Fråga:
Kan Raspberry Pi användas kommersiellt?
ISJ
2012-06-13 17:26:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag letar efter en billig dator att distribuera med min mjukvara & hårdvara. Detta kommer att göra det lättare att övertyga småföretag att ändra sin plattform. I stället för att köpa en $ 300+ dator, ge dem en $ 30 Raspberry Pi ...

Eftersom RPi-teamets vision var att göra billiga datorer så att barn kan lära sig programmera, trodde jag att det kunde finnas en licens förhindrar kommersiell användning.

På vilket sätt? Som server? I en kiosk?
@AlexChamberlain Jag letar efter en billig dator att distribuera med min programvara och hårdvara. Detta kommer att göra det lättare att övertyga småföretag att ändra sin plattform. Istället för att köpa en $ 300 + dator, ge dem en Raspberry Pi på $ 30 ... Jag tittar nu på Cotton Candy och de små Android-PC-enheterna som ett alternativ - detta kommer också att göra skalbarheten på Android-plattformen enklare.
Två svar:
RLH
2012-06-13 17:36:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som rättighet kan du köpa en Raspberry Pi och använda den för det ändamål du någonsin önskat.

Det största problemet som du kan stöta på är dock tillgänglighetsnivån. RP är små heta enheter med begränsad tillgänglighet. Efterfrågan kommer säkert att svalna inom en snar framtid men även när det gäller en längre tidsram (ett eller två år) kanske produktionskapaciteten inte är tillräckligt stor för att fylla större kvantitetsbeställningar (1000+) för kommersiella applikationer.

Långsiktigt, detta kan vara en möjlighet men under överskådlig framtid är RPi kanske inte det bästa valet för ett inbäddat kommersiellt datorsystem såvida du inte förväntar dig att integrera enheten i ett väldigt litet antal enheter och du är villig att vänta lång tid att ta emot din egen inventering.

Endast du känner till dina specifika behov och kan motivera användningen av enheten.

UPPDATERING

Igår (16 juli 2012) ), den officiella Raspberry Pi-bloggen släppte information om att produktionen av RPi-korten ökas avsevärt och att inköpsorder bör fyllas inom 4 till 6 veckors ledtider och bulkbeställningar på enheten kan nu placeras.

Om du behöver ett alltför stort antal enheter (dvs. flera tusen) kan det naturligtvis ta mer tid att ta emot din Pis än de tilldelade 4-6 veckorna. Dessutom har Gizmodo rapporterat att produktionen har ökat upp till 4000 enheter per dag. Jag tror att denna produktionsmängd i de flesta fall bör tillgodose efterfrågan på de flesta små till medelstora projekt.

berry120
2012-06-13 18:28:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta är ett område där jag tror att Pi verkligen kan lysa - plötsligt är vi vid den punkt där du, när det gäller kostnad, möjligen kan lämna en dator med din programvara på som ett exempel , allt upprättat och redo att gå (snarare än att säga ett USB-minne.)

Jag tror att det i framtiden kommer att vara ett bra användningsfall för dem - kanske ett år eller två framöver. För tillfället är det inte riktigt livskraftigt på grund av begränsad tillgänglighet, men i en inte alltför avlägsen framtid skulle jag säga definitivt.

Dessutom skulle människor dela ut datorer, vilket är fantastiskt.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...