Fråga:
Kan en enkel kabel omvandla HDMI-utgång till VGA?
AlanSE
2012-06-13 19:34:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Man kan köpa en enkel HDMI-till-VGA-kabel eller en HDMI-till-DVI-kabel. Exempel: på Amazon. Min vaga kunskap är dock att dessa kablar bara fungerar för grafikkort som har speciellt stöd för denna funktion. Stöder Raspberry Pi sådana saker?

Finns det något enkelt sätt att använda Raspberry Pi på en skärm som bara tar VGA-ingång utan en omvandlarbox? Vilken typ av konvertering till andra videoutgångar skulle Raspberry Pi-maskinvarustödet, och vilka kablar eller annan utrustning skulle behövas för detta?

Jag minns att jag läste någonstans på Wiki att passiva HDMI-DVI-adaptrar borde fungera men HDMI-VGA kräver en aktiv omvandlare.
Skulle en komposit-VGA vara ett bättre alternativ?
Jag tror att produkten du länkade till är utformad för att ansluta en dators VGA * -utgång * till en bildskärms HDMI * -ingång *, dvs motsatt riktning mot vad du vill ha.
Jag tror att jag hittar många produkter som säljs felaktigt som en HDMI till VGA-kabel, men som @finnw påpekar visar en närmare läsning av specifikationerna att detta är bakåt. Detta hjälper till att rensa upp situationen. Dyrare sanna omvandlare kan hittas.
@Jivings - Det är konstigt, HDMI är bara en länk DVI-D med en annan kontakt. Är du säker på att det inte är din bildskärm som inte synkroniseras med den upplösning som används av din RPi?
@MarkBooth kan vara. Jag ska experimentera lite senare.
Det kan vara värt att titta [här] (http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/484/what-are-the-pros-and-cons-of-connecting-to-a-vga-monitor) för mer information om ansluta till VGA.
Här är en [snabbhandledning] (http://www.youtube.com/watch?v=1BTfSp6RnsM) som förklarar exakt hur du aktiverar VGA-utdata via en $ 5-kabel som jag tog med mig.
Sju svar:
finnw
2012-06-13 20:40:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nej.

Anledningen till att en DVI-till-VGA-adapter fungerar på din PC & bärbar dator är att DVI innehåller analoga (RGB) stift. Adaptern är passiv; Den ansluter bara den röda analoga utgången på datorn till den röda analoga ingången på skärmen, ditto för grönt och blått. De ingår på de flesta datorer och bärbara datorer för bakåtkompatibilitet.

HDMI-till-DVI-kablar är också passiva, men de har bara digitala signaler. De analoga RGB-signalerna saknas, men det spelar ingen roll eftersom DVI-monitorn inte behöver dem.

HDMI innehåller ingen analog signal så det är inte möjligt för någon kombination av passiva adaptrar och / eller kablar för att konvertera den till VGA.

Aktiva adaptrar fungerar eftersom de använder DSP och DAC för att konvertera från en standard till en annan, men de är naturligtvis dyrare än passiva kablar.


Relaterad forumtråd: http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=30&t=8125

Bra svar, vill välja det. En liten bit: vad * är * en HDMI till VGA-kabel och varför fungerar den inte med Raspberry Pi?
@AlanSE, dedikerade HDMI till VGA-kablar fungerar, eftersom de innehåller nödvändiga kretsar. Men jag antog att det inte var vad du menade eftersom du sa "enkel kabel".
Vad jag menade är en enkel kabel som den jag länkade till i frågan. Denna kabel innehåller inte nödvändiga kretsar. Det fungerar för vissa grafikkort och folk kommer att fortsätta vara förvirrade om det såvida det inte är klart vad som gör dem annorlunda och varför det inte gäller för Raspberry Pi.
@AlanSE - Det viktiga med det [Amazon-objektet] (http://www.amazon.com/dp/B004S5H30I) är ** OBS: Ditt grafikkort måste stödja digital signalutgång via VGA-portfunktion **. Jag känner inte till några grafikkort som stöder utmatning av VGA över stiften på en HDMI-kontakt, och en snabb google-sökning kunde inte hitta någon.
Har en TV-mottagare som har en passiv VGA via HDMI-läge, antar att den bara sätter VGA-signaler genom kabeln med en HDMI-kontakt i ena änden och en VGA-kontakt i den andra.
Vad sägs om adaptrar som dessa, är de aktiva, även om de inte behöver strömförsörjning? https://www.amazon.de/Splaks-Vergoldete-Konventer-%C3%9Cbertragung-Chromebook/dp/B01IEH8FES/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1550710988&sr=8-9&keywords=hdmi+vga+adapter
Muonman
2012-06-26 14:59:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neewer HDMI till VGA-omvandlarledningen från Amazon fungerar verkligen med RPi men som har rapporterats någon annanstans måste du göra lite finjustering i filen /boot/config.txt .

Jag kan fortfarande inte få min Samsung 943N att se något annat än en enkel Dell generisk 15 "VGA-bildskärm fungerar bra. Ett problem verkar vara att standardutgångssignalnivån inte är tillräcklig så att inställning 4 verkar nödvändigt. Monitorn klagar också på att den vill ha 1024x768 vid 60Hz vilket är hdmi_mode = 16 .

Artikeln på http://elinux.org/RPi_config.txt föreslår också att de dokumenterade hdmi_group-värdena ska vara 0 och 1 inte 1 och 2 och jag behövde verkligen ändra hdmi_group till 1 . Så min nuvarande fil ser ut som:

  hdmi_drive = 2 config_hdmi_boost = 4 hdmi_group = 1 hdmi_mode = 16 hdmi_force_hotplug = 1 disable_overscan = 0  

Ändring för Dell 15-tumsskärm med Debian GNU / Linux 6.0 OSI fann att den bara skulle fungera med: hdmi_group = 2

Raspberry Pi Användarhandbok av Eben Upton har videolägena i bilagan. Användarhandboken visar hdmi_group värdena som 1 eller 2.

Du skriver att det behöver justeras? Behöver det det för att fungera alls, eller behöver det justeras bara för att få en bättre bild? Jag försöker ansluta min bärbara dator / hallon till en bildskärm med en liknande aktiv adapter, och det finns helt enkelt ingen anslutning.
Muonman
2012-06-21 21:02:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De "enkla" HDMI till VGA-kablarna fungerar inte helt enkelt för att HDMI-signaler är rena digitala och VGA är analoga. Jag gjorde misstaget att köpa en mycket billig kabel från Amazon som inte fungerade av skäl som är tydliga för mig nu. Jag väntar på leveransen av en " Neewer Black HDMI Input To VGA Adapter Converter For PC Laptop" från Amazon som jag är övertygad om att kommer att göra jobbet. Det var mindre än £ 15. Jag kommer att lägga upp mina resultat här.

Har den "kabeln" kommit ännu? Det har gått några år nu ....
Steve Robillard
2012-06-13 22:33:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag använder den här kabeln för att ansluta min Raspberry Pi till en HP-skärm (med DVI-ingång).

Ett par anteckningar: Du kan inte ansluta en annan kabel eller adapter för att ändra detta till en VGA-ingång. För det andra, om du konverterar Raspberry Pi's HDMI till DVI, var försiktig med DVI-kontakten; det finns mer än en typ och en storlek passar inte alla (jag lärde mig den här lektionen på det hårda sättet).

Vilken typ av DVI-ingång hade du (som DVI-D) och var det en enda länk eller dubbellänkkabel? Jag har en HP-skärm själv och kommer att behöva skaffa en kabel för den. Är valet helt baserat på bildskärmen, eller har RasPi HDMI-specifikationerna något att göra med det?
@AlanSE DVI-adaptern var en DVI-I och monitorn ville ha en DVI-D. Specifikationerna för pi hade inget att göra med det enkla problemet med stift / kontakt geometri. Kabeln jag länkade till i mitt svar fungerar som en charm och var mycket billigare än de flesta lokala alternativ även med den snabba frakten inkluderad.
Jag förstår fortfarande inte något. Varför skulle du få en DVI-I-adapter? Och eftersom kabeln till din DVI-bildskärm ska ha en hankontakt och eftersom DVI-I har fler anslutningar än DVI-D, borde du inte fysiskt kunna ansluta den. Amazon-länken du ger är inte tydlig i beskrivningen, men bilden ser ut som DVI-D. Den här diskussionen kanske passar bättre för en DVI-fråga, men jag får se om jag ger en uppdatering när jag gör det själv.
user46
2012-06-13 19:56:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det kan vara ett problem med din konfigurationsfil. Försök att radera det, och om det inte fungerar, försök ändra det till det här.

  # config.txthdmi_group = 2hdmi_mode = 4  

En lista över tillgängliga egenskaper för Raspberry Pi finns här.

Varför är detta nedröstat?
förmodligen för att det inte kommer att fungera. OP: n frågar (om jag förstår rätt) om en kombination av en HDMI-> DVI-kabel och DVI-> VGA-adapter. Din lösning fungerar endast för en DVI-skärm.
Jag tänkte mer på HDMI-> VGA i motsats till HDMI-> DVI-> VGA även om det inte är viktigt. Ditt påstående att det kan använda en DVI-skärm med passiva kablar är användbart och relevant för frågan, liksom påståendet att den inte kan fungera med en VGA-skärm utan konverteringsutrustning. Jag tror att vi är nära konsensus om det.
EDP
2015-10-12 00:57:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är viktigt att inte bara ge upp när adaptern / omvandlaren inte verkar fungera ur lådan. Troligtvis kommer det att finnas omvandlare som inte fungerar och VGA-skärmar som inte stöds, men min känsla är att de flesta av dem fungerar bra - med några extra steg.

Om du vill kontrollera om din har chanser, använd en tom /boot/config.txt -fil och lägg till hdmi_safe = 1 till den.

Även om detta inte ger dig den bästa upplösningen, kommer det troligen att komma till inloggningsprompten.

Därefter kan du börja med att justera den ytterligare tills du får ut mesta möjliga av dina skärmfunktioner. få lite användbar information om din bildskärm genom att ange dessa 3 kommandon:

/ opt / vc / bin / tvservice -m CEA / opt / vc / bin / tvservice -m DMT / opt / vc / bin / tvservice -s

Använd referens för Raspberry Pi-videolägen länk för att ge ovanstående resultat och finjustera.

Efter omstart av Pi , kan skärmens firmware visa fel som "ur synkronisering" eller "upplösning stöds inte". Sänk upplösningen och / eller uppdateringsfrekvensen och försök igen.

Efter testning fick jag bra resultat även med små kinesiska $ 3-adaptrar anslutna till de billigaste bildskärmarna som finns i butiken. Utanför lådan gav omvandlaren en tom skärm med monitorn att gå in i energisparläge sekunder efter. Efter att ha följt stegen ovan visar min /boot/config.txt nu:

hdmi_group = 1hdmi_mode = 16

Gererin
2015-06-09 20:38:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ingen + 5v-tillförsel från digitalbox som tatasky dishtv hd-box i hdmi-utgång så att omvandlaren inte fungerar. det kan fungera ordentligt efter leverans + 5v i stift nr 2 i hdmi-port.

Kan du utöka det här svaret snälla? Jag förstår inte vad du försöker säga.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...