Fråga:
Hur uppdaterar jag programvara och firmware?
Alex L
2012-06-13 09:32:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag förstår att programvaran på Raspberry Pi är uppdelad i tre avsnitt: GPU-firmware med sluten källa, den patchade ARM Linux-kärnan och användarutrymme-programvaran.

Är GPU-firmware på chipet eller SD-kort? Finns det ett enkelt sätt att uppdatera allt (firmware, kärna, moduler)?

Tre svar:
#1
+97
Alex Chamberlain
2012-06-13 11:17:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

REDIGERA: Sedan detta inlägg skrevs, har rådet förändrats. rpi-update bör inte användas såvida inte RPi-ingenjör / betatestning särskilt rekommenderas det. Det är en instabil version av firmware. Det brukade vara nödvändigt för uppdateringar men är inte längre. Se detta svar på en annan fråga.

Vad är GPU-firmware och kärna?

Kärnan ansvarar för att hantera Raspberry Pi-resurser och kör på centralenheten (CPU). Det gör att uppgifter kan köras på processorn. GPU-firmware hanterar å andra sidan grafisk bearbetningsenhet (GPU). De två separata enheterna finns på samma chip och delar minne, vilket är segregerat vid starttid enligt hårdkodade start.elf -filer. För att kunna använda Raspberry Pi måste båda filuppsättningarna vara på rätt plats på SD-kortet.

Du kan köpa förinstallerade SD-kort från stiftelsens detaljhandelspartner.

Alternativt släpper stiftelsen regelbundet nya SD-kortbilder på http://www.raspberrypi.org/downloads. Du måste använda Unix dd eller Windows Win32DiskImager för att ladda detta på ett befintligt SD-kort.

Det är inte möjligt att kompilera din egen GPU-firmware-bild, eftersom det är sluten källa, så vi litar på att Foundation och Broadcom levererar detta. Å andra sidan kan du kompilera din egen kärnbild från källan. Tvärkompilering är föremål för andra frågor, till exempel Hur korskompilerar jag kärnan på en Ubuntu-värd?

Uppdatering av GPU-firmware - Debian / Raspbian

Du kan uppdatera firmware med rpi-update av Hexxeh. På Raspbian kan du installera det genom att köra

 sudo apt-get install rpi-update 

För att uppdatera programvaran, kör

 sudo rpi-update 

Uppdatera användarutrymme och kärnprogramvara - Debian / Raspbian

Användarutrymme-programvaran måste underhållas. Det är ganska enkelt; kör bara

 sudo apt-get upgrade 

Om det finns några fel kan du försöka uppdatera databasen först genom att köra

 sudo apt- få uppdatering 

Om du inte förstår ett fel är det förmodligen bäst att du frågar här eller försöker googla.

Uppdateringsprogram - Arch Linux

Programvaran måste underhållas. Fördelen med Arch Linux framför Debian här är att Arch Linux hanterar Raspberry Pi's firmware inom pakethanteringssystemet. För att uppdatera, kör bara

 sudo pacman -Syu 

Om det finns några fel och du inte förstår det, är det nog bäst att du frågar här eller försök att googla.

Referenser

 1. rpi-update Repository
En användare har också skapat ett verktyg som heter [rpi-updater] (http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=63&t=5077) som uppdaterar firmware, kärna och moduler
Kommer inte Raspbian med RPI-uppdateringsverktyget?
Har du också upptäckt varför debian inte kan hantera firmware med apt?
@Jivings Lata?
Typ av gammal, men vid den här tiden kommer Raspbian med det installerade RPI-uppdateringsverktyget, och det finns i standard hallon pi apt-förvar. Du kan göra en enkel `sudo apt-get install rpi-update 'istället för den manuella installationen nu.
#2
+20
Jivings
2012-06-13 13:58:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ta en titt på Hexxehs RPi-Updater. Den är speciellt konstruerad för att uppgradera firmware och kärna.

https://github.com/Hexxeh/rpi-update

Om du kör Arch Linux kommer uppdateringarna att vara en del av din vanliga pacman -Syu eftersom de finns i de officiella RPi-förvaren.

Var försiktig när du använder rpi-uppdatering (det är för blödande kantkärnor) - Raspbian-uppdateringar uppgraderar också kärnan: http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/4355/do-i-still-need-rpi-update-if -Jag använder den senaste versionen av raspbian
#3
+13
Pierz
2014-05-10 02:11:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För att uppdatera ditt system till senaste versioner av användarprogrammet måste du köra uppdateringen innan uppgraderingen - uppdateringen laddar faktiskt ned nya paketlistor så att uppgradering kan hämta dem och installera dem (som förklaras i Debian Linux-dokumentation):

 sudo apt-get updates sudo apt-get upgrade kod> 

Dessutom kan du behöva köra en dist-upgrade för att utföra större uppgraderingar:

 sudo apt-get dist-upgrade kod> 

Automatiska uppdateringar

Om du vill automatisera dessa procedurer kan det göras genom att konfigurera Apt's alternativ Periodiska . Raspberry Pi levereras med apt installerat (det ger apt-get-kommandon etc.), och som en del av det paketet installeras ett automatiskt skript (i /etc/cron.daily/apt) för att göra automatiserade uppdateringar dagligen (med hjälp av cron-demon). Dessa kan kontrolleras genom att skapa (som root) en fil /etc/apt/apt.conf.d/10periodic där följande läggs in:

 APT :: Periodic :: Update-Package- Listor "1"; APT :: Periodic :: Download-Upgradeable-Packages "0"; APT :: Periodic :: AutocleanInterval "0"; APT :: Periodic :: Unattended-Upgrade "0"; 

Denna konfiguration kör bara uppdatering varje dag åt dig så när du kör sudo apt-get upgrade installerar du de senaste paketen (utan att först behöva köra apt-get update).

Automatiska uppgraderingar

För att konfigurera apt för att automatiskt uppgradera paket också - först måste du installera ett nytt paket för att få obevakade uppgraderingar att fungera:

 sudo apt-get install unattended-upgrades 

Sedan ändrar du följande alternativ till "1" i /etc/apt/apt.conf.d / 10periodic för att möjliggöra automatiserade uppgraderingar:

 APT :: Periodic :: Unattended-Upgrade "1"; 

För mer information se kommentarerna i / etc / cron. dagligen / apt och t sedan placera relevanta alternativ i filen /etc/apt/apt.conf.d/10periodic.

Detta är det rätta svaret på att uppdatera RPI i början av 2017, rpi-uppdatering behövs inte längre
är filnamnet inte '02periodic' (i /etc/apt/apt.conf.d) - åtminstone det är vad 'apt' -filen säger i cron.daily - "# Create /etc/apt/apt.conf.d / 02periodisk fil för att ställa in dina önskemål. "
Filerna är numrerade i prioritetsordning så det kan vara 02 på ditt system (och / eller nyare system).


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...