Fråga:
Är det säkert att arbeta på torr yta?
Beeblebrox
2012-06-13 04:47:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Raspberry Pi levereras inte med ett fodral. Är det säkert att vila enheten på vilken torr yta som helst under drift?

Skulle det till exempel vara säkert att placera en fodralfri Rasp Pi direkt på golvet i ett metallskåp?

Skulle vila Rasp Pi på en ledande yta orsaka problem eller visa sig vara farligt?

Att köra Pi platt på en ledande yta ber om problem (som är fallet för alla kretskort!)
Klipp ut hål i förpackningen den kom in, sätt i ett SD-kort och sätt in Pi igen och anslut ström och LAN. Gå till ebay och beställ en låda - Det är som några pund eller dollar.
åtta svar:
#1
+20
Steve Robillard
2012-06-13 04:52:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du vill definitivt hålla den borta från alla ledande ytor för att undvika att skada den. Jag väntar för närvarande på ett fall från adafruit.com. På kort sikt har jag kört det på en antistatisk matta, och nu är det i ett lego-fall som jag skapade från min brorsons samling legos (liknar den här en).

Antistatiska mattor är något ledande, det är hur de släpper ut det statiska. Jag skulle inte rekommendera att använda en.
@Craig: antistatiska mattor är i storleksordningen 10 ^ 5 till 10 ^ 8 ohm. Inte tillräckligt låg för att leda tillräckligt med ström för att skada den typ av elektronik i fråga (eller till och med för att orsaka felaktigt beteende skulle jag tro)
#2
+10
LovesTha
2012-06-13 05:03:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Håll dig borta från ledande ytor, såsom metall, det är mycket troligt att din Pi och eventuellt andra enheter som är anslutna till Pi skadas.

Jag rekommenderar ofta ett papper som en användbar yta för att köra kretskort på, men det är bara en kortsiktig lösning, något som liknar ett verkligt fall bör köpas på lång sikt.

Eh ... papper slits lätt från skarpa lödfogar. Antistatisk matta eller hårddiskpåse kan fungera bättre
Ja, jag borde ha nämnt att det är en kortsiktig lösning, svar redigerat för att indikera det.
Vid ett tillfälle brukades hus kopplas för el med kablarna endast isolerade med papper. Att använda den för din Raspberry Pi kan verkligen inte vara så farlig :)
#3
+7
Martin Thompson
2012-06-14 01:32:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Inga ledande ytor - du riskerar kortslutning.

Jag lägger lite pinne på fötterna på mina och placerar den på ett papper.

Du kan också lägga den på papper

#4
+6
Kaminara
2012-06-13 05:30:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tänk på det som alla andra datorer, du kan men borde inte, även om du skulle stänga av det med sina ledningar kan dammet i luften skada kortet.

Hur kan damm skada brädet?
Damm dödar ofta datorer genom att begränsa luftflödet, vilket leder till överhettning. Det kan dock också kortsluta kontakter - och det är vad @Kaminara pratar om. Damm är en hel blandning av saker - konstgjorda fibrer skulle vanligtvis vara bra, men saker som hud skulle kunna införa vissa motstånd, och ledande fibrer är definitivt möjliga. Detta skulle särskilt vara ett problem om fukt är närvarande (hög luftfuktighet, oavsiktlig läskspray, du heter det!).
I teorin ja, i praktiken osannolikt i vanliga hushåll, skolor eller kontorsmiljöer. En av anledningarna till att en typisk dator blir så dammig är att den har en fläkt som rör mycket luft igenom - den fungerar nästan som en vortex vacum clearner. Pi saknar en fläkt, och ofta ett fodral, så det är troligt att du kommer att se damm ansamlas och rengöra det innan det blev väldigt dåligt. Om du var någonstans med mycket metall eller kanske koldamm i luften eller kokfett eller något liknande ...
Vanligt hushållsdamm kommer inte att göra någon skada
#5
+5
winwaed
2012-06-13 06:15:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lägg det inte på någon ledande yta. Andra har sagt detta, men jag ser att antistatiska påsar har rekommenderats !! Antistatiska påsar och beläggningar får den här egenskapen genom att vara lite ledande. Perfekt för att transportera eller lagra kretskort, men inte för att använda dem.

Antistatiska påsar har hög motståndskraft på insidan, men inte alltid på utsidan
Verkar en riskfylld sak - varför inte bara använda normal plast som är mycket mer sannolikt att vara en bra isolator och mycket lättare att hitta?
Du vill faktiskt inte ha en perfekt isolator, eftersom det kan tillåta en laddning att byggas upp. Antistatiska mattor leder en liten mängd för att förhindra detta.
Vi pratar om att använda den i drift, inte lagring eller transport. Tänk ett vanligt PCB upphängt i luft (dvs. i en PC). Luft är en ganska bra isolator vid de spänningar vi pratar om!
Med en digital krets som pi finns det relativt få känsliga punkter med hög impedans i kretsen som kan påverkas negativt av något "mycket lätt" ledande - ett möjligt undantag skulle vara klockkristallen, det vill säga om det är jämnt genom hål.
#6
+4
berry120
2012-06-13 17:25:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kör inte den på en ledande yta, det är ett säkert sätt att skada Pi eller åtminstone göra den instabil. Du kommer förmodligen att kortsluta slumpmässiga punkter på brädet.

Alla icke-ledande ytor bör vara ok - plast, trä, etc. om du funderar på att bygga ett fodral ska alla vara bra. p>

På kort sikt kör jag mina på den antistatiska väskan som den kom in som fungerar som en behandling (jag har kört hela datorer på det här sättet utan problem.)

#7
+4
Russell McMahon
2012-07-30 20:30:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som andra noterar är användning av en ledande yta med låg motstånd en dålig idé.

Användning av en helt isolerande yta riskerar elektrostatisk uppbyggnad som kan skada kretskortsenheter. Den föredragna lösningen är antingen en yta som är mycket lätt ledande och jordad eller stöder kretskortet så att inga elektriska kontakter skapas.

Att spruta botten på kretskortet med en konform beläggning är en bra idé.
Detta ger ett visst skydd mot kontakt men är mer värdefullt som ett skydd mot långvarig kontaminering och som ett ESD-skydd. Det finns många formella konforma beläggningar tillgängliga, men en billig och rimligt effektiv beläggning är polyuretanklar "lack" tillgänglig i sprayburkar för allmänna ytbeläggningsändamål. PCB-toppen kan också sprayas om så önskas MEN alla kontakter och passande ytor skulle behöva maskeras för att förhindra att de beläggs. Förmodligen inte värt totalt sett.

#8
+4
scruss
2012-07-30 22:44:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lådan den kom in i är ett bra tillfälligt fall om du skär några hål i sidorna för portarna.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...