Fråga:
Förbered dig på ssh utan skärm
Till B
2012-06-13 01:46:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en Raspberry Pi-modell B hemma, men jag har ingen skärm. Min plan är att ansluta den till Ethernet och sedan ssh in i den. Men det betyder att SD-kortet med operativsystemet (Debian Squeeze) måste förberedas först. Jag ser två sätt:

 1. Förbered SD med OS så att RPi alltid ansluter till Ethernet under en fast IP-adress och möjliggör en SSH-server.

 2. Förbered SD med operativsystemet så att RPi ansluter till nätverket, aktiverar en SSH-server och sedan sänder sin IP-adress så att jag kan ssh in i den.

 3. Vilket av dessa sätt är enklare? Och hur gör jag det? Finns det andra sätt?

  Jag har följande verktyg: Ubuntu 10.4, MacOS 10.5, Windows 7, men bara Ubuntu har en kortläsare. Tyvärr kan jag inte komma åt min routers DHCP-tabell, den är helt stängd.

Användbart åt sidan - RasPi startar inte naturligt (åtminstone Debian) med SSH aktiverat. Du måste ändra en fil i / boot / som har SSH i sitt namn för att starta. Jag vet att detta inte svarar på din fråga men det kan vara nästa stötesten :)
ok, det stämmer. Jag lägger till det i frågan, eftersom det är en del av problemet.
Jag tycker inte att det är värt att vara ett svar men du kan prova ett portavsökningsverktyg.
@iampearce: I debian wheezy beta verkar ssh nu vara aktiverat som standard.
Det är ganska enkelt att ansluta en [seriell anslutning] (http://raspberrypi.stackexchange.com/a/1231/590) om du har en USB - seriell adapter.
Den aktuella wheezy har SSH aktiverat per standard. Om du har en DHCP-server i ditt nätverk fungerar den direkt.
Om du är hemma kan du antagligen logga in på din router och kontrollera ip-adressen som dhcp har tilldelat den. Bättre än ingenting för den första inloggningen
Det finns redan alla svar du behöver antar jag. Jag ville bara lägga till mitt sätt att söka på Pis i mitt nätverk. Jag har vanligtvis mer än en och ännu fler maskiner med port 22 öppen. nmap -sP 192.168.0.0/24 | grep Pi -B 2
Jag har skrivit en liten handledning för mina vänner om detta [här] (http://tutos.readthedocs.org/en/latest/source/RPi.html#little-networking), om du vill. Det finns också några grunder om nätverk. Men det är på Archlinux ARM, var är SSH aktiverat som standard.
http://blog.marxy.org/2012/06/headless-raspberry-pi-on-network.html För att hitta IP-adressen till Pi, prova `arp -a`.
När det gäller * "Finns det andra sätt?" *, Kan du också installera mDNS / Avahi och ansluta till det med namn.
Sexton svar:
#1
+71
finnw
2012-06-13 16:13:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För att aktivera ssh vid start, säkerhetskopiera boot.rc på startpartitionen på SD-bilden och ersätt den med boot_enable_ssh.rc

I vet inte om din router, men du kan kanske konfigurera den för att reservera en fast IP-adress för MAC-adressen för din Pi.

Är ssh redan installerat på Debian Squeeze-bilden som tillhandahålls av stiftelsen?
@TillB, den är installerad i den medföljande bilden, men den måste startas manuellt.
ok, vilken är startpartitionen? Jag har en som innehåller filsystemet, en växlingspartition och en som innehåller start.elf-filen och andra. Det finns också boot_enable_ssh.rc, men ingen boot.rc. Jag döpte om det till boot.rc och startade. Jag hittar RPi i nätverket (åtminstone antar jag att det är Pi), men ssh är stängt.
@TillB, Bootpartitionen är den som innehåller "start.elf". Det låter som om din bild skiljer sig från min men jag är inte säker på varför.
ok, då gjorde jag allt rätt. Jag skannar nätverket med nmap och hittar allt, men Raspberry Pi har stängt ssh
korrigering: Ibland är port 22 öppen en kort stund. Men bara ett par sekunder kan jag inte komma in. Men för det mesta är det stängt.
Är du säker på att det är så. Gruvan fungerar genom att byta namn på TO boot.rc, som finns i http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/606/how-to-gain-remote-access-without-a-monitor-or-tv
@DavidSykes, Det är vad jag sa. "ersätt X med Y" betyder "Lägg innehållet i Y i en fil med namnet X" (vilket kan åstadkommas genom att byta namn på Y till X.)
Jag startade avbildningen 2012-09-18-wheezy-raspbian.img på en ny huvudlös Raspberry Pi, den startade automatiskt sshd och konfigurerade sig med DHCP.
Är inte svaret föråldrat, givet [Olis svar] (http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/38/prepare-for-ssh-without-a-screen/1706#1706)?
@PeterMortensen instämde. Jag skulle rekommendera OP accepterar Olis svar nu.
@finnw Jag har använt raspberrypi_defconfig-konfiguration under BUILDROOT för att montera operativsystemet på pi ... Det finns ingen boot.rc !!! vad kan jag göra ?
#2
+53
Tiago B. Vaz
2012-06-27 09:03:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Kopiera boot_enable_ssh.rc till boot.rc från / boot i Raspberry Pi: s rootfs (SD-kort)

 2. Fortfarande i Raspberry Pi rootfs , redigera / etc / network / interfaces i för att få en fast IP-adress tilldelad (så ingen DHCP -server behövs). Till exempel

   auto lo eth0iface lo inet loopbackiface eth0 inet static address 192.168.0.202 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.0.200 
 3. Starta din Raspberry Pi, använd en Ethernet-kabel för att ansluta den till samma nätverk som din dator är ansluten till (eller anslut den direkt till din dator) och logga in via SSH:

   ssh pi @ 192.168.0.202 
 4. Installera en lätt VNC-server i din Raspberry Pi:

   sudo apt-get install tightvncserver kod> 
 5. Starta sedan VNC-servern (du kommer att bli ombedd att ange ett lösenord):

   vncserver: 1-namn RasPi - djup 16 -geometri 1024x768 
 6. Installera en VNC-klient på din dator:

   apt-get install xtightvncviewer 
 7. Anslut sedan till din Raspberry Pi via VNC från din dator:

   xtightvncviewer 192.168.0.202:1 

Det fungerar bara här på det sättet :)

FWIW: OP frågade om ssh - inte om X eller VNC.
Jag har använt raspberrypi_defconfig-konfiguration under BUILDROOT för att montera OS på pi ... Det finns ingen boot.rc-fil i startmappen !!! vad kan jag göra ?
#3
+36
Oli
2012-08-24 05:05:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ingen av boot_enable_ssh.rc saker finns i nuvarande Raspian builds. Du startar, en fin grafisk meny ger dig några alternativ (inklusive huruvida SSHD ska laddas vid start) och släpper sedan ut dig på en kommandorad.

Det är bra om ... du är en grafisk användare.

Om du inte är det, är du kvar i positionen där du på något sätt måste köra externt update-rc.d . Allt detta verkligen är att skapa en symlänk till /etc/init.d / ... -skriptet på olika punkter i /etc/rc{0..6}.d/. .. filsystem. Förvirrad? Oroa dig - att göra skadan är enkel.

 1. Jag antar att du gör det från en Linux-dator. Åtminstone något med bash eller något kompatibelt. Det jag föreslår fungerar inte från Windows utan Cygwin (eller annat). Montera SD-kortet och cd i det.

 2. Kör:

   för i i 2 3 4 5; gör sudo ln -s /etc/init.d/ssh etc / rc $ i.d / S02ssh; gjort 
 3. Demontera och starta. Du borde ha tillgång till det via SSH.

Om du kämpar för att hitta det i ditt nätverk ...

Tre alternativ för dig:

 • Använd din routers admin för att hitta den. Netgear är särskilt bra på att visa "Attached Devices".

 • Anslut en bildskärm till och kör ifconfig (fusk!)

 • Använd nmap på en annan dator för att söka efter den. Du borde veta vilken IP den har ungefär (till a / 24) så skanning är enkel:

   sudo nmap -sV --open 192.168.0.0/24 -p22 
Använd inte nmap för detta, du kan pinga sändningsadressen och kontrollera ARP-tabellen.
@TomWijsman Menar du att köra `ping -b 192.168.0 'eller motsvarande? Jag är inte säker på hur livskraftigt det är eftersom jag just testat detta på två routrar utan framgång. Verkar vara blockerad.
@Oli: Nej, det är din kärna som inte samlar alla ARP-svar, det anses vara slöseri att kontrollera varje inkommande paket för att se om dess MAC redan finns i ARP-cache, varför det inte alltid fungerar på Linux, om bara jag visste hur man konfigurerar detta; men det fungerar till exempel bra på Windows och Mac OS X ...
@Oli: Ett genomförbart alternativ om ditt system inte kan göra detta är [`arping`] (http://www.habets.pp.se/synscan/programs.php?prog=arping); det gör vad de separata ping- och arp-kommandona skulle införa, men sedan utan att översvämma nätverket med ICMP-paket.
Jag föreslår `arp -a` för att hitta din RPi i nätverket :)
@nornagon: `arp -a` gör inte detta på egen hand.
Det verkar inte vara nödvändigt att länka ssh runlevel-skriptet längre. Jag ställde bara in en modell A med Raspbian bara genom att konfigurera WIFI: http: //sørenj.dk/? P = 518.
+1. Bash-raden (2.) för att ställa in de symboliska länkarna i /etc/init.d (på rotpartitionen) var det enda som krävdes för att aktivera SSH efter en obevakad installation av Raspbian med NOOBS (med 'silentinstall' i recovery.cmdline ).
UART + ifconfig är ett annat trevligt sätt att fuska.
Du bör sätta en varning om `/ etc / init.d / ssh`,` Ubuntu 16.04` verkar inte ha `ssh` på den platsen, så från SD-kortets rot måste användaren skriva` etc / init .d / ssh` istället.
Kom också ihåg att ta bort K01ssh under `rc? .D`-kataloger, var? = 2, 3, 4, 5, om någon.
#4
+21
user13
2012-06-13 01:54:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du använder Arch Linux -distribution, kopplar du bara in den och väntar på att den får adressen tilldelad från en DHCP -server. Du kan sedan kontrollera DHCP: s status (till exempel genom att ansluta till din router) och hämta IP-adressen från listan över anslutna klienter. Om det misslyckas kan du använda nmap eller liknande verktyg för att skanna hela undernätet för öppen port 22 (SSH är aktiverat som standard).

oh, glömde att lägga till: Jag kan inte komma åt min router (den levereras av mitt företag och helt stängd). Säger du att på Arch ssh alltid är aktiverat? Vad sägs om Debian?
Jag tror att endast Arch kommer med SSHd föraktiverad.
Debian har inte SSH aktiverat som standard.
Hittills har varje distro jag har installerat på min Pi haft SSH aktiverat som standard. Att inte säga att detta alltid är fallet, men det har varit för mig.
#5
+14
raphael
2017-02-03 09:39:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Efter massiva botnetattacker 2016 på grund av att IoT-enheter lätt hackas med standardlösenord kommer Raspbian återigen med SSH avstängd som standard ( källa).

Korrigeringen är ganska enkel, du behöver bara skapa en fil i start partitionen (inte katalogen i rotfilsystemet) som heter ssh . För att kontrollera om du är i rätt partition bör den ha en fil med namnet start.elf .

Glöm inte att ändra ditt lösenord efter!

För att hitta min Pi i mitt nätverk använde jag sudo arp-scan -l , även om sudo nmap -sS --open -O 192.168.1.0/24 också är ett giltigt men långsammare alternativ.

Ditt inlägg nämns för att skapa ett filnamn "start.elf", medan käll-URL: n som nämns för att skapa ett filnamn "SSH" se: 'Om du vill aktivera SSH är allt du behöver göra att lägga in en fil som heter ssh i katalogen / boot /. ' kan du granska inlägget?
Oj, jag var lite bråttom när jag skrev svaret, tack för att du identifierade den där förvirringspunkten
#6
+13
Jon Egerton
2012-07-05 16:18:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Med hjälp av Debian 7 (Wheezy) beta-avbildningen är SSH installerat och aktiverat som standard. Du behöver bara ansluta till den via dess IP-adress.

Det finns några sätt att räkna ut vilken IP-adress Raspberry Pi är på utan att behöva köra ifconfig på den direkt , till exempel:

 • Dina routerkonfigurationssidor kan ha en skärm med IP-adresser för anslutna maskiner
 • De flesta smartphones har gratis Wi-Fi-nätverksskannrar som visar enheter anslutna till ett nätverk.
Det är inte aktiverat på min bild av Debian Wheezy som standard ... :(
@Matt: Är du säker? - den vanliga jag laddade ner långt tillbaka när den var påslagen.
Jag tror det. Jag försökte det bara igen i morse (med den senaste bilden). Jag kanske saknade något, men jag minns att jag gjorde det här ett par gånger nu.
Verkar inte gälla 2017
#7
+11
Matt
2012-10-31 19:06:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det enkla sättet (om du bara har ett tangentbord)

SSH är inte aktiverat som standard i Debian Wheezy (Raspbian). En gång en gång var SSH definitivt inte aktiverat på mina Raspbian-bilder. Tydligen är SSH aktiverat som standard nu. Men om det inte är och du har fastnat, läs vidare:

Att aktivera det är väldigt enkelt, mycket enklare än de flesta av svaren jag har sett här, om du har ett USB-tangentbord:

 1. Anslut tangentbordet och starta RPi. Observera att tangentbordets standardlayout är standard QWERTY US-layout, så kom ihåg dina "Y" och "Z" och dina "-" s och "/" s.
 2. Vänta en minut, skriv sedan "pi", tryck Enter, sedan "hallon" och tryck enter.
 3. Aktivera SSH med:

   sudo / etc / init.d / ssh start 
 4. Skriv lösenordet "hallon" igen för alla fall, eftersom det är ett sudo -kommando, och tryck Enter.

Du ska nu kunna fjärrkontrollera till din RPi med dess IP-adress i ditt nätverk.

Som Denis Mitropolskiy nämnts gör konfigurationsverktyget det enkelt att konfigurera SSH vid denna tidpunkt:

 sudo raspi-config 

Gå bara till "ssh "alternativ. Lyckligtvis fungerar detta i en SSH-session, så det enda kommandot du behöver för att köra "blindt" är det första ovan.

Fantastiskt svar, men det ser ut att ssh kan vara aktiverat på de nyare SD-kort som levereras med Pi. Beställde min förra veckan och ssh räknade bara ut lådan!
Levereras de med SD-kort nu? Var beställde du din? Det är dock goda nyheter. Jag tänkte uppgradera till B-modellen.
Det är ett alternativ. Jag beställde mitt bräde utan en men fick aldrig göra det själv. Så småningom gjorde en ny beställning för bara kortet
Är den bilden, med SSH föraktiverad, tillgänglig för nedladdning? Om så är fallet, var?
Vet inte. Beställde detta SD-kort: http://raspberrypi.rsdelivers.com/product/rs/4gb-sd-card-with-raspberry-pi-os-installed/2000117882.aspx Release säger att det är Wheezy
Bara en kommentar till den här _blind_-lösningen: Jag har inte "inbyggt" engelska tangentbord (det är slovenska!), Så utan _raspi-config_ eller _dpkg-omkonfigurera tangentbordskonfiguration_ skickar mitt USB-tangentbord 'z' istället för 'y', vilket påverkar _blind_ lösenordsinloggning. Liknande problem kan också kvarstå på andra icke-engelska tangentbord! Du kan kontrollera engelska standardtecken i Windows när du byter tangentbord / språkfältets inställningar från 'ditt språk' -> 'EN' i aktivitetsfältet.
@TomiL: bra poäng. På tyska tangentbord byts också 'Z' och 'Y'.
Detta fungerar bäst nu, senaste Raspbian jessie har ssh aktiverat som standard med användarnamn / lösenord pi / hallon
Och på tyska tangentbord byts inte bara `Z` och` Y`, `/` -tangenten är på `-`-tangenten :) så skriv som lösenord` raspberrz` och starta ssh-tjänsten `sudo -etc-init. d-ssh start`
#8
+5
Denis Mitropolskiy
2012-09-28 10:47:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan inte säga om SSH fungerar direkt eller inte, men den senaste konfigurationsverktygsversionen har kommandot "Aktivera SSH". Efter det kunde jag ansluta till mitt hallon via nätverk. Men för att aktivera det behöver du ändå en bildskärm.

Det här är i princip det enklaste sättet. Du behöver inte ens en bildskärm för att aktivera den om du har ett tangentbord. Det tar bara ett kommando som du kan köra blindt.
#9
+5
Marcel
2012-11-29 07:24:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En försiktighet: Med Arch Linux fungerade det här bara för mig om jag hade anslutit Ethernet innan jag startade Raspberry Pi (och då fungerade det bra: sshd var aktiverat som standard). Om jag först startar och sedan ansluter Ethernet-kabeln kommer Raspberry Pi aldrig kontakt med DHCP-servern för att få en IP-adress.

#10
+4
Ciro Santilli 郝海东冠状病六四事件法轮功
2016-09-03 05:17:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ingen router + ingen skärm + vanlig Ethernet-kabel + RPI 2 + Raspbian Lite 2018-11-13 + Ubuntu 18.10-värd

Först måste vi aktivera SSH-servern på Pi, som är inaktiverad som standard för säkerhet.

Om du redan har ett skal på Pi via en icke-SSH-metod som skärm + tangentbord eller UART (se nedan), kör bara:

 sudo systemctl aktiverar sshsudo-tjänst sshd start 

som förklaras på: SSH fungerar inte med nyinstallation Detta kvarstår över stövlar.

Annars sätter du in SD-kortet på din värd och skapar en magisk tom fil med namnet ssh -fil i boot / -partitionen.

På Ubuntu-värdar monteras den automatiskt och du kan bara göra:

 sudo touch / media / $ USER / boot / ssh 

vilket du kan bekräfta med:

 lsblk 

som innehåller:

 mmcblk0 179: 0 0 14.4G 0 disk├─mmcblk0p1 179 : 1 0 43.9M 0 del / media / ciro / boot└─mmcblk0p2 179: 2 0 14. 4G 0 del / media / ciro / rootfs 

Om du inte aktiverar SSHD-demonen på Pi så misslyckas SSH-anslutningen med:

 ssh : anslut till värd 10.42.0.160 port 22: Anslutning nekad 

när vi försöker senare.

Efter att ha aktiverat SSH-servern

Starta sedan Pi och länk en Ethernet-kabel från din bärbara dator direkt till Pi:

enter image description here

På Ubuntu 17.04 för att kringgå detta fel som nämnts på det här svaret behöver du först:

 sudo apt-get install dnsmasq-base kod> 

På värden öppnar du nätverkshanteraren:

 nm-anslutningsredigerare 

Och går:

 1. + -tecken (Lägg till en ny anslutning)
 2. Ethernet
 3. Skapa
 4. IPv4-inställningar
 5. Metod: Delas med andra datorer
 6. Ange ett bra namn för det
 7. Spara

enter image description here

Hitta IP: n för Pi på värden:

 cat /var/lib/misc/dnsmasq.leases 

matar ut något som:

 1532204957 b8: 27: eb: 0c: 1f: 69 10.42.0.160 raspberrypi 01: b8: 27: eb: 0c: 1f: 69 

10.42.0.160 är IP, sedan som vanligt: ​​

 ssh [email protected] 

Jag har också följande i min .bashrc:

 piip () (cat /var/lib/misc/dnsmasq.leases | cut -d '' -f 3;) pissh () (sshpass -p hallon ssh "pi @ $ (piip)";) 

Inifrån Pi, märk att den kan komma åt internet normalt via din värdens andra gränssnitt:

 ping google.com 

Till exempel på min bärbara dator tar Pi upp Ethernet, men värden är också ansluten till internet via WiFi.

Crossover-kabeln krävs inte om värdnätverkskortet stöder Auto MDI-X. Detta är fallet för den senaste hårdvaran, inklusive till exempel Lenovo T430 2012 som jag testade med, som har en "Intel® 82579LM Gigabit Network Connection" som dokumenterar stöd för Auto MDI-X.

Nu kan du också:

UART seriell USB-omvandlare

Detta är ett alternativ till SSH om du bara vill få ett skal på Pi: https://en.wikipedia.org/wiki/Serial_port

Detta fungerar inte använda SSH eller nätverk själv, utan snarare det äldre, enklare, mer direkta, mer tillförlitliga, lägre bandbredd, lägre avstånd seriellt gränssnitt. Pi kommer inte att ha tillgång till Internet med den här metoden.

Stationära datorer har fortfarande en seriell port som du kan ansluta direkt kabel till kabel med Pi, men dessa är dolda i de flesta bärbara datorer, så vi måste köpa en billig USB-adapter. Här har jag använt: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B072K3Z3TL Se även: https://unix.stackexchange.com/questions/307390/ vad-är-skillnaden-mellan-ttys0-ttyusb0-och-ttyama0-i-linux / 367882 # 367882

Anslut först SD-kortet till värden och redigera config.txt -fil som finns i den första partitionen som ska läggas till:

 enable_uart = 1 

som förklaras på: https: //www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=28&t=141195

Denna första partition innehåller bootloader, dess konfigurationsfiler och (Linux / din) kärna, config.txt är en av dem. Den andra partitionen innehåller det verkliga Linux-filsystemet.

Anslut nu din dator till Pi som:

enter image description here

Du behöver bara ansluta tre kablar:

 • Jord till mark
 • Tx på Pi till Rx på USB till seriell port
 • Rx på Pi till Tx på tye USB till seriell port

Detta dokumenteras också på: https://www.raspberrypi.org/documentation/usage/gpio/README.md

Var försiktig så att du inte länkar marken till 5V, jag har redan bränt 2 UART till USB-chips genom att göra det!

Du behöver inte ansluta 5V till 5V alls. Jag tror att du kan driva din Pi så, men jag har läst att det här är en dålig idé, använd bara den vanliga USB-strömkällan.

Anslut slutligen USB-sidan på kontakten till din värddator , och få ett skal med:

 sudo apt install screensudo usermod -a -G dialout $ USERscreen / dev / ttyUSB0 115200 

Avsluta med Ctrl-A \ .

Här är en video av Adafruit som visar den: https://www.youtube.com/watch?v=zUBPeoLW16Q

#11
+3
Anders
2012-06-21 03:06:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du använder Debian är det ganska enkelt om du kan låna ut en skärm och ett nätverk för din RPi i några minuter från en vän. Om inte, kan du bara testa kommandona för 'nmap' och 'ssh' från din Ubuntu-värd.

Kontrollera bara att paketet openssh-server är installerat, och du är igång. Du gör det från kommandoraden med aptitude install openssh-server . Du kan också kontrollera eller byta namn på RPi när du är inloggad på maskinen. Du kan också kontrollera att paketet avahi-utils och avahi-daemon är installerat, försök bara med aptitude install avahi-utils .

Avahi-paketet / programmet kommer att implementera Apples protocoll mDNS / DNS-SD som kommer att meddela sig själv till andra datorer som använder protocoll som en dator i DNS-domänen local . Så om din maskin heter rpi-machine , försök att ansluta till maskinen med rpi-machine.local.

Du kan kolla in filen /etc/nsswitch.conf för att se om du har den här raden där:

 hosts: files mdns4_minimal [NOTFOUND = return] dns mdns4 

Både din Apple- och Ubuntu-maskin bör implementera detta. Din MS Windows 7-maskin gör det dock inte. På Ubuntu-maskinen kan du prova det här kommandot:

 avahi-browse --all 

eller

 avahi- bläddra i _ssh._tcp 

Du bör sedan få upp alla dina maskiner och deras tjänster, som SSH och HTTP.

Du kan också försöka installera paketet nmap i din Ubuntu-maskin. Sedan kan du kontrollera vilket nät du befinner dig på med kommandot ip-ruttlista för att se vilket IP-nät du är på. Till exempel på min maskin kunde jag få något liknande (det här är från example.com, så använd det inte):

 192.0.43.0/24 dev eth0 proto kernel scope länk src 192.0 .43.1 mätvärde 1 

säger till mig att jag är på nätet 192.0.43.0/24 och routern är 192.0.43.1 . Så om du kör kommandot nmap 192.0.43.0/24 försöker du hitta alla maskiner i ditt nät och berätta vilka portar som är öppna. Leta efter port 22 / tcp , eftersom det är ssh-servrarna.

#12
+3
Besi
2015-09-07 13:27:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag lyckades konfigurera min Raspberry PI utan skärm eller tangentbord med följande steg:

 1. Ladda ner den senaste bilden av debian-pi / raspbian-ua-netinst. Den nuvarande är raspbian-ua-netinst-v1.0.7.img.bz2 . Den nedladdade filen är bara cirka 17 MB.

 2. Ladda ner " Apple Pi Baker-appen" och använd den här programvaran för att överföra bilden till ditt SD-kort.

  ApplePiBaker

 3. Sätt in SD-kortet i din PI och efter cirka 15 minuter installeras den senaste Raspbian.

 4. Med hjälp av Fing iPhone-appen upptäckte jag IP-adressen för PI, vilket är i mitt fall 192.168.1.13 .

  IP

 5. Nu kan jag SSH till den IP som så:

   # Password = raspbianssh root @ 192.168.1.13 

Och Voila Jag har åtkomst via SSH utan att göra tråkig konfiguration.

FYI: raspbian-ua- netinst erbjuder mer avancerad konfiguration, så kolla in Readme om du vill justera några av dessa ursprungliga inställningar.

ssh access

#13
+3
Canadian Luke
2017-06-17 05:46:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eftersom jag hade några andra Pis som jag kunde ansluta till, lurade jag.

Jag tog Micro SD-kortet ur Pi som inte kunde låta mig ansluta, och placera den i en USB-läsare på en av de fungerande Pis.

Jag monterade den sedan på en testmapp ( sudo mount / dev / sda2 / mnt / test ), sedan chroot / mnt / test för att behandla det som det nya skalet.

Jag aktiverade sedan SSH med systemctl aktiverar ssh . Tog ut kortet efter att ha avmonterat det, startat Pi, sedan öppnades SSH-porten och var tillgänglig.

Fungerar på Debian, jag är säker på att även i andra systemd -system. .

#14
+2
karan
2014-05-12 17:34:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ett av de bästa sätten att ansluta efter den ursprungliga konfigurationen är att få igång avahi-daemon på Raspberry Pi.

När du har installerat avahi-daemon på Raspberry Pi och Bonjour på värddatorn kan du helt enkelt logga in med raspberrypi.local som värdnamn. Så det finns inget behov av att konfigurera IP-adressen , varken statisk eller dynamisk.

Så här installerar du avahi-daemon på Raspberry Pi:

 sudo apt-get updatesudo apt-get install libnss-mdns 

Och om du har iTunes installerat på värddatorn, skriv bara in raspberrypi.local i PuTTY, installera annars Bonjour från här. Läs den här självstudien för mer information.

#15
+2
Mausy5043
2015-05-05 13:15:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kanske vill prova raspbian-ua-netinst : du hittar det genom att klicka här Det är det minimala Raspbian obevakade nätinstalleraren för Raspberry Pi Models 1B, 1B + och 2B. Ingen skärm eller tangentbord krävs. De har en utmärkt installationsmanual i README.md.

I grund och botten FAT-formatar du bara ett SD-kort. Packa upp den senaste stabila versionen på den och sätt in SD-kortet i din Raspberry Pi. Det tar cirka 20 till 30 minuter att installera en minimal Raspbian-installation och då är du klar. Levereras med SSH installerat som standard. Det finns några alternativ som låter dig installera ytterligare paket och grejer under den första installationen. Du kan också lägga till paket senare, uppenbarligen.

#16
+2
Mihai Todor
2016-02-14 02:02:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För Raspbian tyckte jag att den här handledningen var mycket användbar. Efter att ha utfört stegen som beskrivs i den kunde jag SSH från min Windows 10-bärbara dator till min Raspberry PI med användaren pi och lösenord raspberry.

Mer specifikt är här den relevanta delen:

 • Se till att Raspberry Pi är avstängd och ta bort SD-kortet.

 • Sätt in SD-kortet i en kortläsare och anslut den till din bärbara dator.

 • Hitta enheten så hittar du flera filer på kortet (notera det mycket mindre än vad du förväntar dig eftersom det bara är kortavsnittet på kortet (resten är dolt).

 • Gör en kopia av cmdline.txt och byt namn på den cmdline .normal

 • Redigera cmdline.txt och lägg till IP-adressen i slutet (se till att du inte lägger till några extra rader).

För nätverksinställningar där IP-adressen erhålls automatiskt, använd en adress i intervallet 169.254.XX (169.254.0.0 - 169.254.255.255):

ip = 169.254. 0.2

För nätverk se ttings där IP-adressen är fixerad, använd en adress som matchar den bärbara / datorns adress utom den sista siffran.

ip=192.168.0.2

Se till du noterar den här IP-adressen (du behöver den varje gång du vill ansluta direkt till Raspberry Pi).

 • Gör en ny kopia av cmdline.txt och byt namn på den cmdline. direkt

 • För att byta mellan konfigurationer, ersätt bara cmdline.txt med antingen cmdline.normal eller cmdline.direct (eller använd kommandona i alternativ 2 för att göra det direkt på Raspberry Pi - ändringen träder i kraft nästa gång du startar)

 • Sätt tillbaka kortet till Raspberry Pi. Anslut nätverkskabeln som är ansluten till både datorn och Raspberry Pi och slå på den.

OBS FÖLJANDE:

 • Du måste vänta tills din dator har upptäckt nätverksinställningarna (du kan se en liten nätverksikon blinka i systemfältet medan den gör det, eller öppna nätverksinställningarna för att se när den är klar och har en IP-adress) - det kan ta cirka 1/2 minut. Din dator kan rapportera anslutningen som "begränsad eller ingen anslutning" när den är ansluten till Raspberry Pi på det här sättet, detta är normalt, vilket indikerar att det är en direkt dator till datoranslutning snarare än ett vanligt nätverk.

 • Om du glömmer bort eller bestämmer dig för att inte ansluta nätverkskabeln, väntar Raspberry Pi 2 minuter (eller tills du ansluter kabeln) innan du är klar med uppstart (så om du bara har tangentbord och bildskärm måste du vänta!).

 • Om du använder flera kabelanslutna nätverkskort (t.ex. använder en extra USB-LAN-dongel) på din dator kan det hända att du måste koppla bort den andra nätverkskabeln och anslut sedan igen (min Windows XP-maskin behövde detta innan den skulle ansluta via direktlänken).Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...