Fråga:
Vad kan jag använda för att driva min Raspberry Pi Zero med ett uppladdningsbart batteri?
Seth Kitchen
2015-12-29 07:14:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Finns det ett 5 V uppladdningsbart batteri och kablar som är kompatibla och jämförbara i storlek med Raspberry Pi Zero?

Jag vill inte behöva ansluta min Raspberry Pi varje gång och icke-uppladdningsbara enheter blir dyra. Kraftbanker verkar så mycket större än nollan och är inte bärbara.

Uppdatering: Jag planerar att sätta pris på den här frågan snart, så jag skulle vilja klargöra lite mer för att passa regler. Jag försöker inte be om shoppingråd, även om en adafruit-länk skulle vara trevlig. Jag undrar bara kompatibilitet och vad som finns där ute. Om du vill att jag ska rikta in mig på ett specifikt batteri kan jag omformulera frågan till "Hur kan jag driva min Raspberry Pi Zero med ett Samsung Galaxy-batteri", men jag trodde att det skulle finnas en bättre källa. Låt mig veta hur jag kan passa reglerna ännu mer. Svaren är bra, förutom att många inte inkluderar de kablar / kontakter som behövs för att använda dem.

Batteri för laddning av telefoner fungerar https://raspberrypi.stackexchange.com/questions/11721/battery-power-requirments. Du kan få små batterier (https://www.modmypi.com/raspberry-pi/breakout-boards/pi-modules/pico-lipo-battery-3000mah/?search=battery), men kapaciteten kan vara för liten för att vara användbara, och vissa kanske inte är tillräckligt kraftfulla.
@Wilf Modmypi-länken ger en liten källa som varar "upp till 8 timmar." Det skulle vara perfekt, men kontakten ser inte ut som om den går i en Pi. Hur skulle du ansluta den?
Du måste tillämpa lite logik här. Mobilbatteriet och powerbankmarknaden är värda * miljarder och miljarder * dollar, och naturligtvis vill folk köpa saker som är så små och lätta som möjligt. Omvänt är "5V dev-marknaden" helt irrelevant. Ingen kommer att göra en speciell FoU-insats där. De kunde aldrig ens ta tillbaka kostnaderna.
@SethKitchen Alla kraftbanker med en vanlig USB-utgång bör fungera. Använd bara samma kabel som du skulle använda för att byta en Android-telefon (USB A till Micro USB). Jag använder en sådan kraftbank och sladd i ett projekt just nu, så jag kan verifiera att det fungerar.
[Om du har några kommentarer vänligen gå med här] (http://meta.raspberrypi.stackexchange.com/questions/697/bad-question-with-too-many-answers)
Nio svar:
Tai Viinikka
2016-01-04 20:47:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tittade snabbt på några lätta och kraftfulla litiumpolymerbatterier, och det ser ut för mig som om ett batteri som liknar Zero inte kommer att ge mycket kapacitet. Låt oss komma ihåg att datorn bara väger 9 g. En LiPo av samma storlek [1] innehåller cirka 1,3 W * h energi, som inte kommer att driva Pi Zero i hela 3 timmar, även tomgång. [2] För att använda det batteriet (eller någon LiPo-enskild cell) behöver du också en liten boost-omvandlare, till exempel PowerBoost 500 Basic. [3] (Den väger ytterligare 3 g.)

Uppriktigt sagt tror jag att våra förväntningar har blivit förskjutna av den lilla datorn - hur skulle vårt "jämförbara storlek" batteri ha sett ut för ett år sedan? Vad sägs om för 5 år sedan? Just nu, fråga dig själv om du förväntar dig att batterier på något sätt följer Moores lag (eller vilken upprörande förbättringstrend du ser i kisel [4] under de senaste tio åren.)

TL; DR: Batterier kan inte och bli inte bättre lika snabbt som datorer. :)

[1] https://www.adafruit.com/products/2750

[2] http: // raspi .tv / 2015 / hallon-pi-noll-effektmätningar

[3] https://www.adafruit.com/products/1903

[4] https://en.wikipedia.org/wiki/Dennard_scaling

Tack allt detta är mycket bra information. Jag älskar [1] -länken du publicerade eftersom den inte bara ger en bra lösning utan länkar till en hel batterispridning. Det enda som saknas i det här svaret är hur man fäster det till en Pi Zero. Om du kan utarbeta det kommer jag att acceptera ditt svar. Tack!
Jag gillar också hur du tog storlek i sammanhang. Detta är ett bra svar.
Jag vill be om ursäkt för det faktum att du blev nedröstad här, Tai. Jag vet att det är en ytlig sak men det är fortfarande inte lämpligt - för en förklaring av vad som hände [se här] (http://meta.raspberrypi.stackexchange.com/q/697/5538).
Tai, jag föreslår att du gör en redigering, formaterar svaret lite och jag kan ångra min nedröstning. Jag ville personligen be om ursäkt för detta, det förtjänade du inte.
Inga hårda känslor. Jag ser problemen nu men de hade inte tänkt mig; mitt koncept på svaret hade specifikt att göra med en storleksjämförelse mellan Pi Zero och en Gumstick-stor LiPo, så redundansproblemet visades inte på min radar. Så går det.
Steve Robillard
2015-12-29 08:07:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan använda:

  1. Ett USB-batteripaket som det här ett från Adafruit.
  2. Andra har använt powerbanks som den här en dessa gör det möjligt att ladda batteriet och driva Pi samtidigt (mer information om hur du använder dessa finns här).
  3. Du kan använda 6 AA laddningsbara batterier (detta kan kräva ytterligare komponenter).
  4. En stationär UPS (detta kommer att vara betydligt större än de andra alternativen - och därmed en inte idealisk lösning).
Tack, det här är fantastiska lösningar. Undrar bara om det finns något mindre eller jämförbart med noll
Du kan bara bli så liten. Varje minskning av storleken kommer att innebära en motsvarande minskning av körtiden.
Jag förstår och min fråga är förmodligen för bred som den är. Om du känner till något riktigt litet bryr jag mig inte så mycket om runtime.
Ett batteri på 9 volt ger dig troligen cirka 30 minuter
Hur skulle jag ansluta det och göra det uppladdningsbart? Skulle det inte vara för många volt?
Du behöver en spänningsregulator (precis som AA-lösningen). En snabb google-sökning kommer att visa flera resultat. Var uppmärksam på de nämnda negativen och överväga noggrant dina användningsbehov. Ansluter det till den stora affären i jämförelse.
5. En RPi-specifik UPS som [den här] (http://www.modmypi.com/raspberry-pi/breakout-boards/pi-modules/ups-pico). Även om du kanske måste vänta på att de ska göra det i ett Pi0-format.
@SlySven Ja det här ser ut som en bra lösning om någon kan hitta en Pi0-lösning
RPi0 har plats för 40-stifts GPIO (även om den inte är standard), eller hur? Det skulle bara vara lite fult arrangemang med den smala RPi0 med UPS i full storlek på toppen men det skulle fungera ...
det kommer opopolerat men det är inte nödvändigtvis en dålig sak du kan montera kvinnliga, manliga eller rätvinkliga rubriker och göra några intressanta saker som att montera ett kretskort utan bandkabel adafruit har några tankar i sitt pi0-inlägg https: // lär. adafruit.com/introducing-the-raspberry-pi-zero/a-tour-of-the-pi-zero kom bara ihåg om du lägger till 40 manliga rubriker behöver du en speciell kabel för att använda ett 26-stifts kort som använder en 26-stift kvinnlig rubrik
goldilocks
2015-12-29 08:10:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, de kallas powerbanks och de finns i en mängd olika kapaciteter och formfaktorer från alla elektronikhandlare. Gemensamt är 5V USB-utgångar; de flesta av dem har sannolikt också en (mikro) USB-ingång för laddning. Du vill ha en med en 2 A-utgång, men det skulle vara ovanligt för dem att inte ha detta.

mAh-kapacitetsgraderna kan ofta vara idealiserade, men uppenbarligen ju större desto bättre. En Pi kommer att förbruka åtminstone 1 A i förhållande till detta betyg, och kanske närmare 2, så om du vill ha mer än några timmar, bry dig inte om något under 5-6000 mAh.

Jag såg dem. De ser lite stora ut jämfört med rasp pi zero. Jag borde ha varit tydligare
Åh du vill ha en magisk kraftkälla! Observera att det inte är "låg effekt" i denna mening.
Ja :) Jag var bara nyfiken på vad som fanns där ute
Ledsen för att vara lite snarky;) Ett problem med Pi är att den inte har viloläge etc. lägen, vilket betyder att den kommer att suga så länge den är ansluten (till skillnad från en telefon). Jag vet inte varför alla kraftbanker är så rejäl, faktiskt, eftersom batterierna själva inte alltid behöver vara så stora - t.ex. en 4500 mAh surfplatta eller telefonbatteri är ganska mindre än en powerbank med liknande kapacitet. Men jag har inte handlat mycket. Jag har ett kortkort med storlek 8400 mAh batteri, det kan ta 4-5 timmar med en B (nollan är tydligen bättre trots den snabbare klockan).
Det är okej! Du hjälper mig att svara på min fråga :) och det skulle vara jättebra om jag kunde trolla fram ett batteri. Jag antar att jag måste göra mer shopping. Om du hittar något mindre, låt mig veta: s
Patrick Cook
2016-01-05 10:38:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laddningsbara powerbanks är bra för detta. De är gjorda för att ladda mobiltelefoner, så de har standard USB-utgång. Jag använder dem i några av mina projekt med olika Raspberry Pis inklusive Zero. Storleken beror verkligen på hur länge du behöver den för att hålla på batteriet. Som referens använder Zero cirka 200mA max, så om du vill att den ska köras i 10 timmar är 200 x 10 = 2000mah. Men det finns en konstig omvandlingsfrekvens på grund av batterierna i banken, så köp alltid mer än du behöver bara för att vara säker.

Några bra alternativ:


För att ansluta någon av dessa till din Pi, skulle du behöva en vanlig USB-typ A till mikro-USB, som den här här:

enter image description here

Chansen är, eftersom du äger en Raspberry Pi, du äger redan en kabel som den här. Anslut bara USB-typ A-sidan till någon av USB-portarna på powerbanken.

enter image description here

Och micro USB-sidan i strömmen port på Pi Zero.

enter image description here

Bra att gå, Pi bör börja starta när du har anslutit den!

Nedan är en bild av min Pi Zero, som jag driver från en 50000 mah kraftbank.

enter image description here

Tack, ditt svar är fantastiskt eftersom det inkluderar strömförsörjningen och relevanta anslutningskablar. Jag letar bara efter något mindre
Mike Henigin
2016-01-05 09:40:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har tittat på den här kombinationen. Bör vara allt du behöver.

PowerBoost 500 Laddare - Uppladdningsbar 5V Lipo USB Boost @ 500mA +

Ja det här är fantastiskt! Jag tror att detta passar perfekt med några av de andra svaren.
Fantastiskt fynd! Kommer att ta en snart från ~ hosta ~ ebay ~ hosta ~
PNDA
2016-01-05 08:00:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du inte har något emot att lägga till en viss storlek i din Zero (jämförbar med Pi A +) och lödda några stifthuvuden på GPIO-kuddarna, kan du ta tag i Pi UPS och en Li-Poly. Det tar hand om att ladda batteriet åt dig när Pi är påslagen och sparkar in när strömmen tas bort / slocknar. Storleken på batteriet är ditt beslut, men ju större det är, desto längre räcker det.

Ta en titt här.

Tack för den här lösningen. Jag gillar att det tar hand om laddning och sparkar in när strömmen tas bort. Men jag försöker inte öka utrymmet. Detta kommer förmodligen att vara genomförbart för någon annan.
Ruben Sutter
2016-01-07 15:07:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan överväga att välja den här här.

Aukey 3600mAh bärbar extern batteriladdare Power Bank

3600mAh, smal passform med USB-laddningskabel ingår.

Produktmått: 124,8 x 1,79 tum / 45,5 mm x 0,45 tum / 11,5 mm

Artikelvikt: 2,88oz / 118g

Sandy Ritchie
2017-08-24 17:35:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag lekte med ett £ 1 Signalex 1200 mAh (Poundland) -paket igår. Jag sprang min Zero W i nästan 3 timmar innan jag stängde av och la mig. Jag fick åtkomst till Pi via VPN och körde olika Python-skript för att testa (arbetade med en halloween-byggnad som sammanförde andra idéer till ett större enskilt projekt). Jag hade några test av lysdioder, testade också en Blinkt vid en tidpunkt och en USB-tangent / mus ansluten. Jag skickade saker till en penna enhet för säkerhetskopiering och testade också ett USB-ljudkort som spelade ljudfiler.

Batteripaketet verkade fortfarande bli starkt och visade ett blått ljus, jag förväntade mig att det skulle bli rött när batteriet blev låg.

Jag ska testa mer i kväll när jag gradvis drar projektet tillsammans med min 5-årige son.

user1231247
2017-08-25 01:19:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du har gamla mobiltelefoner som samlar damm kan du återanvända batterierna. Se till att spänningen är rätt. Min verkar ha 3,7 V utgång men med en upconverter för att kunna upp till 5v.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...