Fråga:
Kan jag mata enheten med ett nuvarande betyg som är högre än vad som rekommenderas?
Alessandro Cosentino
2012-06-14 07:53:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Snabbguiden säger att strömförsörjningen till min Raspberry Pi-modell ska ge minst 700 mA. Vad sägs om den övre gränsen? Är det bra att använda en strömförsörjning med hög utström, säg högre eller lika med 1A?

Detta är symmetriskt för min fråga: Vad händer om strömförsörjningen är 550 mA?

Så länge spänningen är stabil vid 5 kommer Pi (plus de nuvarande begränsade USB-portarna) bara att rita vad den behöver. Standard strömförsörjning är 2,5 ampere vid stabila 5 volt.
Fyra svar:
winwaed
2012-06-14 08:21:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bara för att en strömförsörjning är klassad (dvs. kapabel till) betyder en högre ström inte att det är vad "sjunken" (dvs. Raspi) kommer att ta. Detta skiljer sig från spänning, där överspänning verkligen kan skada en krets som inte har tillräckligt skydd (t.ex. spänningsregulatorer).

Tänk på det med ett batteri. De flesta batterier kan faktiskt ha ganska höga strömmar (om än med förkortad livslängd). Något som en ficklampa / ficklampa tar dock bara en ström enligt dess design - och detta är vanligtvis mycket mindre än vad batterierna kan.

När du har sagt allt detta bör du försöka undvika en strömförsörjning med extremt hög strömström eftersom en sådan installation kommer att visa sig vara ineffektiv i drift och oekonomisk (relativt dyr att köpa - även om det kan vara en du har extra).

Så 1 amp är bra och ger förmodligen en sund marginal förutsatt att du inte har många kringutrustning från den, men 5 ampere skulle vara överdrivna.

+1 Du behöver bara leverera tillräckligt med förstärkare. Enheten själv är ansvarig för att rita dem.
För att klargöra svarets slutliga uttalande, "5 ampere skulle vara överdrivna" * att köpa * specifikt för den här applikationen, men en strömförsörjning med en 5 (eller 500) förstärkare men annars uppfyller de krav som du redan har, skulle fungerar perfekt och skulle inte skada Pi.
Ju högre strömmen är, desto större blir zap om du av misstag skulle kortsluta något
David Sykes
2012-06-16 10:09:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns ingen övre gräns, men allt över 700mA är onödigt

Du kan inte mata ström, du kan bara mata spänning. Du tillhandahåller rätt spänning och Pi tar vilken ström den behöver. Om din matning inte kan leverera tillräckligt med ström kommer spänningen att sjunka, och om den sjunker för långt kommer oförutsägbara saker att hända inuti Pi. Du kommer antagligen inte att bryta det men det kommer inte att göra vad du förväntar dig.

Så länge spänningen förblir fixad tar Pi inte mer än vad den behöver, oavsett om din matning kan leverera upp till 1 amp eller en miljard ampere.

http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_current

Simon Whitaker
2012-06-20 02:20:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns ingen övre gräns, tack vare Ohms lag:

  I (nuvarande) = V (potentialskillnad) / R (motstånd)  

Din Pi har ett konstant motstånd (det kommer att variera lite med saker som temperatur, men låt oss kalla det konstant) och du använder en konstant PD (5V), så strömmen förblir konstant oavsett maximalt som strömförsörjningen kan.

Jag tror att det sträcker det lite långt. Pi har inget motstånd, den kommer att rita vilken ström den behöver för vad den gör vid den tiden. Detta kommer inte att vara konstant och kan variera avsevärt.
@DavidSykes Jag tror att du kanske är lite pedantisk;) Pi har tekniskt motstånd, det beror bara på den otroligt komplexa kretsen i spel, och på vilket sätt var och en av de hundratusentals inblandade transistorerna byts vid varje given nanosekund . Den aktuella dragningen kan variera, men en rimlig baslinje kan fastställas som är tillräcklig för den genomsnittliga Rπ-användaren.
> I (ström) = V (potentialskillnad) / R (motstånd)>> Din Pi har ett konstant motstånd (det kommer att variera lite med saker som> temperatur, men låt oss kalla det konstant) och du använder en> konstant PD (5V), så strömmen förblir konstant oavsett> det maximala som strömförsörjningen kan. I det här fallet, vad förändras när vi ansluter ytterligare enheter som behöver smidig (mus, tangentbord, USB-enheter etc.)?
Yadwinder Singh
2016-09-21 14:03:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En 750 mA ström är tillräcklig för att driva en Raspberry Pi. Den exakta mängden ström till Raspberry Pi beror också på antalet enheter du vill ansluta till den. Det finns ingen övre gräns, men en ström på 1,2 A räcker mest och är tillräcklig för att köra externa enheter med den.

Det föredras i allmänhet att undvika tillförsel av mer än 1,2 A ström eftersom det kommer att vara ineffektivt tills du vill använda enheter med hög strömstyrka med din Pi. Eftersom externa kringutrustning är anslutna kan nuvarande krav nå ett högre värde enligt kraven för anslutna enheter.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...