Fråga:
Kan jag använda ett lufttätt fodral?
berry120
2012-06-13 03:33:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Är det möjligt att på ett tillförlitligt sätt köra en Pi i ett lufttätt (vattentätt) fall eller krävs någon form av ventilation för kylning? Jag antar att det inte slår ut för mycket värme, men jag undrar om det kan orsaka problem att köra det på obestämd tid.

Detta är lite av en teaser - vilken användning för en RPi behöver ett vattentätt fodral?
@JonEgerton Som hjärnan för en terrängrobot eller till och med en båt / ubåt?
Allt som finns kvar som en väderstation eller spion ^ Wnature cam server.
@berry120 Ger du det föreslagna ärendet på egen hand, eller köper du?
Tänkte bara att jag bör notera att frågan faktiskt inte ger mycket information om vad som önskas. Till exempel, ett lufttätt aluminiumfodral som flyter i Arktiska havet skiljer sig från ett lufttätt fodral av polystyren på din vind. Ett fodral kan vara lufttätt, men värmen måste fortfarande fly.
Har någon märkt något (lufttätt) fall med värmeledare på hetaste IC, dvs ethernet controller och ARM? Jag tänker på ett lågprofilskal med kopparledare som lutar sig på heta IC: er, som sedan passivt sprider värme på ytterytans yta ...?
@TomiL-problem med ett sådant kopparfall skulle vara att det också kan fungera motsatt sätt - till exempel på direkt sol.
Fyra svar:
#1
+71
Jivings
2012-06-13 03:42:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns inga krav på ventilation eller kylning.

Detta har verifierats av en RPi-administratör här.

Det ämnet är verkligen förvirrande. Det säger att du inte ska doppa brädet i plast, men det skulle faktiskt * hjälpa * kylning eftersom nästan vilket material som helst har [bättre värmeledningsförmåga] (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Thermal_conductivity .svg) än luft.
#2
+44
Bengt
2012-06-25 02:22:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, under vanliga omständigheter bör det vara möjligt att köra Raspberry Pi i ett lufttätt fodral. Jag har mätt några temperaturer som bekräftar att det finns gott om termiskt takhöjd.

För referens:

  • 22 ° C rumstemperatur
  • 42 ° C tomgång

Jag sprang sysbench för att betona CPU: n:

  sysbench --test = cpu --cpu-max-prime = 20000 kör  
  • 45 ° C 20 s
  • 46 ° C 2 m
  • 47 ° C 5 m
  • 48 ° C 12 m

Eftersom temperaturen inte tycktes höjas ytterligare lade jag en papperskåpa över processorn för att simulera det "lufttäta fallscenariot".

  • 49 ° C 20 s
  • 50 ° C 2 m

Efter ytterligare en halvtimme skedde ingen ytterligare temperaturökning.

#3
+8
user13
2012-06-13 03:42:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Baserat på mitt test kör Raspberry Pi relativt cool även när processorn är 100% laddad under längre perioder, så jag tror att det inte borde vara ett problem (jag försökte dock inte ladda GPU: n).

#4
+1
keiv.fly
2019-08-08 17:32:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enligt detta test kan USB 3.0-kontrollenheten på Raspberry Pi 4 inte arbeta med full hastighet om det inte finns någon fläkt. Sakta ner utan en fläkt kan vara 2-3 gånger. I testet var den maximala hastigheten 346 MB / s för USB 3.0 (för jämförelse var det 44 MB / s för ett SD-kort). Så beroende på hastighetskraven och hur ofta du behöver det kan du behöva aktiv kylning eller inte.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...