Fråga:
Finns det en IDE som jag kan använda för att redigera kod från en persondator via nätverket i realtid?
ramblinjan
2012-06-27 22:52:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag vet att det är möjligt att använda FTP och olika versionskontrollsystem för att ladda upp eller begå kod utvecklad på en hel dator till Raspberry Pi. En annan möjlighet skulle vara att helt enkelt använda SSH och Vim (eller Emacs).

Finns det en IDE som stöder fjärrfilredigering i realtid (eller finns det ett bättre alternativ)? Skulle det vara möjligt (eller förnuftigt) att placera en webbserver med en sida som kör Ace på Raspberry Pi och använda en webbläsare från en annan maskin?

Jag är ganska säker på att Eclipse kan uppmuntras att göra detta, men jag vet inte hur!
Intressant. Jag kollar in det och lägger in om jag hittar något (men kanske någon som har gjort det tidigare kommer att slå mig till höjden).
Eclipse X-vidarebefordran?
Eller kör Emacs på din "fulla" dator. Det har varit möjligt att redigera filer på distans, på exakt samma sätt som lokala, från cirka -95. Samma för att redigera filer direkt i arkiv som tjära och zip. Men vad vill du göra? Vilket arbetsflöde behöver du stödja?
Om du menar allvar med programvaruutveckling måste du verkligen titta på versionskontrollsystem som subversion (svn) eller git. Om du distribuerar system skrev du inte vad det var. Det kan ge dig bättre svar, eftersom det finns verktyg som fungerar bra med olika språk / system.
Om jag letade efter en fullständig utvecklingscykellösning skulle jag använda versionskontroll och testa den lokalt och eventuellt i en virtuell dator före distributionen. Den här frågan är för snabb utveckling, särskilt eftersom jag inte ser mig själv använda enheten för produktionsnivåkod.
Prova [VS Code Remote Dev Pack] (https://code.visualstudio.com/docs/remote/ssh)
åtta svar:
Flexo
2012-06-27 23:35:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

IDE (förmodligen) är inte rätt plats att titta på detta från. Den enklaste lösningen är att arbeta med delade filsystem av något slag.

För att exportera från Rapsberry Pi är det enklaste sättet att exportera till en Linux (eller jag tror Mac) -värd att använda sshfs. Du måste installera det på den dator du vill arbeta med (det finns åtminstone Debian / Ubuntu-paket), men du behöver inte ändra konfigurationen för själva Raspberry Pi.

Du kan sedan montera din hemkatalog på enheten på din andra dator genom att helt enkelt göra:

  sshfs pi@192.168.1.2: / mnt / test  

Där 192.168.1.2 är adressen till din Raspberry Pi. Efter det är det bara att ta din favorit-IDE och få den att fungera i den katalog du just monterat.

Du kan också installera och konfigurera Samba på Raspberry Pi för att exportera filsystemet som något som Windows förstår nativt, eller omvänd montera en Windows-delning på själva Raspberry Pi:

  1. aptitude install samba to install Samba
  2. smbpasswd -a pi för att ställa in ett lösenord för Windows-fildelning med pi-användaren
  3. På Windows-maskinen navigerar du till \\ 192.168.1.2 \ pi och anger användarnamnet / lösenordet du just konfigurerad.
  4. (Valfritt) kartlägga enheten mer permanent till en bokstav genom att gå till verktyg-> kartlägga nätverksenhet i utforskaren

Om du gör det i filsystemskiktet undviks behovet av att ha en skräddarsydd IDE för att stödja det som annars är ett ganska standardsystem, så ger dig fler val att arbeta med de verktyg du är bekväm med.

Hmm .. Har jag trasslat med Samba när jag kunde ha använt det här?
Att använda ntf är också mycket enklare än att använda Samba.
Även om det fanns många riktigt bra svar på den här frågan accepterade jag den här eftersom det är närmast att helt enkelt använda en standard IDE.
Der Hochstapler
2012-06-27 23:40:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du vill göra webbutveckling kan Aptana Studio redigera direkt via FTP eller SSH (SFTP).

enter image description here

dirkjot
2012-06-28 16:16:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Två lösningar kommer att tänka på:

  1. Kör emacs på hela datorn, den stöder fjärrfilredigering med ett antal protokoll, inklusive ssh och telnet. Du kan hävda att emacs inte är en IDE, detta är en åsiktsfråga även om det verkligen ser väldigt annorlunda ut än din normala IDE. Det är extremt kraftfullt.

  2. Du anger inte vilket språk du vill använda, men IPython har nyligen utvecklat en distribuerad datortillägg (release 0.12). Detta låter dig köra python på värden och köra kod på klienten via delade filer och inbyggd RPC. Spyder är en snygg IDE för Python som inkluderar stöd för IPython. Var noga med att få en ögonblicksbild av dev eftersom de förbättrar IPython-stödet just nu.

Tapio
2012-06-29 01:32:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Två ssh-baserade lösningar (så du måste ha sshd på RasPi, dvs. fjärråtkomst aktiverad):

  1. Denna metod förutsätter att din utvecklingsmaskin har en X-server (vilken Linux som helst, men Mac och Windows är också möjliga). Anslut med X-vidarebefordran: ssh -X pi@192.168.1.2 (ersätt med din RasPis IP) och starta sedan bara vilken som helst (helst lätt) grafisk IDE som Geany - den körs magiskt från din RasPi, men den grafiska utdata vidarebefordras till din dev-maskin (beroende på nätverkshastighet och latens, kan det finnas viss fördröjning, men det borde vara bra på LAN).
  2. Om du använder en anständig filwebbläsare, som Gnomes Nautilus , du kan bara använda alternativet "Anslut till server ...", varefter du har RasPis filsystem som en del av din vanliga filhanterare och kan öppna filer i din favorit-ID helt transparent. Detta är i huvudsak detsamma som Flexos metod, men inget behov av att tippa med kommandoraden här.
user518
2012-07-05 18:01:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Försök med jEdit. Det fungerar på Linux och Windys. När den är installerad måste du installera ftp-plugin. Då kan du använda ftp eller my fave, sftp (over ssh) för att navigera i filsystemet på fjärrmaskinen. Mycket praktiskt.

teraquendya
2012-06-28 01:35:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan använda KDE IO-slavar för att komma åt filer via ssh / ftp och många andra protokoll. Jag har tidigare använt Kate (KDE: s textredigerare) för att redigera filer via ssh.

En annan metod som jag tidigare har använt, även om den inte är så trevlig, är att installera Dropbox på både pi och din dator, och sedan redigera på värden och låta Dropbox synkronisera filen till pi. Eftersom båda maskinerna är i samma nätverk tar synkronisering vanligtvis bara några sekunder. Det fina är att Dropbox behåller en kopia av alla filversioner under de senaste 30 dagarna åt dig, så om du inte använder en VCS har du tillgång till tidigare versioner.

Drinks
2013-10-31 08:23:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det låter väldigt mycket som om du ber om https://etherpad.mozilla.org/

angulared
2014-12-13 17:30:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Officiellt är det bästa sättet att göra detta på Pi Adafruit Web IDE. Till skillnad från alla andra lösningar rekommenderas detta av Raspberry Pi Foundation.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...