Fråga:
Bygga ett vattentätt fodral
berry120
2012-06-13 17:23:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag är frestad att använda Pi för att styra en autonom robot som kan utsättas för hårda förhållanden - lera, vatten, partiet. (Det är teoretiskt just nu, men konceptet förblir detsamma!)

På grund av detta skulle jag antingen vilja bygga eller köpa (relativt billigt) ett helt vattentätt fodral, helst ett klassat för nedsänkning upp till 1 m för att vara säker.

Vad skulle vara det bästa sättet att få ett sådant fodral, och hur kunde jag säkert dra kablar genom det samtidigt som jag behåller sin vattentätning?

Vilka kontakter vill du ha?
@AlexChamberlain USB, GPIO och möjligen Ethernet.
Jag fruktade att du skulle säga det. Ditt första problem - kontakterna är i sig inte vattentäta.
En autonom robot skulle förmodligen använda radio? Så kontakter för programmering kan vara interna; och använd sedan speciella vattentäta kontakter för batteri, motorer, radio etc.
Tre svar:
#1
+6
AntonChanning
2012-06-15 01:05:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Många kameror och videokameror har vattentäta fodral, de flesta av dessa har knappar på utsidan kopplade till mekanismer för att trycka på knappar på den faktiska inneslutna enheten.

Som andra svar har nämnt, vattentäta kablar med undervatten kontakter finns, problemet du kan möta är dock att vattentäta höljen från hyllan förmodligen inte har hål för dig att tränga igenom dessa. Beroende på vad du ville kan du genom vattentäta lådor med redan anslutna kontakter eller skapa egna hål och se till att du tätar dem ordentligt.

Du kan också överväga att lägga in strömmen till RPi och dess strömförsörjning i en och låt den kommunicera med de andra robotkomponenterna via wifi / bluetooth.

Exempel på de typer av trådtätningar och lådor du kan använda: http://www.fuertecases.com/wireseals. html

Du kan placera den vattentäta lådan inuti en annan vattentät låda med ett mellanrum mellan dem, så att om vattentätningen av kabelhålen på den yttre misslyckas, finns buffertskyddet och de inre tätningarna, så två chanser att hålla ut vattnet snarare än en punkt misslyckas och översvämmer hela den elektroniska sektionen på en gång
Dämpning är frekvensberoende. Googling 'dämpning wifi under vattnet'., Ser ut som om din signal inte skulle resa mycket långt i vattnet, men det kan vara ok om enheten du ansluter till är nära.
#2
+4
Itay Grudev
2012-06-13 22:37:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns billiga fodral på marknaden som är vattentäta. De använder gummisolering i kåporna för kablarna.

Det jag är mer bekymrad över är kylningen för processorkärnan. Du kan använda en kylare som sprider värmen.

Processorn behöver inte kylas om det finns minst 2 mm mellanrum mellan det och höljet.
#3
+3
Martin Thompson
2012-06-14 01:19:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För anslutningar, prova dessa:

http://www.samtec.com/panelio/IP68_Sealed_Systems.aspx

Inte säker på hur djup du är kan gå ...Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...