Fråga:
Kan Pi läggas i epoxi?
berry120
2012-06-13 03:53:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För att helt vattentäta några grundläggande elektroniska kretsar har jag ofta använt potting epoxy för att stoppa allt som kommer in i internt.

Detta har dock huvudsakligen varit med saker som använder PDIP, vilket är mer robust än de mindre paketen som chipsen på Pi använder.

Kan jag säkert använda den här metoden med Pi, eller kommer det troligtvis att förstöra den? Har någon försökt?

Med tanke på antalet RPis som existerar tvivlar jag starkt på att någon vågat försöka: D
Jag skulle vara mest orolig för ventilation.
http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/105/can-the-raspberry-pi-run-in-an-airtight-case svarar att det inte finns några ventilationskrav.
@Tibor Det är en bra punkt, men du kan alltid garantera att * någon * någon gång kan vara galen nog ...!
@Tibor om du läser länken står det tillåt 2 mm runt komponenterna.
* Mea culpa *, det gjorde jag inte.
Vad får dig att tro att BGA och så vidare kommer att gilla epoxi något mindre än DIP? De enda problemen jag skulle tänka på är termisk (vilka egenskaper har pottförening?) Och gummit upp kontakterna.
@blueshift Becuase-epoxi kan krympa något när det härdar, vilket inte skulle använda tillräckligt med kraft för att förskjuta en DIP-anslutning men kan göra det med en BGA / liknande (åtminstone är det min logik.)
Du behöver en värmeledande, icke-krympande inre epoxi. När det härdat kan du använda vilken yttre epoxi som helst, men värmeledningsförmåga skulle vara viktigt om du planerar en tjock päls. Du vill ha expoxy som härdar vid 130F eller mindre. Jag tror att en 1 mm-beläggning av 3M TC-2810 skulle göra det.
Vad händer om du bara sprutmålar den med klarlack (eller annan färg) och lägger in den i en låda. Sprayfärgen skyddar säkert från fukt och lådan från dåligt väder?
Istället för att använda Epoxy kan du använda [Raytech Magic Power Gel] (https://www.youtube.com/watch?v=1wneV-tLOHo), eller deras vanliga [Magic Gel] (http: //www.raytech. it / home-magic-gel.php). PowerGel-versionen förblir klibbig och kan återanvändas medan Magic Gel härdar, men förblir mjuk. Båda skyddar mot vatten (IP68), men inte från vandalism.
Alternativt kan du spraya isoleringsfärg över den som [M3 Scotch 1601] (http://catalogue.3m.eu/en_EU/EU-mro/Electrical_Aerosols/Insulating_Sprays/Insulation_Spray~1601/Insulation_Spray).
Bortsett från att potta hela Pi, vet någon om ett microSD-kort som sätts in i en kortplats kommer att överleva att vara helt inlagd med epoxiharts (inklusive kontakter) och fortsätta arbeta?
Fyra svar:
#1
+14
Jivings
2012-06-13 13:24:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vad jag skulle tänka på när jag gör detta är ventilation och värmeavledning.

Även om jag redan har angett i ett annat svar att det inte finns några ventilationskrav för enheten, rekommenderas det att minst 2mm är kvar från ytan på kortet och huset.

Jag antar att denna försiktighetsåtgärd främst gäller GPU, eftersom det är den komponent som når de högsta temperaturerna under högintensiva uppgifter.

Naturligtvis om du är orolig för värmen från CPU eller GPU, kan du ansluta en kylfläns och epoxi upp till det.
#2
+9
FarhadA
2012-06-20 07:08:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan göra detta men jag ser följande problem du kommer att möta: - Anslutningarna på RaPi är inte vattentäta och kan inte vara vattentäta på ett enkelt sätt. - Du kan lösa värmeproblemet genom att limma en liten kylfläns på processorn , och använd en epoxi som har goda värmeavledningsegenskaper

Men detta kommer att bli en MYCKET svår uppgift och du kan behöva många enheter innan du får detta att fungera ordentligt.

Det bästa är att hitta en vattentät låda och sedan använda små kablar mellan RaPi och lådan något liknande det här: http://factory.dhgate.com/computer-cases-towers/fanless- vattentät-industriell-en-kort-3,5-sbc-bil-pc-fodral-ip67-p39010795.html

#3
+3
Dmitry Grigoryev
2020-01-23 19:13:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja det är möjligt. Kylning kommer inte att vara ett problem, i själva verket har de flesta pottföreningar högre värmeledningsförmåga än luft (t.ex. denna speciella förening överträffar luft med en faktor på 30, 10 är vanligare för billiga föreningar som silikon eller butalengummi). Det finns dock några saker att se upp:

  1. Härdning av biprodukter. Föreningar som inte är konstruerade speciellt för användning med elektronik kan avge vatten (dålig), flyktiga syror (ännu värre) eller andra polära lösningsmedel när de härdar, vilket snabbt förstör den elektronik du lade in.

  2. Härdning / värmeutvidgning. De flesta föreningar expanderar / krymper när de stelnar. Detta är oftast ofarligt för lödda kort, men om de kommer in i kontakter som USB-uttag eller SD-kortplats kan de lyfta kontaktstiften från dynorna. Du bör förhindra att föreningen kommer in i kontakter, annars kan du få anslutningsproblem senare. I de flesta fall räcker det med att placera tejp runt luckorna innan potten.

I slutändan kan det vara en bättre lösning att få ett vattentätt fodral än att potta.

#4
+2
yo'
2013-04-11 17:04:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan köpa små aluminiumplattor och limma dem försiktigt med ett superledande lim på flisen. Sedan kan du ansluta kablar till alla kontakter och limma hela enheten i epoxi. Epoxin i sig är dielektrisk så du borde vara säker. Du kan dock fortfarande stöta på flera problem:

  • Värme / kylning och stabilisering av epoxi kan skada vissa delar av enheten. Tryckförändringarna i det materialet kan vara mycket höga. (Detta kan lösas genom att täcka den i epoxi i flera steg, sänka den producerade värmen och de berörda trycken.)

  • Epoxin kan komma mellan kabelstift och pluggar , vilket gör att de kopplas bort. (Detta kan lösas med hjälp av några superledande sprayer som finns och som används under extrema förhållanden, jag skulle lika gärna investera pengar i dyra guldtäckta kablar)

  • Om du letar efter vattentäthet, epoxi kanske inte är det bästa alternativet, det är svårt men ömtåligt och kan läcka vatten genom sprickan. Jag skulle gå efter något slags gummi, t.ex. flytande latex, som ska fungera bra och förblir något elastisk. Hur som helst (epoxi / latex) kommer du att kämpa med problem med vattenläckage längs kablarna.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...