Fråga:
Kan jag strömma 1080p-video från Pi?
berry120
2012-06-14 19:21:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi vet alla att Pi inte kan spela upp 1080p-video utan problem, men är det tillräckligt snabbt för att fungera som grund för en filserver som kan strömma 1080p-video via sin trådbundna nätverksanslutning?

Jag är funderar på att använda mina som en mediaserver för att strömma 1080p HD-video, (med DTS-HD-ljud), och jag är intresserad av att veta om någon annan har provat det eller om Pi klarar uppgiften.

Ett svar:
user13
2012-06-14 19:33:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag testade nätverksgenomströmning med iperf och det kan lyckas driva runt 90 Mbit / s TCP igenom. Om jag riktigt kommer ihåg kräver Full HD-video cirka 25-35 Mbit / s, så jag antar att det är ja.

Du kanske vill överväga något snabbare än ett SD-kort att lagra mediefiler på. Medan en klass 6 förmodligen räcker är klass 4 förmodligen inte.

UPPDATERING: Jag gjorde ett mer realistiskt test av I / O - att läsa från SD-kort och trycka på data över nätverket.

På Raspberry Pi (Raspbian):

  nc 192.168.105.225 337 < / dev / mmcblk0  

På en annan maskin på samma LAN (överbryggad):

  nc -l 337 > / dev / null  

Routern (bridge) visade 44 Mbps trafik pressas av Pi. Med tanke på att jag har ett klass 4 SD-kort innebär det att I / O på Pi inte är en flaskhals vid dessa hastigheter.

Resursförbrukning under ett test (det är ganska högt): top

Jag försöker med en ansluten USB-hårddisk snart för att se om den kan trycka på hela 100 Mbps.

Tack för det. Visst, en USB-hårddisk (extern strömförsörjning) verkar som vad jag går för när det gäller lagring.
Jag testade bara för att vara på den säkra sidan och det är faktiskt något mindre - cirka 90 Mbps, men ändå tillräckligt bra för streaming.
Ett klass 6 SD-kort bör kunna läsa 6 ** MB ** ps läshastigheter (6 Mega * byte * per sekund), så om det inte finns någon begränsning i Raspberry Pi SD-gränssnittet, bör ett klass 10-kort vara mer än kapabelt att mätta 100 Mbps (100 mega * bit * s per sekund) när protokollkostnader har beaktats.
Cool- Jag måste ge det. Hur fick du 90 kg? läser du din blixt eller USB-stick? skriva?
@ppumkin `iperf` testar bara nätverksprestanda. Om jag minns rätt skickar den '0123456789' upprepade gånger. Gör ett test med SD-kort I / O snart och meddelar dig.
@ppumkin Se min redigering.
Ja- Per definition, om USB-navet körs med hög hastighet, har du 480 Mbps bandbredd nästan 5 gånger som LAN behöver .. så det borde inte vara några problem. Men om det inte går i full fart av någon anledning .. Detta ger verkligen bra feedback. PS - Kan du övervaka CPU-belastningen medan du gör detta?
@ppumkin Ja, se min redigering.
Wow. Så är du glad att kunna säga att användning av LAN direkt påverkar CPU: n? Tror du att om något redan körde en intensiv aritmetisk procedur (t.ex. videokodning) skulle det försämra läsningen av SD-kortet .. och minska genomströmningen till LAN?
Jag är inte glad, naturligtvis inte :) Men det är förståeligt. Även TCP i sig är ganska resurskrävande protokoll. Det måste beräkna kontrollsummor hela tiden, fragmentera data, ta hand om vidaresändningar, ..
Det är en mycket bra poäng. Tänker du att chipet är LAN-chip, skulle du ha förväntat dig att LAN-modulen skulle göra detta oberoende av BCM CPU-kärnan? Jag tror att något annat orsakar att processorn spikar .. data skiftar från SD till LAN-bussen (USB) inte säker på vad det är.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...