Fråga:
Docker på Raspbian?
Martijn Heemels
2014-04-23 02:31:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hur skulle jag köra Docker ( https://www.docker.io) på Raspbian?

De instruktioner jag hittat är antingen en väldigt manuell process baserat på Raspbian men med en mycket gammal kärna som tycktes kräva en massa fläckar. Det finns också välkända build av resin.io-folket, men det är specifikt gjord för Arch Linux.

Nuvarande Raspbian-kärna är 3.10.25 vilket är modernt nog för att ha mest av de saker som Docker behöver. Jag är inte över att bygga en ny kärna, men är det fortfarande nödvändigt?

Har någon tänkt ut hur man får Docker och dess krav på Pi?

Intressant fråga. Jag kommer också att vara intresserad av ett svar på detta. Har du provat dessa instruktioner alls?
Nej, jag har läst allt jag kunde hitta. Jag vill specifikt använda Raspbian så att Arch-instruktionerna inte var så användbara. Raspbian-instruktionerna av Ken Cochrane verkar väldigt gamla, vilket kräver många steg för att till och med bli Raspbian uppdaterad, än mindre Docker, och resulterar inte ens i en fungerande installation. Jag hoppades samla lite information innan jag spenderade massor av tid på den.
En som jag har insett är att Docker-behållare inte är riktigt tvärarkitektur. Eftersom behållarna delar kärnan med värd-operativsystemet är applikationerna i behållarna bundna till armv6-arkitekturen. Du kan inte bygga en dockerbild på x86 och köra den på armv6, vilket begränsar ditt byggsystem. Det finns en basbild tillgänglig här: https://index.docker.io/u/resin/rpi-raspbian/
Så det är möjligt men inte att göra vad du vill?
Ja, det verkar möjligt men inte så användbart som jag hoppades. Ändå kan det vara användbart för andra, så uppdaterade installationsinstruktioner skulle vara värdefulla.
Tja, det ser ut som att deras påstående "självförsörjande behållare som kommer att springa praktiskt taget var som helst" faller under. Det låter som om det ska köras på något, docker måste vara kompatibelt med den enhet den körs på. Det låter som "Mono" eller "Java" som är mer lovande, men egentligen inte vad du behöver. Varför behöver du det här på Pi på något sätt? Om du utvecklar för Linux borde du verkligen utvecklas i vad den stöder inbyggt.
Ja, varje "kör-överallt" -system verkar ha vissa begränsningar. Naturligtvis måste de låga omkostnaderna för Linux-containrar komma någonstans. Jag tänkte köra Docker på en Pi som kommer att samlas i ett avlägset datacenter. Det skulle främst köra webbapplikationer och e-post. Detta kan naturligtvis enkelt köras rakt på Pi, men det hade varit trevligt att hålla bas-operativsystemet rent och abstrakt värden borta, samt ge en fin förpacknings- och distributionsmetod. Docker verkar användbart för det.
Jag hade nyligen ett problem med `apt-get install docker.io` installera en ganska gammal version av docker på en` raspbian-jessy`. Löste det med repo från de här killarna: https://blog.hypriot.com/post/your-number-one-source-for-docker-on-arm/( kommentar till denna fråga, eftersom det är ganska högt på google sökresultat för "senaste docker på raspbian")
Fem svar:
Seahope
2014-06-11 19:15:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, jag har byggt en kärna och portat Docker 1.0 till Raspbian OS: Linux raspberrypi 3.10.37+ # 1 PREEMPT lör apr 19 13:28:05 UTC 2014 armv6l GNU / Linux

I har delat mina resultat på GitHub för att spara andra smärtan. Som vanligt har jag tillhandahållit detta 'som det är' utan garanti ;-)

Du hittar kärnan & docker tar-fil här:

https: // github.com/stevef1uk/docker_for_rpi

Det är väldigt intressant. Tack för att du delar med dig. Har du något emot att lägga till stegen för att kompilera kärnan? Särskilt vilka alternativ har du ändrat i konfigurationen? Jag ska försöka bygga min egen kärna via stegen listade på http://elinux.org/RPi_Kernel_Compilation.
Egentligen har jag redan gjort det såväl som hur man korsar kompilering. Du hittar mina bloggar här: http://stevef1uk.blogspot.com/2014/06/here-be-dragons-how-to-cross-compile.html & http://stevef1uk.blogspot.com/2014/06 /how-to-run-docker-on-raspberry-pi.html
Mathias Renner
2015-03-03 22:42:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan också använda HypriotOS, som tillhandahåller den senaste Docker- och Linux-kärnan för Raspberry Pi. Blinka bara bilden och se Docker igång!

http://blog.hypriot.com/

(avslöjande: Jag är en teammedlem av Hypriot)

Tack, med din nya bild på min nya Pi2. Fungerar utmärkt! Jag har provat det med en mängd olika armhf-bilder från Docker Hub.
@MathiasRenner finns det en anledning till att hypriot inte är öppen källkod? Planerar du att tjäna pengar på bilden?
@jottr Tack för ditt intresse! Egentligen är allt från Hypriot du behöver för att köra Docker på RPI öppen. Du behöver (1) en riktig kärna (github.com/hypriot/rpi-kernel-builder) och (2) Docker-binären (github.com/hypriot/rpi-docker-builder). Bygg bara och installera båda så är du redo att gå!
@MathiasRenner ah bra! Thx för pekare.
Detta fungerar också bra på Raspbian Jessie; http://blog.hypriot.com/post/your-number-one-source-for-docker-on-arm/
Janghou
2016-03-22 21:48:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du använder Raspbian:

  sudo apt-get updatesudo apt-get dist-upgradesudo apt-get install docker.io docker  

Docker är nu i standardförvaret,

Uppdatering : tyvärr är den här versionen ganska gammal, så att dra in bilder från Docker Hub fungerar inte just nu .

Versionen i standardrepo är super gammal, 1.3.3 från och med denna kommentar. Det fungerar inte längre med dockerregistret vilket gör det oftast värdelöst.
Kommit överens. Förhoppningsvis uppdateras paketet i Raspbian snart, kanske en bug / funktionsförfrågan hjälper
Det finns 1.8.3 (oktober 2015) i testförvaret Raspbian.
Se http://blog.hypriot.com/post/your-number-one-source-for-docker-on-arm/ för Docker 1.10 om Raspbian Jessie.
Huygens
2017-11-15 15:54:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Docker stöder ARMv6 / v7 och till och med ARM64 (v8?), så att du kan köra den på din Raspberry Pis.

Följ de officiella instruktionerna från Docker här: https: // docs. docker.com/engine/installation/linux/docker-ce/debian/

Om du har Raspbian Jessie eller Stretch (se ovanstående dokumentation för andra), skulle detta vara:

  $ sudo apt-get install apt-transport-https ca-certifikat curl gnupg2 programvaruegenskaper-common $ curl -fsSL https://download.docker.com/linux/$ (. / etc / os-release; eko "$ ID") / gpg | sudo apt-key add - $ echo "deb [arch = armhf] https://download.docker.com/linux/$ (. / etc / os-release; echo" $ ID ") \ $ (lsb_release -cs) stabil "| \ sudo tee /etc/apt/sources.list.d/docker.list$ sudo apt-get update; sudo apt-get install docker-ce $ sudo systemctl start docker  

Du kan sedan testa det (tack vare Docker multiarch support):

  $ sudo docker kör --rm hello-world  

För att undvika att skriva sudo för varje Docker-anrop kan du göra följande extra steg: https: / /docs.docker.com/engine/installation/linux/linux-postinstall/

Njut !

PS: Jag har installerat Ubuntu Server 16.04 för armhf. Jag har sedan följt dessa instruktioner (för Ubuntu) för att installera Docker på den: https://docs.docker.com/engine/installation/linux/docker-ce/ubuntu/#set-up-the-repository. Det fungerar också som en charm.

Zak
2017-08-11 22:53:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har alltid använt ...

  curl -sSL https://get.docker.com | sh && sudo usermod -aG docker pi  

Men jag såg bara ett avskrivningsmeddelande i morse ...

  VARNING: raspbian uppdateras inte längre @ https://get.docker.com/ Installerar det äldre docker-motorpaketet ...  
Jag märkte bara det här också - vet du vad det betyder? Vilka är konsekvenserna av detta?
Det betyder att det fungerar idag, men det kommer förmodligen inte att fungera i morgon. Det betyder också att du borde skriva till moby-projektet (dvs folket som underhåller dockaren), berätta för dem hur fantastiskt det är och be dem att behålla det. : D
Vet du om det finns ett alternativ? Förmodligen kan jag alltid falla tillbaka till den manuella installationsprocessen på Raspbian?
Nej, jag vet inte. Moby-projektet borde dock kunna svara på den frågan.
Tack, jag sträcker mig. Jag skulle hata att se Docker försvinna från raspbian - att köra mikrotjänster via Docker på en RPi är fantastiskt ...
Docker för Raspbian utfas inte. Du kan installera den senaste versionen från Docker på den, kolla installationshandboken från Docker hur du gör det: https://docs.docker.com/engine/installation/linux/docker-ce/debian/


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...