Fråga:
Är det möjligt att bryta Bitcoins?
Alex Chamberlain
2012-06-13 13:30:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uppenbarligen kan RPi användas för att bryta Bitcoins på CPU, men det skulle vara mycket långsamt.

Är det möjligt att använda GPU för att bryta Bitcoins?

möjlig duplikat av [Kan jag använda GPU för beräkningar?] (http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/41/can-i-use-the-gpu-for-calculations)
Tre svar:
Alex L
2012-06-13 13:38:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fram till 2014 var GPU-firmware sluten källa. OpenCL stöddes inte av Pi förrän VC4CL -projektet, som har börjat implementera OpenCL på VideoCore IV GPU som används av alla Pi-modeller. Projektets framsteg diskuteras också i Raspberry Pi Forums.

Se Kan jag använda GPU för beräkningar? för GPU: s tillstånd från 2012, men mycket har förändrats sedan dess.

Eftersom VC4CL-projektet är relativt nytt och OpenCL-stöd inte är moget, verkar det inte finnas några försök att bryta Bitcoin på en Pi än. Det kan vara möjligt med en hel del omvänd teknik, men det är troligtvis inte ekonomiskt lönsamt.

Svaret är föråldrat eftersom GPU nu stöder OpenCL
berry120
2012-06-13 20:41:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta frågades också över på Bitcoin.se.

Det allmänna samförståndet är att även om OpenCL stöddes av GPU: n skulle det ändå uppnå en dålig hashfrekvens eftersom den har bara en eller två kärnor. Snabba hashhastigheter uppnås av många moderna GPU: er eftersom de har flera hundra kärnor som kan köras tillsammans parallellt.

alexus
2013-12-05 23:20:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det bästa du kan göra är att gå till: Jämförelse av gruvhårdvara - Bitcoin, hitta en dedikerad hårdvara och anslut den sedan till Raspberry Pi)Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...