Fråga:
Kan det vara ett problem att spela in videor direkt på SD-kortet på en Raspberry Pi?
Xavier Mouy
2018-11-01 22:31:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag använder en Raspberry Pi Zero W och picam v2 för att spela in videor kontinuerligt i flera dagar. Inspelade filer är bara fem minuter långa. Kan jag spara filer på SD-kortet direkt, eller ska jag använda en extern USB-enhet? Jag är orolig för korruption av SD-kortet.

Två svar:
bgsuello
2018-11-02 11:37:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan spela in som det är som alla andra datorer gör, du behöver bara ha ett ledigt utrymme kvar på ditt SD-kort för att göra det.

Det finns också en förväntad livslängd för varje lagringsenhet, det kallas läs- och skrivcykeln, det kanske inte påverkar ditt SD-kort direkt men det kan på längre sikt.

Se: https://superuser.com/questions/17350/whats-the -livslängd-på-ett-sd-kort

Seamus
2018-11-01 22:52:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan spara dina videofiler direkt på SD-kortet - förutsatt att du har tillräckligt med utrymme på kortet. "Tillräckligt utrymme" beror uppenbarligen på vilket kort du har och hur stora dina videofiler är. Jag antar att du kan beräkna detta och att du inte har angett fil- eller SD-kortstorlekar, så ...

Om du är orolig för SD-kortkorruption kan du alltid spela in på en extern USB-enhet. För att göra det måste du montera den externa enheten och naturligtvis använda den enheten som destination för dina videofiler. Om du behöver hjälp med att montera en extern enhet i Raspbian, det finns en guide här som du kan följa.

Tack Seamus! Mitt SD-kort har tillräckligt med lagringsutrymme för filerna. Ökar risken för kortkorruption avsevärt att skriva till SD-kortet? Jag kör hallon pi-systemet på batterier och jag försöker hitta sätt att minska strömförbrukningen. Så att inte använda en USB-enhet skulle hjälpa. Samtidigt vill jag se till att jag inte kraschar SD-kortet.
Generellt sett bör det inte skada det att skriva till ett SD-kort. Eftersom du använder batterier, se till att du kan upptäcka ett lågt batteri för att spola cache och stänga av Pi medan den fortfarande är igång. Tyvärr, men jag har ingen erfarenhet av batterihantering.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...