Fråga:
Vad är den maximala / minsta drifttemperaturen?
berry120
2012-06-13 03:31:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vilka är de högsta och lägsta operationella temperaturvärdena för Pi enligt titeln innan den slutar fungera tillförlitligt? Kan detta också bero på vilket SD-kort som används?

`medan du sover 1; gör tput sc; tput cup 0 $ (($ (tput cols) -2)); cat / sys / class / thermal / thermal_zone0 / temp; tput rc; done &` visar cpu temp i högst upp till höger på konsolen. För övervakning.
@NVRM [använder] (http://onezeronull.com/2019/09/19/the-very-introduction-to-raspberry-pi/#keep-your-eye-at-the-temperature) `watch / opt / vc / bin / vcgencmd measure_temp` (matar ut nytt mått per varannan sekund) låter som ett enklare / renare sätt än din inställning till konstant temperaturövervakning. Men jag kan ha fel.
Tja, de är ganska lika, "cat" -metoden fungerar på alla linux, medan "vcgencmd" är specifik för pi.
Fem svar:
Jivings
2012-06-13 03:36:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Från RPi FAQ:

Vad är det användbara temperaturområdet?

Raspberry Pi är byggda från kommersiella chips som är kvalificerade till olika temperaturintervall; LAN9512 specificeras av tillverkarna som är kvalificerade från 0 ° C till 70 ° C, medan AP är kvalificerad från -40 ° C till 85 ° C. Du kan väl upptäcka att tavlan fungerar utanför dessa temperaturer, men vi kvalificerar inte själva tavlan till dessa ytterligheter.

Vet någon vad "AP" är, dvs vilket chip / komponent?
Detta är applikationsprocessorn (Broadcom BCM2835), kortets CPU.
Och det är självklart att när enheten drivs kan den producerade värmen vara faktor .. Dvs: start av den vid -40 ° C kan misslyckas, men om den har varit igång bör komponenterna vara varmare än omgivande och därmed inte vid - 40. Miljön bör ta hänsyn till. -40, här kommer jag, jag parkerar lite Pis ute i Kanada. :)
@Doc Roligt du bör nämna att eh. ;) Jag har parkerat en utomhus (inom underkläder, luft / vattentät, men ingen isolering) vid -20 ° C i några timmar och märkte inte den faktiska kärntemperaturen (från den inbyggda sensorn) sjönk under ** + ** 20 C.
Jag har dem (jag kallar det en Piduino) som kör ute i ett isolerat kontrollhölje för att kontrollera solpaneler som följer solen, och det blir långt över 100 F där inne, men har aldrig märkt någon strypning. För att inte säga att det inte händer, men det verkar inte påverka prestanda.
@SDsolar 100F är cirka 38C, långt under värmetillståndet, så det överensstämmer med den andra affischen.
finns det något sätt att upptäcka "LAN-chip" temp, eftersom dess döda temp är mycket lägre än "Soc Chip", tror jag att "/ opt / vc / bin / vcgencmd measure_temp" kommandot bara kan rapportera "Soc Chip" temp korrekt?
Mausy5043
2015-01-30 01:11:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det kommer att gå långt ner till < -70 ° C enligt artikeln: Raspberry Pi visade sig vara stabil vid nedsänkning i flytande kväve.

UPPDATERING 29JUN2020: ovanstående länk fungerar inte längre. En liknande artikel finns här.

Strålande artikel som man är! : D Behöver bara en stadig tillförsel av flytande kväve nu :)
Hmmm .. Överklockning, någon?
Länken är död!
@jlandercy: tack. svaret uppdaterat.
xmp125a
2017-01-11 20:46:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min erfarenhet av Raspberry Pi 3: SoC kommer att börja strypa ner vid ungefär 80 grader Celsius och kommer enligt min erfarenhet aldrig att låta sig vara varmare än 85 grader Celsius. Detta är naturligtvis kärntemperaturen - temperaturen utanför chipet måste vara mycket lägre för att underlätta effektivt värmeväxling.

Medan du (förmodligen inte tar mitt ord för det) inte kan förstöra SoC genom att lämna den okyld kommer prestationen att påverkas allvarligt. (Samma sak gäller strömförsörjningen, BTW). I vårt laboratorium började vi märka ramdroppar och betydande försämring av videobearbetningsförmågan, bara för att ta reda på att 1) ​​det blev för varmt utan kylflänsen 2) spänningen sjönk under 4,6 V på grund av för långa 5V-ledningar.

I alla slags extrema scenarier är det troligt att din processorkraft kommer att minska först och andra problem kommer att visas mycket senare, om någonsin. Detta kan leda till enormt slöseri med tid när jag försöker jaga programvarufel ("varför går mitt program plötsligt så långsamt?!?"), bara för att upptäcka att kablarna är för tunna eller värmen diskbänken är för liten, så se upp!

När det gäller den låga gränsen bör du kontrollera alla komponenter. Jag startade nyligen Raspi3 vid -12C kallt och kameran fungerade inte (första gången på veckor, men andra gånger var temperaturen över natten inte så låg). Efter 15 minuters väntan startade jag om det och det började fungera normalt.

Jag tror också att nätverks- / USB-chipet på själva kortet inte är under 0 C. Om du behöver sådana extremiteter föreslår jag väntar på Compute Module 3, som kommer att ha intervall -20 till 80C, helt enkelt genom att inte tillhandahålla det problematiska chipet alls :)

SDsolar
2016-09-16 23:20:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag ser att OP: s fråga har besvarats auktoritativt, men här är mina två cent erfarenhet:

Med den grundläggande klara plastfläkten och kylflänsar går ARM AP vid cirka 50 ° C ( 122F), och min Pi3 fungerar bra. När jag tar av den övre delen av plastskalet sjunker temperaturen till 47-48.

Så min slutsats är att höljet inte orsakar någon mätbar skada i detta avseende.

Kommandot för att returnera CPU-temperaturen i stdout är vcgencmd measure_temp


Jag ser i kommentarer att uhoh nämner att om du vill använda temperaturen i ett Python-program, kommandot os.popen ('vgencmd measure_temp' ) .read () returnerar textversionen av temperaturnumret.

------------------------------------------- -----------

Så här använder jag Popen för att få temperaturen till en heltalsvariabel:

 från underprocessimport Popen, PIPE ... cmd = 'vgencmd measure_temp'p = Popen (cmd, stdout = PIPE, stderr = PIPE, shell = True) stdout, stderr = p.communicate () CPUtemp = int (stdout). .etc 

Ovanstående är hämtad från den här koden:

Pingar en webbplats och har en utgång aktiverad om online / offline?

Detta inlägg visar hur du använder fping på några olika sätt även om resultaten kommer in som stderr

Innehåller även ett exempel från vagga till grav som använder data och plottar den lever när den kommer in. Den visar Python och gnuplot. Vi ser inte tillräckligt med dessa hela systemexempel här.

se bara till att det finns god luftrörelse i miljöer med mycket höga temperaturer till att börja med :)
Utmärkt poäng. Min rumstemperatur är 75F vilket är strax under 24C och dörren är öppen mot utsidan så det finns bra luftflöde.
Varför skulle du ha Pi3 med "lätt belastning"? Då kan du använda Pi 1 och inte ha några problem alls.
Jag ändrade mig om skåpen med fansen. För att kontrollera bullret kör jag fläkten på 3,3 volt. De fungerar bra. Jag har dem nu på alla mina Rpi3B-system. FYI, de flesta fläkthus kommer med endast 2 kylflänsar. Jag gick vidare och köpte extra så att jag kunde sätta en på chipet under. Lådorna har en utklipp som är redo att accepteras.
Detta är till stor hjälp! (kommer att rösta om 12 timmar när min kvot för dagen löper ut). Det verkar som att 'os.popen (' vcgencmd measure_temp '). Läs () `gör också temperaturen (texten) tillgänglig inom Python. liksom `commands.getstatusoutput ('vcgencmd measure_temp') [1]`
TNX för Python-kommandon. Det tillvägagångssättet för att använda `os.popen` och` .read` så kan komma mycket bra. För att inte tala om `commands.getstatusoutput ... [1]` Jag brukar använda Python med externa kommandon mycket men hade inte stött på någon av dessa. Bra gjort. btw, ju fler frågor du svarar desto fler poäng får du och begränsningarna kommer att tas bort ganska snabbt. Detta specifika SE är en tuff publik, men de erkänner definitivt värdefulla bidrag till databasen.
Jag maximerade rösterna idag; medan jag tillbringade flera timmar på att leta efter några saker som jag fortsatte att köra över (vad jag kände mig vara) hjälpsamma inlägg med noll röster. Jag har inte räknat ut vad som gör vissa SE-webbplatser mer generösa och andra inte lika mycket.
Tricket är att ställa en bra fråga med massor av information om vad problemet är, hur du försökte lösa det och sedan ställa en fråga som kan passa in i titeln. Det är # 1. # 2 är att söka igenom tidigare frågor (som den här) och lägga till anständiga svar med detaljer som länkar till externa webbplatser (och alltid skriva in ett utdrag från var och en för att skydda mot länkrot). Kom alltid ihåg att målet här är att bygga en databas som människor Google in i och hitta sina svar snabbt. Frågetitlar och specifika detaljerade svar är sättet att tjäna poäng på vilken SE-webbplats som helst. . Och ha kul!
En sak till. Ta reda på vem de bästa är på de olika SE-företagen och leta efter deras inlägg. Du kan hitta dem genom att gå igenom tidigare frågor och titta på frågorna med många höga röster. När du väl har hittat en (här föreslår jag `goldilocks`) kan du söka efter deras namn. Andra här är sanna trollkarlar. Som `joan` Hon har en fantastisk webbplats. Hon skrev "pigpio" -biblioteket. http://abyz.me.uk/rpi/pigpio/ När jag började tjäna jag två poäng åt gången genom att gå igenom gamla frågor och lägga till en relevant tagg eller två. Det tar tid men fungerar. Plus att du kommer att lära dig mycket.
Förresten, när jag jobbar och behöver info, jag Google ofta en fråga och sedan hitta en Q&A i en av SE som är från 2013 eller så har den exakta sak jag behöver. Och jag `ALLTID röstar både frågan såväl som svaret` Det är till stor hjälp när svaret ger mig allt jag behöver, även om det hänvisar till en webbplats där svaret kom ifrån. "Jag gillar att gå från Google till att ha mitt svar på under en minut" Det händer mycket. SE har funnits länge. Så i kommentarer kommenterar jag alltid rätt svar genom att säga något som "Tack från mars 2018" för att påminna folk om hur det används.
Jag har precis lagt till ett avsnitt om hur jag nu använder pOpen. Du kan se en del av min kod här: https://raspberrypi.stackexchange.com/questions/8752/ping-a-website-and-have-an-output-turn-on-if-online-offline/82302#82302
om du använder raspbian varför inte bara läsa / sys / class / thermal / thermal_zone0 / temp? Dela med 1000 för att få grader C. Verkar ha mer precision jämfört med vgencmd också.
NVRM
2019-10-08 00:09:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Följande är lite utanför frågan, men ett allmänt användningsfall som kan ge några idéer.

Detta kan anpassas till alla typer av ingångar, gpio-sensorer, internetdata.

Hur ritar man CPU-temperaturen övertid?

Installera gnuplot

Gnuplot kan rita data i terminalen, kräver ingen X-server och använder väldigt lite resurser.

Det fungerar smidigt även på den långsammaste hallon-pi-modellen 1 / noll.

 sudo apt install gnuplot 

Scriptexempel för att skapa en gnuplot -fil:

temperatur skript för att lagra data övertid.

 #! / bin / shecho $ (datum +% s; katt / sys / klass / termisk / termisk_zon0 / temp) | tee >> temperature.plot 

Ge körrättigheter för detta skript:

 chmod + x temperatur 

Lossa och kör i 1s loop till nästa omstart:

 nohup watch ./temperature & 

Senare, diagram data:

 gnuplot -e "ställa in terminal dumb $ (tput cols) $ (tput lines); plot 'temperature.plot' med 0: 2 med rader " 

enter image description here

Detta är ett barbeinexempel, temperatur i Celsius * 1000 och sekunder sedan starten, till utökas i din egen skriptsvit.

För att döda klockan loop, killall watch

Happy hacking;)Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...