Fråga:
Vad är en typisk starttid för standarddebian-distributionen på ett typiskt SD-kort?
winwaed
2012-06-15 02:18:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hur lång tid tar RasPi att starta när standarddebian-distributionen används på ett typiskt SD-kort? Pratar vi mindre än en sekund? Ett par sekunder? 10 sekunder? 100 sekunder?

Detta är inte så viktigt för de flesta användare och applikationer, men det kan vara viktigt för inbäddade lösningar som inte är påslagen permanent.

Jag tror inte att det finns något sådant som ett "standard Debian SD-kort" eftersom korten varierar så mycket. Kanske skulle det vara lättare att svara om stiftelsen började sälja förinstallerade kort (och bara om de använde samma modell konsekvent.)
Jag är en av dem som väntar på deras Raspis - jag hade intrycket av att de tänkte sälja dem; och att det finns en standarddebian-distribution. Jag omformulerar saker lite ...
Jag tycker att det är en helt giltig fråga. Ett enkelt riktmärke kan vara "dd den här debian-avbildningen till ett SD-kort, starta 3 gånger och gång den snabbaste tills du kommer till inloggningsprompten och publicera din tid tillsammans med tillverkaren och enhetsklassen"
Hjälp oss aldrig tidigare sett-a-hallon-pi-boot folk som kämpar med hårdvaruproblem. Hur lång tid tar det för någonting alls att visas på skärmen? Och jag antar att vi pratar om en terminalinloggningsprompt, inte en grafisk skärmprompt (eftersom jag också har sett start-till-gui debian distro-alternativ där ute)?
Sex svar:
Jivings
2012-06-15 16:48:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta är helt beroende av den klass av SD-kort du använder.

Ett klass 4-kort, vilket är det lägsta rekommenderade, har en genomsnittlig läs- / skrivhastighet på 4 MB / sek.

Om du spenderar lite extra och köper ett klass 10-kort, bör du upptäcka att starttiden är ungefär 25% av klass 4, som den borde läsa vid 10 MB / sek.

Använda finnws uppskattning att 24 sekunder går när du använder en klass 6 kan vi gissa att detta kan minskas till 14,4 sekunder med en klass 10-enhet.

Klasserna 2-10 ger dig starttider ungefär så här:

enter image description here

Uppdatering:

Med lanseringen av nya hårda flytdistributioner har starttiden minskats avsevärt. Dessutom använder Arch Arm Linux nu systemd istället för init som startar processer parallellt och anses vara mycket snabbare. Som ett resultat startar nu mitt Class 10 SD-kort Arch till en inloggningsprompt på cirka 6-7 sekunder.

Det skulle vara fantastiskt om folk skulle lägga upp sin starttid och SD-kortklass - vi kunde se hur korrekt ditt diagram är
@Alex: Jag blinkar bara en klass 10. Så jag kan se hur prestandahöjningen är från min klass 2. Jag förväntar mig en stor skillnad: D
@Alex Bekräftat, klass 10-kort tar cirka 15 sekunder att starta Arch.
Jag kommer att markera detta som svaret, eftersom det ser ut som det finns ett brett spektrum av möjligheter och detta ger "Grand Unified Theory" som det var. Jag skulle upprepa @Alex's-kommentar, och jag röstar upp varje nytt svar när det kommer in. Detta borde då vara en användbar uppsättning svar för framtiden. Moderatorer kan låsa frågan om några månader för att undvika "Me Too" -svar.
@winwaed: Bra idé.
SD-klassen berättar inte allt, eftersom det är för sekventiell åtkomst. För ett operativsystem är små slumpmässiga läsningar och skrivningar viktigare. Slumpmässiga skrivningar kan vara väsentligt långsammare än sekventiella. Mer information i mitt svar [här] (http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/1688/why-is-my-sd-card-slow/3314#3314)
Om du inte har ytterligare referenser tror jag att du har tolkat felaktigt vad SD-klasser handlar om: https://www.sdcard.org/developers/overview/speed_class/ (från Patricks svar på [den nya frågan] (http: // raspberrypi. stackexchange.com/q/41106/5538)). Anmärkning: * "Hastighetsklass anger ** lägsta skrivning ** prestanda" * -> betoning på "minimum" och "skrift". Jag och antal andra personer har rapporterat läshastigheter som maximerar pi (~ 20 MB / s) med klass 4-kort. Jag tror faktiskt att du skulle vara svårt att hitta någon med en gräns så låg som vad du har gjort anspråk på här (4 MB / s).
@goldilocks Japp, tänk på detta som mer av den långsammaste potentiella starttiden baserat på kortklassen.
Ja - din graf verkar baserad på antagandet att SD-klass baseras på * absolut läshastighet *, medan Patrick Cook och referensen säger något annat. Den ena eller den andra av er har fel, jag tror att det är du, för som anges i den andra frågan har jag testat ett klass 4-kort med 20 MB / s * läs * och om du tittar på det genomsnitt som rapporterats på Linux-sidan , det är förmodligen> 10 MB / s. Jag tror inte att klassen alls anger något om läshastighet. Dvs din graf är falsk :(
@goldilocks Tyvärr läste jag igen din kommentar och raderade min ursprungliga kommentar.
finnw
2012-06-15 02:34:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag ställde in den på min Pi och det tog 24 sekunder från uppstart till inloggningsprompt.

Detta är med ett Transcend Class 6 4GB SD-kort laddat med Debian Squeeze.

Detta är det kort som rekommenderas av RS för användning med RasPi, så detta kan kvalificera sig som "typiskt" eftersom många användare förmodligen kommer att ha denna typ av kort.

Så det finns goda chanser att det blir kortet jag hamnar på - jag är på RS: s amerikanska divisions väntelista; men har inte uppmärksammat mycket på ärenden, korttyper etc. förrän jag har en bekräftad beställning ...
higuita
2013-05-20 04:47:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För bättre starttider, uppdatera firmware (med RPI-uppdatering), installera systemet med hårddiskar och håll den uppdaterad.

Äldre firmware är vanligtvis långsammare, hårdflytande ökar systemets hastighet mycket, varje dag finns det mer optimering för arm, speciellt för rpi

David Sykes
2012-06-16 20:44:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min Kingston 4gb klass 4 laddad med Debian Squeeze tog 40 sekunder från upp till inloggningsprompten

David Sykes
2012-07-14 10:37:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Patriot klass 10 32Gb med ingenting anslutet utom hdmi tog 30-talet från upp till inloggningsprompten

avra
2012-11-22 14:22:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Transcend 32 GB klass 10 behöver 30 sekunder. Jag tror inte att äldre och nyare bilder startar samtidigt, så resultaten bör nämna bildversionen. Gruvan var 2012-10-28-wheezy-raspbian.zip .Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...