Fråga:
Kan jag installera Android?
Darren Wilkinson
2012-06-13 02:07:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Finns det en Android-port för Raspberry Pi, och i så fall, var kan jag ta reda på mer om det?

Snart ... mycket snart: - [Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) kommer till Raspberry Pi] (http://www.raspberrypi.org/archives/1700)
Jag är inte säker på varför alla pekar på Androids krav på pekskärm; [Google TV körs på Android 3 / 3.1] (https://developers.google.com/tv/faq#whatandroidversion), och det finns många användbara medieappar i Play-butiken för det ([inklusive Netflix] (http: //www.google.com/tv/apps.html#tab=tv)). [Detta är den bästa länken jag kunde hitta för Google TV-centrerad källkod] (http://code.google.com/p/googletv-mirrored-source/).
Både droid och pi körs på en armprocessor. Du kan köra Linux på Android med appen "Complete Linux Installer". Så jag tror att du också ska kunna köra en app på Linux som kör Android. Jag hade en Android-emulator som kördes på en dator som inte ens är en Arm-processor (för några år sedan). Hur som helst. I ett scenario med virtuellt utrymme ska samma app kunna köra ett virtuellt Raspian, Windows 10, RISC OS. Fungerar någon kropp i den här riktningen? Jag tror att det var Eclipse som tillät detta och det var inne i en virtuell dator så hårdvaruportering var inte ett problem ...
Det görs inte längre något arbete med en officiell Foundation-port - "Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) kommer till Raspberry Pi" -länken ovan (återges * flera * gånger i länkar i några av svaren nedan) har en kommentar ganska nära botten och påpekade att en intern alfa övergavs efter ett par år och att koden inte släpptes för allmänheten. Jag såg ett aktivt [GitHub] (https://github.com/peyo-hd/device_brcm_rpi2) (jan 2016) förvar och det kunde finnas andra liknande projekt där ute.
Sex svar:
user13
2012-06-13 02:15:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är tekniskt möjligt, åtminstone de tidigare versionerna som inte är så CPU- och RAM-intensiva. Frågan du bör ställa dig själv är dock om du verkligen vill ha det? Android är i stort sett en sluten plattform med en fin Java-ram som en återlösande kvalitet. Det är också väldigt mobil och beröringscentrerad, så din användarupplevelse blir lägre om du inte förlänger ditt hallon.

Tack för ditt svar. En av de främsta anledningarna till mitt intresse är just att den har en fin lätt Java-ram. Jag har dock aldrig använt Android utan en pekskärm, så jag är inte säker på hur bra en övergripande upplevelse det kommer att bli.
Överens, det borde vara möjligt, men bara äldre versioner fungerar på grund av mängden minne.
Nej, jag gav egentligen ingen användbar information (här för att hitta en port / hur man ska göra en)
@Keyser- Jag hänger bara på om någon kan peka på en port eller liknande
@darrenjw För en titt på ett Android-projekt utan pekskärm, ta en titt på VIA APC-projektet. VIA gör en anpassad Android-byggnad som är optimerad för tangentbord och mus för projektet. http://apc.io/A RPi-implementering kan sluta likna detta.
McKAMEY
2012-08-01 05:19:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Android 4.0

Eben publicerade nyligen på Stiftelsens webbplats och meddelade att Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) kommer till Raspberry Pi!

Status

Eben beskrev statusen som

Hårdvaruaccelererad grafik och video har varit igång smidigt under en tid; AudioFlinger-stödet är det enda stora saknade för närvarande ... Denna implementering använder en annan kärna och VideoCore-binär bild än den som finns på GitHub, varför vi har hållit tyst om det hittills. Vi undersöker möjligheten att konvergera de två kodraderna för att producera en gemensam plattform så snart vi kan, vid vilken tidpunkt vi hoppas kunna släppa källorna som du kan leka med. Referenser

Jag hoppas att du gillar min redigering @McKAMEY. Vi gillar att svaren står på sina egna ben utan några länkar, särskilt sådana som är så allmänna som detta. Självklart är länkar viktiga referenser, så det bör inkluderas. Jag skulle också föreslå att detta var en community-wiki.
-1 Nej det är dött, i stort sett den sista kommentaren på den (duplicerade) källlänken är att stiftelsen efter ett par år äntligen förklarade den död, utan länk till den övergivna alfakoden ...
torrential coding
2012-06-15 04:58:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som svarat av Tibor är en uppenbarligen en port möjlig. Annat än ett anständigt Java-ramverk tror jag att det finns en hel del lätta (men ändå användbara) Android-appar som kan ge tillräckligt med motivation för att människor ska försöka överföra Android till Pi. Vem vet, Google kanske redan arbetar med att portera det eller åtminstone stödja någon som är intresserad av att göra det. När allt kommer omkring skulle det tillåta dem att utnyttja en ny, smart användarbas.

Netflix är till exempel tillgängligt för Android men inte för Linux ..
Eftersom källkoden är tillgänglig bör du kunna porta Android. Du kommer inte att få alla enheter, som GPS etc. Och du kan lägga till en pekskärm, det finns några som körs på USB-portar. Men ja, det fungerar med tangentbord och mus, och ja hårdvaran är tillräckligt bra för att fungera ganska bra vid detta. Inte som en fyrkärnig ARM, men ok.
keiki
2012-08-01 15:47:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uppdatera)

De av er som vill spela med Android på Pi före vår källkodsläpp kanske vill kolla in communityn http://www.razdroid.net/ Dead-link! -projekt, som förra månaden producerade sin första icke-accelererade hamn med pepparkakor ovanpå den offentligt släppta VideoCore binärt.


Ja det är möjligt och det finns redan någon (kallad Naren) som arbetar på en port.

Men det är oklart när du kan installera det själv (den ändrade källkoden är inte offentlig än) eller om det finns en bild tillgänglig.

Källa http://www.raspberrypi.org/archives / 1700

Uppdatering: Som redan kommenterat projektet är dött.

Ser fantastisk ut! grafiken är så smidig. Jag älskar bildspel och möjligheten att skapa min egen app för den med hjälp av de verktyg jag redan vet är mega!
-1 Nej det är dött, i stort sett den sista kommentaren på den källlänken är att stiftelsen efter ett par år äntligen förklarade den död, utan länk till den övergivna alfakoden ...
Tuan Anh Tran
2012-08-01 16:34:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Android 4.0 kommer. Det är meddelat på Raspberry Pi's hemsida.

-1 ** Nej den är död, efter ett par år förklarade stiftelsen äntligen att den var död utan länk till den övergivna alfakoden ... **
Jonathan
2012-11-20 16:53:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja se: http://squirrelhosting.co.uk/hosting-blog/hosting-blog-info.php?id=22

Den aktuella versionen är långsam men 4.0 ser lovande ut.

Välkommen till RaspiSE. Länksvar bara ger inget bra svar ... kan du precisera artikeln?


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...