Fråga:
Kan jag använda Raspberry Pi som en mini-dator?
Dragos
2014-03-31 17:58:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har aldrig använt en Raspberry Pi förut, men under en tid funderar jag på att köpa en för att skapa en mini-persondator ur den. Jag skulle använda den för att spela filmer (helst output till tv), surfa på internet och kanske skapa egna appar.

Huvudfrågan här är att jag inte kan hitta en liten skärm (surfplatta) för det här fallet.

Har någon annan försökt göra något sådant? Kan det göras? Några förslag?

Du kan köpa en omärkt Android-surfplatta med SD-kortplatser och HDMI-utgångar, några till och med USB-portar för cirka 70 ~ 120USD. Jag har sett många varianter från CHinavasion (jag är inte ansluten till dem, de säljer bara bra, billiga generiska grejer) Om du vill ha ett äventyr eller lära dig mer om Linux, så är Pi vägen.
Fyra svar:
Arne
2014-03-31 18:21:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pi är fortfarande lite svag för att kunna betraktas som en dator för allmänt ändamål, åtminstone när man jämför den med nuvarande datorer som kör aktuell programvara.

Du kan självklart köra XBMC på det ganska bra, så att spela filmer verkar inte vara något problem.

Internetsurfning är fortfarande lite trög, främst på grund av saknar grafikacceleration och Pi: s magra CPU och RAM.

Det finns också några projekt för att ansluta kompakta HDMI-skärmar till den. Till exempel:

Men , när du har en av dessa skärmar anslutna, kommer du inte att kunna mata ut till din TV också. Du kan använda en av de små pekskärmarna som inmatningsenhet och mata ut till din TV via HDMI. Det finns flera alternativ för små Pi-pekskärmar, till exempel:

Så, enligt ditt sinne, ska jag överge idén? Du sa att surfa på internet inte är en mycket trevlig upplevelse, så jag föreställer mig att andra saker (inte kan hitta ett exempel just nu) blir ännu svårare att ha. Inklusive multitasking. Hur som helst, bra länkar.
Jag tror att Pi är bra för att spela film, lära sig koda. Personligen använder jag den utan huvud (utan skärm) som en filserver (APFS, SMB), musikspelare och AirPlay-diskbänk. För de applikationerna är det fantastiskt. Det är också bra för inbäddade grejer, för att styra husautomation etc. Nuvarande webbappar är ganska krävande, och med den bristande grafikacceleration kommer det inte att bli mycket roligt att surfa. En surfplatta kan vara en bättre idé för detta.
Om du fortfarande vill surfa och sådant kan en större enstaka PC vara mer intressant, som Cubieboard3: http://store.r0ck.me/collections/home-slide/products/cubietruck-2gb-ram -8GB-blixt-med-wifi-BT
@CraigMcQueen Här går du ...
Tack så mycket! Baserat på dina åsikter kommer jag antagligen att gå med en surfplatta först och vid ytterligare behov köpa Pi eller något liknande.
SmartHomeBeginner
2014-03-31 18:20:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Baserat på min erfarenhet har du rätt i att det kan vara svårt att hitta en mini-skärm (surfplattformat) - det finns ingen riktig marknad för den. Du kan hitta äldre 15-tums bildskärmar på Ebay eller CL men igen har de VGA-ingång, du skulle också behöva en D-till-A-signalomvandlare / adapter.

Enligt min mening kan det vara billigare att använda en liten HDMI-TV. Men igen, jag är inte säker på om bärbarhet är ett problem för dig.

Bärbarhet är faktiskt ett problem (glömde att nämna det). Jag skulle vilja ha någon form av mycket bärbar dator.
Ivo Limmen
2014-04-01 10:37:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du verkligen vill göra det till en stationär ersättare skulle jag personligen gå till en ODROID, den där saknar mer kraft och är fortfarande inte stor eller drar mycket kraft (inte heller för dyrt heller Om du är en nörd, varnar jag dig för att inte klicka på de andra länkarna på webbplatsen; de erbjuder en rad andra alternativ som ODROID-XU + E som har en löjlig mängd kraft, extremt liten och prisvärd (men mycket dyrare än ODROID community edition).

Om du behöver andra alternativ (ARM och / eller lågeffektsbaserad), be mig om fler länkar.

Uppdatering (2017-03-10): Nuvarande Raspberry PI 3 är en mycket trevlig SMB och mycket lämplig som skrivbord (med Pixel). Massor av nya konkurrenter också. Jag har en PINE64 (med 2 GB RAM) men använder den som server men skulle också vara bra som skrivbord.

Tack för länken. Det verkar vara en mycket bra affär, men en skärm verkar fortfarande svår att hitta och med det blir det ett ganska dyrt förvärv. Så jag kommer förmodligen att köpa en surfplatta, eftersom den verkar passa mina behov för nu, men jag kommer säkert att ha ODROID-alternativet i åtanke. Tack så mycket för din hjälp!
Bildskärmar är inte så dyra; [14 "för 50 $] (http://www.alibaba.com/product-detail/14-Mini-Monitor-Lcd-Hdmi_1584871403.html)
10robinho
2014-03-31 18:49:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du verkligen vill ha ett litet skrivbord kanske Raspberry PI inte är en bra lösning.

Du kan förmodligen hitta mycket bättre saker på eBay för bara lite mer pengar, som AMD e350-moderkort med inbäddad CPU / GPU .

Hallon PI är bara för olika användningsfall. Bara mina två cent.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...