Fråga:
Enkel konfiguration av tangentbordet
ramblinjan
2012-06-13 23:23:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitt USB-tangentbord var konfigurerat något fel. Hittills har jag bara provat det med Debian-bilden. Vissa nycklar var inte på rätt plats (som '~' karaktär). Jag vet hur man ändrar tangentbordskonfigurationen och att detta är trivialt för många Linux-användare. Men för att gynna Raspberry Pi-communityn (särskilt de som är ganska nya för Linux) undrade jag om det finns ett enkelt sätt att automatiskt ställa in ett tangentbord för att rätta till den här typen av problem.

Det är förmodligen bara inställt på amerikansk nyckelkarta. Förutsatt att du är brittisk.
Jag är inte brittisk, och antagandet att lokalitet är en fallgrop på SE-webbplatser.
@jivings O kära! Hur som helst använder jag ett Mac-tangentbord på Linux. Jag har fortfarande inte rätt kartläggning!
@jandjorgensen Ledsen! Bara för att jag trodde att de flesta andra engelsktalande nationaliteter använder amerikansk nyckelmappning och det är vanligtvis standard. Jag menade ingen skada.
@Jivings Inga ursäkter behövs, och jag hoppas att jag inte kom ut för kaustisk. Bra poäng på nyckelmappningen.
Detta fungerade för mig en ny Pi-användare standard var inställd på gb och jag behövde vara oss hur fixar vi detta när vi först ställer in PI
Tre svar:
Steve Robillard
2012-06-13 23:38:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du måste konfigurera om tangentbordskartläggningarna. Skriv på kommandoraden:

 sudo dpkg-reconfigure keyboard-configuration 

Följ anvisningarna. Starta sedan om din RasPi.

 sudo reboot 

Eller

 sudo nano / etc / default / keyboard 

hitta raden där det står

XKBLAYOUT=”gb”

och ändra gb till tvåbokstavskoden för ditt land (t.ex. USA).

Och starta om din RasPi.

Om du efter en ny mappning av tangentbordet får en lång fördröjning vid uppstart under tangentbordets mappfas, skriv följande (en gång) på kommandoraden:

 sudo setupcon 
deaks
2012-07-02 02:09:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag stötte på samma fråga och det andra steget i AndyDs svar på denna fråga på raspberrypi.org-forumet föreslår ett alternativ till att starta om.

Använd kommando:

 $ sudo dpkg-reconfigure keyboard-configuration 

för att konfigurera om ditt tangentbord. Välj engelska (USA) för tangentbordslayout (konfigurationens andra sida). Starta om antingen om eller

 $ invoke-rc.d tangentbordsinställning startar 

för att ladda om tangentbordet.

Debian-bilden som jag använder är standard till en UK keymapping som gjorde pipetangenten (|) otillgänglig med mitt 104-tangenters amerikanska tangentbord (såvitt jag kan se) och mappade omde (~) till pipetangenten. Det kändes konstigt att inte kunna pipa ut.

Jason
2014-09-30 01:52:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag goofed tidigare idag när jag gjorde en ny installation. Jag sprang över det här inlägget och det var till hjälp. Jag vill påpeka att när jag installerar en ny bild på en annan enhet, verkar det som om "UK Keyboard" är standardtangentbordslayouten. Längst ner på skärmen (under Raspbian) under installationen bör du kunna välja olika tangentbordslayouter.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...