Fråga:
Bra lättviktsram för webbserver?
Darren Wilkinson
2012-06-13 02:39:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vilka webbservrar och ramar fungerar bra på RP? Finns det justeringar som kan göras till webbserverns konfigurationsfiler som gör att den fungerar bättre med tanke på det begränsade RAM-minnet?

Röstade att stänga. Detta är för subjektivt och många svar finns någon annanstans.
Jag föreslår att du gör det här till en community-wiki så börjar vi lista alternativ. Det finns inte ett enda bra svar, men det skulle vara trevligt att ha en lista som folk kan hänvisa till här.
@silent__thought, som gör det till community-wiki kommer inte att förändra det faktum att det passar dåligt för Q + A-formatet. Detta misstag gjordes ofta under de första dagarna av StackOverflow.
Tre svar:
#1
+9
LovesTha
2012-06-13 03:48:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det kommer inte att finnas ett universellt svar på detta eftersom det finns för många olika krav från webbservrar för olika applikationer. Frågor som kommer att få mer förfinade svar kommer att vara i linje med: Jag vill vara värd för en liten Ruby on Rails-applikation på Pi (instruktioner på: RPi Ruby on Rails).

Pi kommer att kunna vara värd för de flesta webbservrar och / eller ramar eftersom båda försöker hålla sina minneskrav minimala så att de kan stödja fler slutanvändare med mindre serverresurser. Webbservrar som är utformade för att driva de lägre gränserna för serverresurser skulle vara användbara om man önskar maximalt antal klienter och försöker kolla in många av alternativen i Wikipedia jämförelsediagram över lätta webbservrar.

För användare som vill ha fler fullvärdiga webbservrar kommer de normala misstänkta som Apache att fungera bra, men du vill spendera tyst lite tid på att ställa in alla alternativ för att använda de minimala alternativ som krävs av den specifika applikationen som används.

#2
+2
silent__thought
2012-06-13 05:42:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som redan nämnts finns det inte ett enda bra svar på denna fråga. Det finns många webbramar som fungerar bra på Pi. Men ...

Jag planerar att köra en Node.js applikation på min Pi. Att installera Node.js på Arch Linux ARM är lika enkelt som pacman -Sy nodejs . Med Express och Sqlite borde du kunna skapa en ganska snygg webbapp som inte har några problem på Pi.

#3
+1
Joscandreu
2012-06-13 12:54:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag håller med om att det inte går att ge ett enda bra svar på den här frågan. För en tid sedan ställde jag mig själv samma fråga och jag försökte med nginx på Pi.

Jag skrev en mycket enkel handledning om hur man installerar den. Här är det: http://www.joscandreu.com/post/22439909883/install-nginx-on-raspberrypi

Jag försökte också med node.js, dock som jag körde inte arch linux men Debian jag var tvungen att kompilera nod från källan med några konfigurationshacks, vilket tog cirka 1 timme. Det här är handledningen som fungerade för mig för att installera nod: http://blog.tomg.co/post/21322413373/how-to-install-node-js-on-your-raspberry-pi

Det här är vad som händer med endast länksvar. Båda länkarna är döda från och med december 2016. Återstående ord ger inget värde.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...