara valet.

Omvandla en Arduino-pekskärm för att använda GPIO-porten skulle vara ett enkelt projekt.

Eller vänta tills DSI-drivrutinerna / informationen släpps.

Nuvarande utveckling läggs i DSI-kameraporten, inte på displayen + pekskärmen.

Om jag inte var så fattig, som ovan, en HDMI 1.4-skärm med pekgränssnitt.

+1 för USB. Anpassade pekskärmsgränssnitt kommer och går, medan en USB HID är en bra investering som förmodligen kommer att vara kompatibel med * Raspberry Pi 10 *, som kommer att släppas flera år framöver. Du kommer också att kunna byta till t.ex. Odroid om du behöver mer CPU-kraft och ändå använder samma skärm.
#4
+1
Fantilein1990
2016-12-07 15:57:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tja, jag hade samma problem och var tvungen att ta reda på att den här frågan är ganska svår.

Detta blogginlägg som introducerar den officiella 7 "RPi-skärmen förklarar några av de viktigaste nyckelorden som är inblandade (HDMI, DPI DSI, DBI).

Om din skärm behöver vara en pekskärm är den första viktiga aspekten att (från min forskning) endast visar anslutna via DSI-port (J4) eller GPIO behöver ingen extra dataanslutning för att vidarebefordra pekingången. Om din skärm är ansluten via HDMI, behövs en extra anslutning (vanligtvis via USB) (och måste komma åt USB-portarna från utanför om du inte vill löda runt - detta kan komma i konflikt med ditt hölje). Du borde kunna få den här informationen enkelt.

Nästa viktiga aspekt är att det visas använder GPIO-portarna vanligtvis specialdrivrutiner (antingen för att installeras på en standard raspbian eller levereras med en icke-standard raspbian som tillhandahålls av tillverkaren av nämnda spela). Detta komplicerade saker enormt, eftersom dessa drivrutiner kan dokumenteras dåligt eller föråldrade snabbt - till och med nästa uppdatering av ditt operativsystem kan göra dem värdelösa - för att inte tala om svårigheter att använda operativsystem som det inte finns någon drivrutin för. Du bör kunna hitta drivrutinerna och lite kundfeedback online. Om du inte kan hitta de (rätta) drivrutinerna eller något stöd enkelt kommer du troligtvis att ha problem med att använda skärmarna när du köpte dem.

Dessutom visar skärmar som vanligtvis använder GPIO-portarna måste ge ytterligare en GPIO-breakout för att du ska kunna använda några av GPIO-portarna för något annat. Denna information bör fås genom att titta på bilder på skärmarna (finns det ett GPIO "uttag" någonstans på skärmens baksida?).

TFT, LCD (eller kanske till och med LED, oLED) är olika tekniker för att visa saker. Även om de bestämmer den optiska kvaliteten och strömförbrukningen, skulle jag personligen inte oroa mig för dem för mycket.

Viktigare - åtminstone enligt min mening - är beröringstekniken, vilket betyder resistiv eller kapacitiv. Den förra bör användas med en penna och kan vanligtvis inte ta gester ("multi-touch"), den senare är vad moderna smarta telefoner använder.

Och slutligen, när det gäller kompatibilitet med RPi3 (i motsats till RPi B + till exempel), DSI och HDMI bör alltid vara bra och angående GPIO skulle jag följa tillverkarens information (eftersom det är de som tillhandahåller firmware / drivrutiner). Hardwarewise, det borde inte vara något problem.

För att bli lite mer specifik, den enda DSI-skärmen jag hittade, var den officiella 7 ". Den kommer att fungera utan någon förändring av Raspbian (jag vet inte Jag vet inte om andra operativsystem. Det finns en hel del GPIO-skärmar som jag skulle använda de av kända tillverkare som säljs via större butiker för att undvika att fastna med tegelstenar (på min avdelning har vi flera skärmar vi kan ' inte använda längre, eftersom de är billiga avstängningar vars firmware inte finns någonstans längre.) Och när det gäller HDMI: Eftersom HDMI såväl som pekeenheten (vars information överförs via USB) är standardiserade, borde det inte finnas ett problem med något av de större operativsystemen.

Jag hoppas att detta svarar på de flesta frågor. Om inte, klargör bara din fråga i kommentarerna.

#5
+1
flakeshake
2018-11-13 11:38:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Från och med 2018 är det enklaste sättet att kontrollera om någon skärm fungerar med Raspberry Pi efter referenser till enhetsträd . I synnerhet bör varje skärm komma med ett enhetsträdöverlägg eller åtminstone anteckningar vilken standard man måste välja manuellt i config.txt.

#6
  0
kumar
2015-02-03 09:31:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

här hittade jag lilliput pekskärm som fungerar bra med hallon pi och den också 10 tums kapacitiv pekskärm.

https://www.youtube.com/watch?v=KrpsaQ8SGhg

Välkommen till Raspberry Pi! Även om detta teoretiskt kan svara på frågan, [skulle det vara att föredra] (http://meta.stackoverflow.com/q/8259) att inkludera de väsentliga delarna av svaret här och tillhandahålla länken för referens, och en länk till där produkten kan köpas.
Vill du verkligen att varje enskild besökare ska spendera 5 minuter på att titta på videon istället för att bara skriva vilken pekskärm det är?
I enlighet med vår [policy angående informationslösa länk-svar] (http://meta.raspberrypi.stackexchange.com/q/842/5538), om detta inlägg inte redigeras för att innehålla information som kan stå som ett svar, dock minimalt, om 48 timmar kommer det att konverteras till Community Wiki för att förenkla att korrigera det av communityn.
Men ... även med en beskrivning av videoklippets innehåll svarar det inte på frågan. Det bad inte om arbetsskärmar, det bad om kriterier för att avgöra om en viss skärm fungerar ..


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...