Fråga:
Strömförsörjning utan att använda mikro-USB
ramblinjan
2012-06-14 00:38:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Är det möjligt att driva enheten utan att använda mikro-USB? Är det till exempel möjligt att använda PoE (Power over Ethernet)?

Jag antar att du kunde löda ledningar på brädet :)
Sju svar:
Jivings
2012-06-21 03:40:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja det är möjligt.

Men inte med PoE. Kortet kan drivas med GPIO. Här är ett stiftdiagram som visar stiften för kraft överst.

enter image description here

Maximalt tillåtet strömuttag från 3v3-stiftet är 50mA.

Maximalt tillåtet strömuttag från 5v-stiftet är USB-ingångsströmmen (vanligtvis 1A) minus eventuell strömförbrukning från resten av kortet.

Modell A: 1000mA - 500mA -> max effektuttag: 500mA

Model B: 1000mA - 700mA -> max power draw: 300mA

Du kan läsa mer på Linux.

Skulle anslutning av 5v och GND till GPIO räcka eller behövs 3.3v också. Skulle inte lägga till / förlänga 5v och GND på RPi power USB-porten och ansluta en 5v wall-wart eller 5v line från en datorströmförsörjning.
Jag tror att frasen "Men inte med PoE." är för ospecifikt. RPI-kortet är inte en PoE-driven enhet, men det kan säkert drivas via en PoE-effektuttag med 5V-utgång.
@Hellonearthis, per joans kommentar nedan, det verkar som om du kan ignorera 3.3V-stiftet, eftersom det här drivs från 5V-stiftet.
Alex Chamberlain
2012-06-14 00:41:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ethernet-porten stöder inte PoE. Därför kan du inte använda PoE utan extern hårdvara. det skulle vara nödvändigt att konvertera 48V ner till 5V. Det bör begränsa strömmen till 1A.

Oprövad (möjligen) Användbar hårdvara

Se även: Vad behöver jag veta när jag väljer en dedikerad strömförsörjning?

Kanske inkludera ett exempel på vilken typ av extern hårdvara någon skulle behöva?
Något bättre?
Underbar. Rösta på dig! = D
Förmodligen skulle den här metoden fortfarande ge ström genom mikro-USB-porten, så jag antar att svaret på frågan är "Nej, förutom att lödda ledningar på kortet"?
Jag antar att jag har svarat "Kan jag driva Raspberry Pi med PoE?".
@AlexChamberlain: En fråga som just har dykt upp [här] (http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/715/modify-a-pi-to-be-powered-over-poe).
Adam
2012-10-20 18:38:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den stöder inte IEEE 802.3af standard PoE. Men PoE är CONCEPT för att köra spänningen över de oanvända (eller överspänna USED ) likströmsledningarna på Cat5-kabeln. (Blå och brun / blå + vit och brun + vit). Och Raspberry Pi CAN kan ändras för att göra detta ...

Jag föreställer mig att den kan kopplas över Cat5 / Cat6. Men måste se till efter att DC har tagits för att driva Pi att du inte överspänner RJ45.

(3.3v tror jag faktiskt för hallon) - och för PoE kan du använda blå ledningar eller brun beroende på din design. (IEEE 802.3af är DC + på stift 4,5 och DC- på 7,8). Om du inte visste att du kan ansluta en Cat5-kabel, ta bort den. Klipp av de blå och bruna trådarna så fungerar det fortfarande. Du kan använda detta prinsipp för att ansluta likströmmen över dessa kablar och ta av den innan den går in i 8p8c-modulkontakten, eller innan den träffar kretskortet efter kontakten. btw.

Raspberry Pi använder inte ett modulärt uttag, det använder en så kallad magjack som integrerar uttaget, magnetiken och några motstånd. Magjack har bara 7 användbara stift: 6 för isoleringstransformatorernas sekundärer och en för skölden. De andra stiften är oanvända. Det finns ingen tillgång till stiften 4,5 och 7,8 på kontakten - inte utan att öppna magjacken och utföra en operation på den. Oavsett vilken extraktor du vill använda måste den vara extern för RPI, såvida du inte avmonterar magjack och ersätter den med en anpassad krets.
joan
2014-04-11 19:30:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som andra har sagt kan du driva Pi genom att mata 5V till P1-2 och jorda till P1-6. Jag har gjort det i flera år med en UBEC. Du kringgår polyfuse och alla skydd som kan ge (inte mycket enligt min mening). Du bör inte mata in 3V3 eftersom Pi: s 3V3 (och lägre spänningar) härrör från 5V-linjen.

Jim Carter
2013-05-13 17:54:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du vill ha en Raspberry Pi PoE-lösning som överensstämmer med IEEE 802.3af Standard (PoE), försök sedan Xtronix Raspberry Pi-gränssnittet. Det är inte billigt, men det gör att Pi kan drivas via Ethernet-kabeln från en standard PoE-hub / switch. IEEE 802.3af PoE-standarden definierar hur enheter kan drivas via CAT 5 Ethernet-kabeln. Ett av de problem som standarden adresserar är säkerhet. En nav / switch som uppfyller standarden gör att Poe och icke-Poe-enheter kan blandas säkert i nätverket. Hoppas det här är till hjälp - Hälsningar Jim

F1Linux
2019-01-18 21:14:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är faktiskt möjligt att driva Pi via PoE med en PoE Splitter: £ 9,90 inkl. moms från Amazon för GB-hastighetsmodellen. Uppgifterna rörs via Ethernet-kabeln på enheten och strömmen från omkopplaren vidarekopplas till MicroUSB-kabeln som är ansluten till den som driver Pi. Så ja, kan driva Pi via PoE, men via standarduttaget på Pi. Du kan naturligtvis också använda en PoE Hat men om du behöver använda en annan hatt börjar sakerna bli fula ;-)

PoE Splitter The PoE Splitter är testat och känt för att driva både en Pi och till och med en 7 "LCD-bildskärm som på bilden nedan: PoE Splitter powering both a Pi 3B+ and 7" LCD display Bild av installationen fungerar korrekt framifrån: Picture of the setup working correctly from the front

POE-omkopplaren som jag använder med min POE Splitter är en ZyXEL_GS1900-8HP-GB0102F, för närvarande £ 88,35 ex moms från Amazon. Genom att aktivera och inaktivera port den POE-drivna Pi är ansluten till Jag kan fjärrstarta en Pi som är i ett nedtillstånd (antingen inte startad eller avstängning med sudo systemctl poweroff ). Detta är en riktigt bra switch med mycket av klockor visslar & till ett mycket rimligt pris. Till och med har stöd för SNMP och IPv6 .

ZyXEL GS1900-8HP-GB0102F

SafetyDevice
2014-04-11 16:42:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Praktiskt taget kanske inte, jag gjorde följande och RPI Model B fungerade inte.

Jag anslöt 5V från en USB till Pin 2 och GND till pin 6 för Model B RPi. Strömlampan tänds RÖD, Tänds långsamt och blinkar grönt.

Andra lysdioder var av.

Jag kunde inte ansluta till RPi via Ethernet. Ta bort anslutningarna och drivs via Micro USB och RPi fungerade som förväntat.

Jag anslöt INTE 3v3 eftersom jag inte har tillgång till 3.3V.

Detta ska fungera. Troligtvis var din strömförsörjning för svag.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...