Fråga:
Strömförsörjning från en icke-dedikerad strömkälla
ramblinjan
2012-06-13 01:17:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Medan snabbstartsguiden säger att den inte ska driva enheten från en USB-hubb eller från en dator är de enda kraven för ström som anges:

Micro USB strömförsörjning - se till att du använder en god kvalitet, som kan ge minst 700 mA vid 5 V

När jag försöker driva enheten från en icke-dedikerad källa, hur kan jag se till att ger enheten rätt ström?

Jag försöker lista ut vad spänningstoleransen är, men jag har ingen tur. Det verkar som om det inte reglerar strömförsörjningen, vilket gör det mycket viktigare att ha ett antal acceptabla spänningar.
Fem svar:
#1
+12
Nick McCloud
2012-06-13 02:21:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är inte klart vad du menar med "icke-dedikerad".

Mest rimliga strömförsörjningar kommer att indikera hur mycket ström de kan leverera på sin etikett - 700mA är samma som 0,7A. Mer är bra. Ingen etikett? Jag skulle ha oro över enheten.

USB-specifikationen ger lite utrymme för små variationer i spänningen som nominellt är 5V.

Den vanliga fallgropen för att använda en strömförsörjning och en separat kabel är att vissa billiga kablar använder mycket tunna interna ledningar som inte kan leverera den ström som krävs.

Icke-dedikerat betyder att strömförsörjningens syfte inte enbart är att ge ström till enheten (som en 5V 700mA nätadapter).
Så, ett förtydligande: USB-porten kanske inte har en etikett eftersom den inte är en adapter.
I det avseendet är en USB-port specificerad för att ge minst 100mA men kan göra mer på begäran av den anslutna enheten, om den är utformad för att kunna leverera mer, måste du titta på specifikationen för USB-porten / enheten du använder som i de flesta fall tvivlar jag på att du lätt kan hitta.
@NickMcCloud tyvärr har Pi inte ledningarna anslutna för att kunna fråga mer, så det är osannolikt att det inte fungerar om det inte är någon form av laddningsport.
#2
+8
berry120
2012-06-13 02:36:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om strömkällan (dedikerad eller inte) tillhandahåller 700mA @ 5V, är du klar och bör vara bra. Det är den avgörande informationen.

FWIW, jag har framgångsrikt drivit min Pi genom att ansluta den direkt till en USB-port på en dator (som tekniskt sett endast är klassad för 500mA) och hade inga märkbara problem, men jag skulle inte rekommenderar inte det (också värt att notera att jag bara hade ett tangentbord och en mus anslutna, inga andra kringutrustning.)

#3
+4
Peter Loron
2012-06-13 02:16:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tror att det som för de flesta konsumentelektroniker finns en viss tolerans för spänningsfel. Jag tror att alla USB-adapter som tillhandahåller en korrekt reglerad utgång kommer att fungera bra, förutsatt att den kan leverera den ström som behövs.

#4
+2
Ian
2012-11-21 21:18:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En enkel "Power Budget"

  Raspberry Pi 1 Amp (vid full ånga) USB-mus 100mAUSB-tangentbord 250mAUSB Trådlös Bluetooth 150mAUSB Trådlöst LAN 300mAlternativ GPIO-tillägg 300mA (säg) ---- --- totalt krävs 2100mA -------  

Uppenbarligen kan du inte dra allt detta genom mikro-USB-strömkontakten som bara är märkt till 1 Amp och har en säkring på 1,1 Amp . Den extra effekten måste komma från en driven hub.

Värdena ovan är bara en guide. Räkna ut din egen budget baserat på dina enheter. Skaffa sedan ett nätverk med strömförsörjning som är tillräckligt stor för att göra jobbet och lite.

För dem som brukade vara på BT internet, gräva upp din gamla router , Jag är ganska säker på att en 5 volt-matning uppskattades till över 2 ampere.

Medan din slutsats är rätt verkar dina siffror vara mycket för stora. Till exempel RaspberryPi i sig själv (eller ansluten till trådbunden mus och tangentbord) ska aldrig ta mer än 0,7A eftersom det är 1.1A säkring är inte riktigt utformad för att hantera mer ström under långa tider.
#5
+2
Anonymous Penguin
2015-02-14 11:53:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du verkar missförstå hur nuvarande fungerar. Spänningen är konstant och måste vara exakt (det är potentialskillnaden). Så länge båda enheterna är 5V kommer det att fungera bra så långt som spänning.

Ström, å andra sidan, är på begäran. Även om det inte rekommenderas av säkerhetsskäl kan du använda en 5V 400A strömförsörjning om du verkligen vill. Strömmätningen är bara ett minimum.

tl; dr: strömförsörjningsspänningen måste matcha spänningen i kringutrustning, strömmen måste vara större än summan av strömutdraget för alla kringutrustning.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...