Fråga:
Vilken typ av HDMI-kabel behöver jag?
asalamon74
2012-06-14 14:46:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vilken typ av HDMI-kabel behöver jag om jag vill ansluta min Raspberry PI till en full HD (1920 x 1080) TV (som har HDMI-ingång)?

Enligt Wikipedia, det finns 5 typer av HDMI-kontakter: A, B, C, D, E och flera typer av kablar: Standard, High Speed, Automotive. Vilken bör användas?

Tre svar:
Alex Chamberlain
2012-06-14 15:04:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du vill ha en HDMI-typ A till HDMI-typ A; de är den vanligaste kabeln som används för att ansluta DVD-spelare till TV-apparater.

Alla typer av kablar bör göra. Om du vill titta på högkvalitativ video och lyssna på högkvalitativt ljud är det värt att spendera lite mer på kabeln. Guldkontakter kommer till exempel kontakten mellan kabeln och kontakterna på RPi eller TV: n. Om du bara använder konsolen kan en billigare kabel med förmodligen vara bra.

Fordonskablar kommer att testas omfattande för extrema förhållanden, såsom låga / höga temperaturer; de är onödiga för daglig användning.

Jag håller med om allt utom guldkontakterna (IMO de är slöseri med pengar.)
De är förmodligen för det mesta, eftersom HDMI-videosignaler är digitala.
Jag skulle säga samma sak om analoga ljudkablar :-)
Verkligen? Det är värt det då, bullerskillnaden märks.
Se den här skeptikernas fråga: http://skeptics.stackexchange.com/questions/2886/new-led-tv-need-monster-cable-hdmi-for-or-do-regular-hdmi-work-just-as-welPersonligt Jag har en försäljning mot dyra "guldpläterade" HDMI-kablar - jag har aldrig sett någon skillnad i bildkvalitet mellan två och har aldrig sett en oberoende studie som har visat någon märkbar skillnad heller. Legaliserat bedrägeri IMO.
A / V-tillbehörsindustrin har varit benägen för bedrägerier i årtionden. Kabeln en är vanlig eftersom den låter troligt. Guld är en bra ledare och korroderar inte, eller hur?
Under den tid som HDMI-kabeln korroderar kommer HDMI att ha ersatts av en annan standard (fuktigt hus och 20+ år). Ljudet med piggybacked på HDMI är också digitalt, det är enor och nollor så det blir ingen försämring (över korta avstånd <25 meter). För rekordet kan icke-HDMI-analoga kablar (jackkablar, RCA, etc.) av en anständig kvalitet göra en enorm skillnad om du använder ett anständigt stereosystem (5.1 skulle vara digitalt). Men om du inte använder jackutgången eller ett externt USB-ljudkort med ditt hallon är det här en svag punkt. http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Audio.2Fvideo
hdmi är digital: en digital kommer antingen genom eller inte alls. inte det minsta. och när det inte kommer igenom hörs inget ljud alls och ingenting på skärmen. inte extra buller, men ingenting.
Köp den billigaste HDMI-kabeln du kan hitta. Uppenbarligen kan priset variera vilket område du befinner dig i. Vi köper dem 1,5 USD / styck detaljhandel, 100 USD bulk för 100 kablar. Aldrig haft en underpresterande / trasig. Någonsin.
Dave Henderson
2013-03-04 14:47:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle bara ge råd om guldplätering om den andra kontakten också är guldpläterad. Blandning av metallkontakter kan orsaka korrosionsproblem, beroende på metallerna (guld är inte problemet).

På min Pi-B är SD-kortplatsen inte guldpläterad, men Ethernet-kontakten är. RCA-videon är inte, och det ser ut som, men jag kan inte bekräfta, HDMI är guldpläterad.

Beroende på dina långsiktiga mål och miljöförhållandena där Pi kommer att leva för det mesta , ditt guld kan vara värt. Själv spenderar jag 10-20% mer på guldet eftersom kvaliteten på kabeln ofta också är mycket högre.

Richard Żak
2013-03-05 23:51:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag köpte den här billiga HDMI-till-DVI-kabeladaptern på 7 dollar i guld från amazon.com och den fungerar perfekt med min Raspberry Pi och Dell LCD.

$ 7 är inte så billigt för en hdmi-kabel, de kan fås för <2,00 monoprice etc ...


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...