Fråga:
Finns det en Linux From Scratch (LFS) ARM-motsvarighet
popey
2012-06-13 01:17:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle vilja visa hur det är möjligt att "bootstrap" upp från en nästan installation av Linux till något användbart och produktivt. Tiny Core och LFS -projekten visar detta väl. Men de är specifika bilder för x86-baserade system

Finns det ett liknande projekt baserat på ARM-baserade system, och särskilt Raspberry Pi. Om inte hur skulle man starta ett liknande projekt. Det måste ta hänsyn till det begränsade minnet, lagrings- och processorhastigheten som finns och de icke-fria blob-kraven, men det bör fortfarande vara möjligt att bygga ett litet anpassat system.

Bonuspoäng om kompilering kunde göras på en separat värd via korskompilering, eller med något som dist-cc över en massa Pis.

Är det något fel med Arch Linux? Det är en ganska nakna ben distro.
Jag vill inte riktigt ha en distro som sådan, men illustrerar att jag gör allt från grunden som ett pedagogiskt verktyg. Så istället för att installera en nakna Arch och göra "pacman install foo bar baz" (eller vad som helst kommandot) vill jag visa att få källan till något, bygga det manuellt. Precis som LFS och Tiny Core gör.
+1 för den intressanta frågan då. Skulle göra en utmärkt inlärningsövning.
Fyra svar:
#1
+28
user46
2012-06-13 06:53:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja. Det finns en CLFS för ARM -handbok. Var inte orolig för CLFS-namnet, det är det Linux From Scratch kallar manualen för att kompilera LFS på icke-x86-system.

Cross Linux From Scratch tillhandahåller sättet att korskompilera ett LFS-system på många typer av system.

#2
+14
Mogwai
2012-07-27 00:30:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag startade precis en webbplats tillägnad Linux From Scratch på Raspberry Pi:

http://www.intestinate.com/pilfs

Njut av det!

#3
+7
Avatar1337
2012-11-25 09:38:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns också en " The Tiny Core" för Raspberry Pi

Och här är länken till bilden

#4
+2
ttylinux
2013-06-10 22:32:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Titta på ttylinux: http://ttylinux.net/ Det finns en liten distribution för BeagleBone, och hela build-systemet finns i GitHub.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...