Fråga:
Hur får jag Raspberry Pi att stänga av RAM?
Penghe Geng
2013-08-27 18:55:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min applikation använder bara Pi mycket ibland och bara några sekunder varje gång. Det skulle vara perfekt om Pi stöder avbryta RAM-funktionen för att spara maximal energi. (Jag tänker på nästa steg för att bara driva Pi med batterier.)

Min fråga är:

  1. Stöder Pi den här funktionen? Från vad jag har forskat hittills. Det verkar inte så.
  2. Om inte, är det möjligt att modifiera hårdvaran / kärnan lite för att göra avstängning av RAM-arbete?

(Redigera: Den enda kringutrustning som min applikation är använder på Pi är en USB-WiFi-adapter.)

Två svar:
Lawrence
2013-08-27 20:12:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nej och nej. Pi har inget sätt att väcka sig förutom en hårdvaruåterställningsknapp, som kan väcka Pi från ett stoppläge, det vill säga att den startar om Pi.

Du kan ändra hårdvaran och använda växlingsregulatorer snarare än de linjära regulatorer som Pi använder från fabriken för lite mer energibesparing.

Bortsett från det kommer du dock inte att få mycket mer energibesparing om du inte använder den inbyggda USB-hubben (förutsatt att du använder en modell B), vilket betyder inget Ethernet och ingen USB portar ... vilken typ av förseglar syftet med Pi.

Tack för kommentaren. Jag måste använda USB WiFi för min applikation. Kan du ange att din källa till Model B Pi: s USB-hubb inte kan stängas av? Vad händer om jag använder modell A?
Behöver Pi ta emot data på USB WiFi-adaptern för att vakna? Eller är det här en timer? Modell A skulle spara ström i det här fallet om * allt du behöver är USB WiFi-adaptern ansluten.
Jag överväger att väcka Pi med GPIO.
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=44&t=16093&p=341582 <--- här är en av trådarna jag kunde hitta om att stänga av USB / Ethernet-chipet. Enligt det om du stänger av USB-navet kan du inte slå på den igen.
lenik
2013-08-28 04:53:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Både RasPi och USB-WiFi förbrukar en hel del ström, så om du inte kommer att driva dem från bilbatteri eller något liknande, kan du glömma att köra dem på batterier.

En vanlig förpackning med AA-batterier ger dig cirka en timmes körtid, med mycket instabil prestanda efter att batterierna är helt urladdade.

Jag kunde köra en Pi (256K original B) hela dagen (över 8 timmar) på ett 6000 mAh batteripaket. Jag gjorde inte ett uttömmande test men det användes lätt under hela den tiden och WiFi körde på heltid.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...