Fråga:
Hur aktiverar jag Wake On LAN?
Der Hochstapler
2012-06-13 04:20:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min första tanke var att helt enkelt börja sända WOL-magipaket över nätverket, men min Raspberry Pi vaknar inte. Så jag antar att det antingen inte stöder WOL eller att jag inte har konfigurerat det ordentligt.

Vad måste jag göra för att aktivera Wake-on-LAN?

Jag undrar dock hur på jorden lyckades du ha ström ansluten och inte ha din Pi påslagen?
@Tibor: Jag har bara en imaginär, det är så.
@OliverSalzburg: Tänk dig att det vaknar.
ett bättre sätt för pi skulle vara att väcka en pc då pc gör sin sak varefter pi sedan vänder på pc det är magi
Även om jag inte skulle bli förvånad om Pi: s driftskonsumtion är jämförbar med många skrivbords väntar-på-wake-on-lan-förbrukning, skulle det vara en intressant fråga om det finns tillräckligt med allmän information tillgänglig om SOC för att göra klockstrypning och uppnå ett tomgångstillstånd med lägre effekt.
Jag använder RampBMC på min Pi och jag kan berätta detta för dig. Att använda fjärrappen xbmc på iPhone har en avstängningsfunktion. När jag säger att den ska stängas av gör det. Det startar inte om. Skärmen blir tom och det enda som tänds på Pi är den röda power lite. Det är allt. Det kan ha kraft till det men det kör inte XBMC. Jag är också intresserad av ett WOL-alternativ. Jag vill kunna lägga en bit dubbelsidig tejp på min Pi och hålla fast på baksidan av min TV och aldrig behöva röra vid den. XBMC iPhone-appen har förresten också WOL-alternativ.
åtta svar:
#1
+42
berry120
2012-06-13 04:24:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det stöder inte WoL.

Med tanke på att enheten drar så lite ström, är fördelarna med att stänga av den och väcka den med WoL få. Lämna det bara!

Rykten säger att LAN-chipet stöder WoL ...
@AlexChamberlain Hur? Du kan inte stänga av saken.
@Jivings Du kan stänga av operativsystemet men ...
@AlexChamberlain Ja, men när operativsystemet är stoppat kan du inte få tillbaka det utan att starta om.
@Jivings Kan du starta om med hjälp av WoL-stödet i LAN-chipet?
@AlexChamberlain Ingen aning, det här är första gången jag hör om WoL-stöd.
Om den stängs av .. (som om den är avstängd med strömansluten) (WoL kan inte starta om systemet). WoL-paketet slår helt enkelt på det. (som att ansluta ström) Det startar upp och gör vad det normalt gör vid start. WoL behöver en router som stöder denna eller ** EN ANNAN ** dator i nätverket som kan skicka magiska paket till Raspberry Pi. Men det verkar som om operativsystemet eller hallon inte stängs av som en dator? Jag har aldrig provat det här.
Det är inte bara Pi, att sova lägger också externa hårddiskar i vila, vilket kan betyda betydande energibesparingar eller helt enkelt förlänga hårddiskens livslängd.
Okej, så den nya RaspBmc snurrar ner extern hårddisk efter 20 minuters inaktivitet - sött! Du kan också konfigurera tidsperioden till något liknande. Så jag antar att WOL tar baksätet för tillfället! :)
@ppumkin När du stänger av Pi, dödar det bara ** absolut ** ** allt ** och faller sedan till ett rotskal (detta tillstånd kallas ibland för "underhållsläge.) Vid den här tiden kan du säkert koppla bort Pi - alla filsystem utom SD-kortet har demonterats, alla bakgrundsuppgifter har dödats etc. Men Pi "stängs aldrig av" i konventionell mening men med en total energikostnad på under $ 5 per * år *, det finns verkligen inget behov av att stänga av det förutom transport och hårdvaruunderhåll.
Jag antar att det är därför WoL aldrig implementerades eftersom Pi inte riktigt stängs av och går i standby-läge. Det skulle vara trevligt att stänga av det och sedan väcka det med WoL. @Mrchief om du använder drivna USB-portar så kommer hårddisken INTE att snurra ner när Pi går ner eftersom de fortfarande får ström från USB-porten. Du måste ställa in insomningstimern per hårddisk med hjälp av något verktyg antingen i Linux eller Windows (det skriver nedurningstimern till hårddisken) Vissa program skickar ATA-kommando för att snurra ner. Jag tror inte att Pi gör det här när det stängs av, speciellt inte för USB
@ppumkin: Denna externt drivna [docka] (http://www.amazon.com/gp/product/B003UI62AG/ref=wms_ohs_product?ie=UTF8&psc=1) snurrar ner efter 20 minuters inaktivitet. Antingen det eller lysdioderna är vilseledande!
@Mrchief det snurrar ner när du stänger av hallonet, direkt? Jag tror att dockan har en inbyggd funktion för att skicka 'ATA SPINDOWN' kommando på egen hand till hårddisken. Det är inte hårddiskens energisparläge (Du kan ställa in denna separat till 10,5 eller 1 minut om du vill) och den snurrar ner på 10 minuter i dockan oavsett vad dockan säger att den ska göra.
@ppumkin: Vem bryr sig? Det snurrar ner oavsett tomgångsgränsen på RaspBMC (standard 20 minuter). Slutmålet är att spara hårddisken från att snurra oändligt - spelar det någon roll vem som skickar kommandot?
LOL - Tydligen bryr du dig. Och det gör stor skillnad.
Jag tror att det som folk inte inser är att Raspi inte har en "PÅ" -knapp, så det skulle vara praktiskt att slå på en Raspi har stängts av "
#2
+39
Piotr Kula
2012-08-03 13:13:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag ber mig skilja mig. Om du gräver lite djupare får du reda på LAN-mikrochipet, som för övrigt också är USB-hubben med två portar.

Tillverkaren av LAN-mikrochip säger tydligt i deras specifikationer att det finns WoL på LAN-modulen.

Ethernetfunktioner: 10/100 Ethernet-kontroller stöder många väckningsfunktioner för strömhantering, inklusive Magic Packet ™, Wake-on LAN ( WOL) och länkstatusändring.

Nu är det en annan fråga hur du använder det. Slut på dagen så länge det finns ström ansluten till Raspberry Pi (även om den är avstängd eller sover), kan du använda WoL utan problem.

Jag vet att de andra svaren säger att du kan inte stänga av eller sova Raspberry Pi (kanske med befintliga operativsystem), men svaret är fortfarande att det finns WoL i LAN-modulen och det är ett faktum.


En sak att gråta om det faktum att PoE har utelämnats, men lyckligtvis ifrågasatte Raspberrians detta faktum och det visar sig ... de glömde bara det .. oj.

Är Power over Ethernet (PoE) möjligt?

Inte i basenheten, men det har varit en mycket vanlig efterfrågad funktion, så vi undersöker alternativ för senare utgåvor.

Någonstans på sin blogg erkände de att de glömde bort det ... kan inte hitta det nu.

Sida 2 av schemat.
PoE stöds av HAT-enheter, så här: https://www.raspberrypi.org/products/poe-hat/
PoE är inte samma sak som WOL? Fortfarande ganska cool ... tror jag? : D
#3
+17
Jivings
2012-06-13 04:26:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

RPi behöver inte Wake On Lan.

Om den är ansluten till strömförsörjningen är den på. Det finns ingen avstängning eller viloläge.

Om den inte är ansluten till strömförsörjningen kommer den definitivt inte att slås på.

Vad händer om du stänger av operativsystemet?
@AlexChamberlain Det står "System Halted" och sedan kopplar du ur det.
Låt oss gå till [chatt] (http://chat.stackexchange.com/rooms/3748/the-bakery) ...
@Jivings: hur man startar efter att den har stoppats?
@user1648: Koppla ur och anslut den igen. Men den nya firmware verkar låta Pi starta om sig själv.
Du har fel. Ge bara ett 'poweroff'-kommando från konsolen medan strömmen är ansluten och den stängs av. Nu är den ansluten till strömförsörjningen, men den är inte på. Det finns gott om programvara som stänger av enheten genom en liknande mjuk av-metod. WoL skulle sedan teoretiskt sätta på det igen.
#4
+7
Yvan
2017-02-14 21:05:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag står inför samma problem under lång tid. Men jag använder ett trick för att WOL mina Raspberry Pi (jag använder flera RPI i museet där jag jobbar). Jag tacklade problemet med ett billigt Ethernet-effektrelä.

Här är mitt trick: Jag ansluter en ETH002 (från Devantech) till nätverket. RPi-effekten är ansluten via utgången NC (normalt stängd) på ett relä. Eftersom reläet normalt är stängt, när huvudströmmen slås PÅ, startar båda systemen.

När jag skickar en "sudo stoppa kommandot till RPi, detta går av. För att väcka det igen skickar jag följande kommando till reläkortet (förutsatt att relä 1 används):

// inaktivera relä 1

PacketSender \ PacketSender.exe -txw 500 IP-adress 17494 "21 01 00"

// vänta några sekunder ...

// återaktivera relä 1

PacketSender \ PacketSender.exe -txw 500 IP-adress 17494 "20 01 00"

där IP-adress är IP-adressen för reläkortet och port 17494 som standard.

- PacketSender är ett mycket bra freeware. Tack vare utvecklaren -

Om jag gör det stänger jag helt av RPi och slår på den igen. till exempel när det är ett kvällsevenemang i museet. Ser ut som WOL.

Det är det! Et voila!

Hälsningar till alla,

Yvan.

#5
+6
Michael
2016-11-27 09:59:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan använda PoE med pi, använda en PoE-omkopplare och en PoE-delare i pi-änden. Fungerar bra och med en smartare men ändå dyrare switch kan du återställa porten för att strömbryta pi.

Det skulle vara trevligt att använda WOL på pi, men inte se någon ingång om någon får det att arbeta, även om nic-chipet kommer att "stödja" det.

#6
-1
alexis
2016-12-30 02:22:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

RPi får ström från en vanlig telefonladdare som en gammal PC AT-strömförsörjning där du måste slå på och av manuellt. Av denna anledning kan pi inte aktivera sig själv och funktioner som WoL inte kan fungera.

#7
-2
Jaco
2013-11-22 16:12:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag är ingen expert, men om Ethernet-chipet också är styrenheten för USB-portarna, kan svaret vara att få ström via de viktigaste USB-portarna för PI via en USB-hub som stöder strömmatning.

#8
-4
seb c
2017-03-18 16:51:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

om du vill vakna på något måste en bios finnas i systemet, för du behöver en klocka för att väcka den .... RPI har inga bios inuti. Det är alla

Så varför skulle man behöva ha ett BIOS bara för att ha en klocka? Många saker har klockor och till och med RTC utan BIOS ... Och varför skulle man behöva en klocka för att WOL? Allt som krävs för WOL: Logik för att korta två stift när ETH-firmware upptäcker WOL-paket. Om Ethernet-styrenhetens fasta programvara kunde köras i låg strömtillstånd och hade tillgång till både GPIO 5 och 6, skulle det inte vara något problem ... https://raspberrypi.stackexchange.com/a/19754/24295


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...