Fråga:
Hur installerar jag Arch Linux?
user46
2012-06-13 01:08:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hur installerar jag Arch Linux på min Raspberry Pi?

Relaterat: Vilka är fördelarna med att använda Arch Linux jämfört med standard Debian-versionen?

På samma sätt som du installerar något annat operativsystem, genom att skriva en bild till SD-kortet. Jivings svar är korrekt, men behöver vi verkligen en version av denna fråga för varje operativsystem?
Egentligen är det inte (inte längre) så enkelt. Bilder är inte tillgängliga, och det är omöjligt att försöka följa instruktionerna steg för steg på en Windows-maskin.
Fyra svar:
#1
+17
Jivings
2012-06-13 01:15:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Här är en enkel Arch Arm RPi-guide.

 1. Ladda ner zip-filen som innehåller dd-bilden från en av dessa resurser:
  • Torrent
  • Direktnedladdning
 2. Extrahera zip-filen till hårddisken, vilket ger dig dd-bilden archlinuxarm-29-04 -2012.img

  • Skriv den här bilden till mål-SD-kortet

   Linux

  • Ersätt sdX med platsen för SD-kortet, kör:

   dd bs = 1M if = / path / to / archlinuxarm-29-04-2012.img of = / dev / sdX

   Windows

  • Ladda ner och installera Win32DiskImager Välj archlinuxarm-29-04-2012.img bildfil, välj ditt SD-kort enhetsbokstav och klicka på Skriv

 3. Mata ut kortet från din dator, sätt i Raspberry Pi och slå på det.
Tyvärr tillhandahålls inte bilderna längre. Installationen är från tarballs nu med manuell installation av partitioner och filsystem. Den första länken i ditt svar är därför helt diametrisk för att svara på sig själv. Se [mitt svar] (http://raspberrypi.stackexchange.com/a/29451/19949) nedan för uppdaterade referenser.
#2
+7
Ghanima
2015-04-09 02:51:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jivings svar gäller om du råkar ha en bild av Arch Linux runt. Från och med nu utfärdas dock sådana bilder inte längre av Arch Linux. Istället tillhandahålls hela filsystemet som .tar.gz och måste installeras på SD-kortet från grunden.

Efter beredning av partitionstabellen med hjälp av fdisk och skapande av filsystemen mkfs fylls rot- och startfilsystemet med filerna från. tar.gz-arkiv.

Hitta fullständiga installationsprocedurer dokumenterade för Raspberry Pi och för Raspberry Pi 2.

Vet du om det finns en guide för att konfigurera installationen från en Windows-maskin? Jag har tittat och letar fortfarande ... inget ännu.
@ChrisG.Williams Jag är inte medveten om (men jag har inte letat efter det heller). Jag tror att resonemanget är att någon som är villig att använda Arch Linux på en Pi har en annan Linux för att göra installationen. Använd kanske ett live-system för att göra installationen.
#3
  0
user13
2012-06-13 01:14:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan använda Arch ARM-bilden så att du bara kan blinka till ett SD-kort och den behöver inte installeras. Du kopplar bara in den.

#4
  0
Jonathan Komar
2020-06-01 13:23:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Följ Arch Linux-guiden för lämplig modell. Jag har en Pi 3, så jag följde den här guiden och avviker lite eftersom guiden inte använder de verktyg jag gillar.

Instruktionerna använder fdisk kod>, vilket innebär en MS DOS-partitionstabell. GUID fungerar inte ... Jag vet, för jag slösade bort min tid på att hitta det :)

 DEVICENODE = / dev / sddparted "$ DEVICENODE" mklabel msdosparted "$ DEVICENODE" mkpart primärfett32 0 % 100MiB # fat32 är extra infoparted "$ DEVICENODE" mkpart primär ext4 513MiB 100% # ext4 är extra infomkfs.fat -F 32 "$ {DEVICENODE} 1" # W95 FAT32 (LBA) eller mkfs.vfatmkfs.ext4 -F "$ {DEVICENODE} 2 "mkdir / tmp / {ROOT, BOOT} monterar" $ {DEVICENODE} 1 "/ tmp / BOOTmount" $ {DEVICENODE} 2 "/ tmp / ROOTtar -xf ArchLinuxARM-rpi-2-senaste.tar.gz -C / tmp / ROOT && syncmv / tmp / ROOT / boot / * / tmp / BOOT && syncunmount / tmp / {BOOT, ROOT} 

Observera att jag gjorde inte skriv "bilden" till kortet, eftersom det inte är en bild. Det är en samling filer som måste skrivas till en förformaterad partition på kortet .

Standardanvändarnamnet är alarm och lösenordet är larm .

Du kan också logga in som root med lösenord root , men inte över SSH. Initiera Pacman-nyckelringen och fyll i paketets signeringsnycklar

 pacman-key --init &&pacman-key --populate archlinuxarm 


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...