Fråga:
Hur kan jag avgöra när ett SD-kort behöver bytas ut?
ramblinjan
2012-06-14 00:46:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Finns det ett sätt att uppskatta SD-kortets livslängd? Om inte, finns det ett verktyg jag kan använda som övervakar dess integritet och tillförlitlighet så att jag vet när jag ska använda ett nytt SD-kort?

Jag är också förvirrad av resonemanget bakom de "nära" rösterna som inte konstruktiva. Beror det på att olika SD-kort har olika svar?
Det är bara mycket svårt att svara auktoritativt tills någon faktiskt gör några experiment för att ta reda på det.
Gör det det till en dålig fråga utan ett faktiskt svar eller bara svårt att räkna ut vad svaret är?
Vad som gör det till en dålig fråga är att svaren blir gissningar
Det skulle göra dessa svar dåliga svar. Bara för att det inte kan besvaras korrekt ** nu ** betyder det inte att det inte kan besvaras korrekt.
@finnw - En fråga som är svår att svara är inte en dålig fråga, det är en bra fråga! Det är en fråga som människor kommer att fortsätta ställa, så det är perfekt för en webbplats avsedd som referens för att svara på frågor som folk vill ha svar på. Dåliga svar å andra sidan kan röstas ner. Att inte låta folk försöka svara besegrar syftet med en stackbytesplats.
Jag får inte dessa moderatorer att försöka stänga av frågor utan goda skäl. Om du vill hjälpa, försök att förbättra frågan genom att lägga till fler taggar eller något. Gör något konstruktivt!
Fem svar:
Jivings
2012-06-14 20:21:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns flera verktyg som kontrollerar ett filsystems integritet och återkommande fel pekar på att ett SD-kort når slutet av dess livstid.

fsck är en vanlig Linux-applikation och du kan använda den för att kontrollera en partition så här:

  fsck / dev / sdx  

Där x är partitionsnumret.

När det gäller att beräkna livslängden anger Sandisk Product Manual:

SanDisk SD-kort har en uthållighetsspecifikation för varje sektor av 100 000 skriver typiska (läsning av en logisk sektor är obegränsad).

Jag vet dock inte hur många läser / skriver det typiska operativsystemet använder i genomsnitt.

Jag tror att "typiskt" inte skulle kunna beskrivas. Det skulle vara helt beroende av den installerade programvaran. Det kan vara möjligt att beräkna läsning / skrivning av en ren installation men det varierar med varje liten uppdatering vilket gör statistiken ganska meningslös. Jag tror att de verktyg du listade i kombination med kunskapen om att det tar ett tag att bränna upp ett kort bör vara tillräckligt med basdata för att fortsätta.
@tencent Jag tycker att det är det bästa vi kan göra.
Dmitry Grigoryev
2018-08-14 19:01:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

SD-kort övervakar själva, så du behöver inte . Moderna SD-kort av kommersiell kvalitet kommer att använda sofistikerade slitnivelleringsalgoritmer som upptäcker och isolerar dåliga block som de ser ut, så vid alla tillfällen exponeras inga dåliga block för filsystemet.

Saker fortsätter tills SD kortet tar slut på reserverade reservblock, då låser de flesta kort sig permanent till skrivskyddat läge. Detta är avsett att ge användaren en chans att läsa upp data och flytta den till ett annat medium. Så här vet du att du behöver skaffa en ny.

Eftersom kortet vanligtvis tar slut på reservblock medan du skriver om det, hjälper det att ha journalföring aktiverat mycket att återställa dina data.

Mycket bra att veta! SD healt ska då vara möjligt genom att se när storleken har börjat krympa, `df -h`
@DanFroberg Nej, den storlek som är synlig för användaren förblir konstant. Det är poolen med reserverade block som tar slut, och den poolen är inte synlig via vanlig SD-kortåtkomst.
Frank Breitling
2017-03-09 00:26:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan skanna alla block av dina partitioner med

  time badblocks -sv / dev / mmcblk0p2 -o mmcblk0p2.log  

mmcblk0p2 hänvisar till partitionen och måste ersättas med partitionen för att skanna. Du kan lista dina partitioner med lsblk eller fdisk -l .

Dåliga block registreras i loggfilen.

Det är inte nödvändigt att avmontera filsystemet.

Du kan också göra icke-destruktiva skrivtester (alternativet -n ) om du finner det nödvändigt.

Om du inte behöver behålla informationen kan du också göra snabbare (destruktivt) skrivtest (alternativ -w ).

crackerboy
2015-07-24 21:58:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För ATP-märkta industriella SD-kort tillhandahåller de programvaran "SD Lifetime Monitoring Tool" för Linux / Windows. Men om du använder det här verktyget måste du köra det här verktyget från ett värdoperativsystem. Det betyder att du inte kan använda den här programvaran i SD-kortet för att kontrollera sig själv. För om du kör den här programvaran kan SD-kort inte vara tillgängligt.

För referens - Google: ATP Industrial SD SD Card Specification (Revision 3.8)

enter image description here

Trevligt men de korten finns i princip inte. Kan inte hitta någon på amazon.fr eller andra vanliga webbplatser i EU.
kaptan
2019-05-15 00:07:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag stötte på ett verktyg för att kontrollera Panasonic SD-kort för återstående uthållighet:

enter image description here

https: // av .jpn.support.panasonic.com / support / global / cs / sd / tool / card_checker.html

Det har dock bara Mac- och Windows-versioner.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...