Fråga:
Är det möjligt att installera Raspbmc utan trådbunden internetanslutning?
Ben Elgar
2012-09-20 17:44:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har ingen trådbunden internetanslutning och jag undrade om det skulle vara möjligt att installera den senaste versionen på SD-kortet?

Alternativt försökte jag överbrygga min bärbara dators trådlösa anslutning med dess trådbundna anslutning men det verkade inte fungera.

Varför behöver du en fast internetanslutning? Du laddar ner bilden till din bärbara dator och klonar den på ditt SD-kort. Har jag missförstått din fråga?
Om jag inte helt har fått fel ände på pinnen, ber den om en trådbunden anslutning för att uppdatera vid första start. Jag trodde att det förklarade varför den nedladdade filen bara var 6 MB.
O jag förstår ... Jag har faktiskt inte använt RaspBMC, så jag vet inte. Att överbrygga anslutningen på din bärbara dator låter som en bra plan.
Vad har en trådlös anslutning, din bärbara dator eller din Raspberry Pi?
Tre svar:
Anon
2013-04-25 01:16:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan bara använda den fristående bilden, som inte kräver en nätverksanslutning för installationen, eftersom alla komponenter ingår i bilden.

Den är tillgänglig från RaspBMC-nedladdningssidan

Jivings
2012-09-21 11:11:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vad du kan göra istället för att överbrygga anslutningen är att emulera Raspberry Pi på din bärbara dator och starta upp i bilden. Du kan sedan uppdatera den bilden innan du blinkar den till ditt SD-kort.

Det finns instruktioner om hur du efterliknar Raspberry Pi med Qemu i dessa två frågor:

Tack! Det fungerade en godbit! Varför tänkte jag inte på det ?! Ledsen det har tagit mig så lång tid att prova det, precis börjat uni och livet har varit väldigt upptagen.
@BenElgar Inga bekymmer, glad att jag kunde hjälpa :)
@BenElgar: Också, av en tillfällighet, tänkte jag tidigare idag att säkerhetskopiera och vara värd för mitt eget Raspbmc-system komplett med plugins för ett standardmediecenter. Tror du att det skulle finnas efterfrågan på det?
Ja, även om jag föreställer mig att det skulle bero på vilka plugins du inkluderade. Jag är baserad i Storbritannien så har BBC iPlayer och 4oD installerat (vilket tog lite fiol) men jag föreställer mig att människor på olika platser skulle ha olika krav.
@BenElgar: Jag också. Även TVCatchup.
Piotr Kula
2012-09-21 16:29:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ladda bara ned hela ISO-formuläret här. (officiella nedladdningar)

Och bränn ISO till ditt SD-kort (minst 2 GB krävs) Titta - Här är några mer hjälp.

Jag är inte säker på varför och formulär där du har den självinstallationsversionen? konstigt ...

Då - om du använder Windows 7 kan du dela ditt trådbundna internet från din dator med ditt WiFi-kort i adhoc-läge- (Inte alla WiFi stöder detta)

I det mest extrema fallet - Om du har en Android eller iPhone - Det finns ett alternativ att använda din 3G / HSDPA som en hotspot för alla dina Wifi-enheter.

Men det finns också ett sätt att dela din Wifi via LAN (med crossover LAN-kabel från Point-to-Point!) (eller en omkopplare i mitten, med två kablar Point-Switch-Point) Men du måste ställa in statiska IP-adresser överallt.

FYI, OP frågar om [RASPbmc] (http://www.raspbmc.com/about/) som är en minimal Linux-distribution baserad på Debian som tar XBMC till Raspberry Pi.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...