Fråga:
Kommer sammanställda binärer att köras på andra Linux-rutor?
Tom Medley
2012-06-14 18:01:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har ingen Linux-låda hemma, så jag skulle vilja använda min Raspberry Pi för att prova lite utveckling på Linux. Kommer binära filer som sammanställs på den att köras på andra, mer vanliga Linux-rutor, eller kommer de bara att köras på Raspberry Pi?

Om du har en relativt modern dator kan det hända att du bara kör Linux på en virtuell maskin ger dig bättre prestanda än att köra den på RPi, plus att du inte behöver byta tangentbord och bildskärmar.
Två svar:
finnw
2012-06-14 18:16:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nej, binärfilerna körs bara på liknande ARM-drivna Linux-rutor, inte en X86-dator (till exempel.)

Du kan fortfarande korskompilera för x86 men det skulle vara ganska pervers :)
berry120
2012-06-14 18:17:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Inte riktigt för fullt utrustat dev-arbete, såvida du inte verkligen älskar kommandoradsbaserade IDE: er och redigerare snarare än grafiska. Enkel att röra med textredigerare / kompilering kommer dock att vara bra.

Det största problemet är gränssnittets hastighet. För närvarande, med X som inte har GPU-acceleration, går även relativt enkla applikationer som webbläsaren ganska långsamt för mig. Fullt utrustade grafiska IDE: er skulle vara oanvändbara, även om de kördes (vilket jag är osäker på grund av minneskrav.) Några av dessa problem kan mildras när X får GPU-acceleration.

Sammanställningshastigheten kan också vara ett problem för vissa språk som C ++, men är mindre problem med andra (C / Java.)

Till alla praktiska syften kommer de saker du kompilerar på Pi bara att köras på Pi (väl tekniskt andra ARMv6-plattformar.) Du kan tekniskt korskompilera, men jag skulle argumentera för om det verkligen är värt det!

Kort sagt, om du vill leka med lite utvecklingsarbete med standardredigerare kommer det att göra, men du kommer förmodligen att bli frustrerad ganska snabbt om du går vidare till något mer allvarligt.

Egentligen är kompileringshastigheten ett stort problem, åtminstone för C ++. Alla icke-triviala projekt med kanske några bibliotek inkluderar tar lång tid att kompilera.
@Tibor Bra poäng, av någon anledning trodde jag att frågan specifikt handlade om C (mitt misstag.) Uppdaterade den nu för att reflektera.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...