Fråga:
Är det möjligt att kyla ned en enhet?
winwaed
2012-06-14 01:44:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Med hänvisning till de senaste frågorna om överklockning (dvs. Vilka funktioner är det för överklockning?), är det möjligt att kyla ned Raspi?

Förmodligen skulle ett sådant system ha att lita på att hitta ett kylvätska som är giftfritt, icke-ledande och billigt.

Det finns också fysiken i att koka - även om ett kokande kylmedel skulle vara mest effektivt skulle det behöva en mer sofistikerad nivå av inneslutning för att undvika ångutsläpp.

Menar du något liknande det som Green Revolution och Liquid Blade gör? Deras kylvätskor uppfyller räkningen perfekt. Vilken spännande idé. (Naturligtvis slutar du spendera några hundra dollar för att kyla en dator på 35 dollar.)
Jag trodde jag hade svarat. Ja den typen av saker, även om jag hade de gamla Crays i åtanke. Om en överklockad Bramble byggdes kunde flera raspis placeras i samma behållare.
[Jag har sett en dator kyld i en behållare med vegetabilisk olja] (http://www.tomshardware.com/reviews/strip-fans,1203.html). Uppenbarligen är nyckeln här att det måste vara en icke-ledande vätska. Dessutom är inte alla kringutrustning lämpliga för nedsänkning, men de flesta saker av PCB-typ är det.
Tre svar:
ramblinjan
2012-06-14 13:24:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Även om det kan vara möjligt att kyla ned Raspberry Pi, är det för närvarande inte mycket av en anledning att göra det.

Det finns en diskussion om kylflänsar och kylning, men det allmänna samförståndet är att det i slutändan inte är nödvändigt, även om det är möjligt. I föregående länk säger Gert van Loo, som är en del av Raspberry Pi-stiftelsen:

Jag vet att det låter konstigt för många människor, men temperaturen är inte den begränsande faktorn för detta chip. Det fungerar eller inte. Kylning av chipet kan få dig en bråkdel av hastighet, inte mer.

Om det i bästa fall är en marginell fördel med att lägga till en kylfläns, är det svårt att föreställa sig att nedslående kyl Raspberry Pi är nödvändig eller till och med tänkbar fördelaktig.

Jag måste erkänna att detta var en rolig push-the-limit-fråga, men du gör en intressant poäng om den mycket mer rimliga kylflänsen!
Xiro Labs
2013-01-15 22:52:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För utbildningsändamål kan du prova flytande paraffinkylning som här: http://aquariuspc.it/eng_main.php

Det är mentalt! Jag älskar det +1
Darth Vader
2016-04-19 12:12:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har sett människor bygga hela stationära datorer i vad som effektivt är akvarier och använder mineralolja som kylvätska. Som referens ger detta en video en titt.

Jag kan tänka mig att om du är villig kan en liknande sak göras med Pi, men dina vinster kommer inte att bli så mycket stor. Pi använder ett SoC-chip och RAM sitter ovanpå CPU: n, så effektivt genom att kyla chipet kyler du RAM-minnet. Även om detta leder till att processorn går något svalare.

Tänk på att Pi är utformad för att köra passivt kylt och kommer bara att värmegas vid 85 ° C ändå.

För extrem överklockningsvätska kväve är vägen framåt, ge detta en look.

Tror fisken att detta var särskilt effektivt?


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...