Fråga:
How do I run a media server?
Kyle Macey
2012-06-13 06:05:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag vill kunna servera filer från min externa hårddisk via min Raspberry Pi till mitt nätverk. I huvudsak använder jag Raspberry Pi som ett nätverksgränssnitt för min externa hårddisk och låter mina andra enheter (spelkonsoler, surfplattor, datorer osv.) Komma åt media där.

Jag gillar gränssnittet och flexibiliteten hos Windows Media Center, men jag antar att det förmodligen är ett no-go här.

Detta är lite subjektivt ...
@Jivings På vilket sätt?
Eftersom det beror på medias centrums preferenser. Personligen använder jag Samba för att dela filer och OMXPlayer för att spela dem.
Ett svar:
Jivings
2012-06-13 06:08:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Har du tittat på XBMC?

Det finns två distroer som utvecklas för Pi. Dessa är:

Ditt andra val är att utföra anslutningar och mediauppspelning manuellt. Detta innebär att du använder en Samba för fildelning och OMXPlayer för dina media.

Min nya personliga favorit är XBian, som stöds väl, är uppdaterad och erbjuder ett urval av användbara förinstallerade verktyg som Transmission och Sickbeard.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...