Fråga:
Ska alla 'Linux-kompatibla' USB-Bluetooth / Wi-Fi-enheter fungera?
Beeblebrox
2012-06-13 04:13:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har mini-WiFi och mini-bluetooth-donglar som tålmodigt väntar på att en Raspberry Pi kommer. Dessa listas som Linux-kompatibla enheter.

Finns det några problem med hårdvaran i Raspberry Pi jämfört med en hel PC-stack, dvs att ha en USB-kanal som hanterar ethernet?

I allmänt, borde alla Linux-kompatibla enheter fungera med en Raspberry Pi?

Jag har haft en mardröm med [den här mini-wifi-dongeln] (http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/14/building-wireless-drivers-for-edimax-wireless-usb-ew-7811un).
Om det finns en helt gratis drivrutin, nästan säkert (utesluter obskyra hw-problem). Om det finns en binär från tillverkaren (vilket lyckligtvis är sällsynt), troligen inte.
Två svar:
#1
+16
popey
2012-06-13 04:15:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det beror på vilken distro du använder, om distro-tillverkaren kompilerade en mager anpassad kärna som rippade ut drivrutiner för att spara utrymme eller om de skickade en ganska "standard" -kärna.

För vad det är värt har alla USB-enheter jag försökt fungerat bra med den senaste Debian-bilden.

Var dock medveten om kraftuttaget för enheten du ansluter. Tjocka saker som wifi-adaptrar och webbkameror kommer att vara mer problematiska, men det är skilt från drivrutinsfrågan.

Också att modulerna är tillgängliga för ARM.
Ett säkert tecken på att en enhet drar för mycket kraft är flera kärnor.
#2
+10
berry120
2012-06-13 04:28:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Inte nödvändigtvis. Det stora "men" är att drivrutinerna måste kompileras för ARMv6, vilket inte alltid är fallet.

Mindre sannolikt att det är ett problem, men ändå möjligt, är kraftuttaget från adaptern - det är möjligt att om det är för mycket kommer Pi inte att leverera tillräckligt med ström och därför fungerar det inte.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...