Fråga:
Att installera NPM på Raspberry Pi (Wheezy Image)
Mitch Denny
2012-12-27 05:15:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hade turen att få en Raspberry Pi under trädet i år och jag har haft lite kul att leka med Node.js på enheten. Node.js är dock mycket mer intressant när du kan dra ner paket och ansluta dem till dina applikationer - och det är här jag har problem.

Om jag försöker installera NPM tillsammans med Node.js med följande kommando:

 sudo apt-get install nodejs npm 

Jag får följande fel:

 pi @raspberrypi ~ $ sudo apt-get install nodejs npmLäs paketlistor ... KlarByggande beroendesträdLäs läsinformation ... DoneNågra paket kunde inte installeras. Detta kan innebära att du har erövrat en omöjlig situation eller om du använder den instabila fördelningen att vissa obligatoriska paket ännu inte har skapats eller flyttats ur inkommande. Följande information kan hjälpa till att lösa situationen: Följande paket har ouppfyllda beroenden: nodejs: Bryter: npm (< 1.1.4 ~ dfsg-2 ~) men 1.1.4 ~ dfsg-1 ska installeras npm: Beror: nod-semver men det kommer inte att installeras E: Det går inte att rätta till problem, du har hållit trasiga paket. 

Jag är ganska ny för hur pakethantering fungerar med Debian-baserade Linux-operativsystem och vet inte mycket om hur node.js-communityn har strukturerat deras specifika paket. Det är värt att notera att installation av node.js i sig fungerar bra, och om jag försöker installera NPM bara av sig själv får jag det.

 pi @ raspberrypi ~ $ sudo apt-get installera npmReading-paketlistor ... DoneBuilding dependency treeReading state information ... DoneNågra paket kunde inte installeras. Detta kan innebära att du har erövrat en omöjlig situation eller om du använder den instabila fördelningen att vissa obligatoriska paket ännu inte har skapats eller flyttats från inkommande. Följande information kan hjälpa till att lösa situationen: Följande paket har ouppfyllda beroenden:
npm: Beror: nodejs men det kommer inte att installeras Beror: nodejs-dev men det kommer inte att installeras Beror: nod-begäran men det kommer inte att installeras Beror: node-mkdirp men det kommer inte att installeras Beror: nod-minimatch men det kommer inte att installeras Beror: nod-semver men det kommer inte att installeras Beror: nod-ini men det kommer inte att installeras Beror: nod-graciös-fs men det kommer inte att installeras Beror: nod-förkortning men det kommer inte att installeras Beror: nod-nopt men det kommer inte att installeras Beror: nod-fstream men det kommer inte att installeras Beror: nod-rimraf men det kommer inte att installeras Beror: nod-tar men det kommer inte att installeras Beror: nod-vilket men det kommer inte att installeras E: Det går inte att rätta till problem, du har haft trasiga paket. 

Jag är inte säker, men min tarm säger till mig att det är något att göra med paketet node-semver . Om jag installerar nodejs -paketet av sig själv och sedan försöker installera node-semver är det den utdata jag får.

 pi @ raspberrypi ~ $ sudo apt-get install node-semverLäs paketlistor ... KlarByggande beroendeträdLäs läsinformation ... DoneNågra paket kunde inte installeras. Detta kan innebära att du har erövrat en omöjlig situation eller om du använder den ustabila distributionen att vissa obligatoriska paket ännu inte har skapats eller flyttats från inkommande. Följande information kan hjälpa till att lösa situationen: Följande paket har ouppfyllda beroenden: nod- semver: Beror på: nodejs men det kommer inte att installeras E: Det går inte att rätta till problem, du har haft trasiga paket. 

Några pekare?

Nio svar:
Yassine Khachlek
2015-11-07 16:26:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det här är det bästa sättet att installera NodeJs på hallon pi, jag älskar det sättet, och jag tycker att det är lätt att göra, och senare för uppdatering ersätter du bara mappen '/ opt / nodejs' med den nya versionen:

 wget https://nodejs.org/dist/v4.2.4/node-v4.2.4-linux-armv6l.tar.gzsudo mv node-v4.2.4-linux-armv6l.tar.gz / optcd / optsudo tar -xzf node-v4.2.4-linux-armv6l.tar.gzsudo mv node-v4.2.4-linux-armv6l nodejssudo rm node-v4.2.4-linux-armv6l.tar.gzsudo ln -s / opt / nodejs / bin / node / usr / bin / nodesudo ln -s / opt / nodejs / bin / npm / usr / bin / npm 

Observera att det också finns en arm71-version för senaste hallonversionerna.

Det här svaret är det senaste.
Detta var den bästa lösningen hittills men jag hittade bara en annan, med nvm (Node Version Manager) som också låter dig enkelt uppdatera noden men också använda olika versioner samtidigt. De delar symlänkstegen för att tillåta nodåtkomst för alla användare. En kort handledning här https://www.losant.com/blog/how-to-install-nodejs-on-raspberry-pi med en lösning för att undvika symlänkproblem: http://stackoverflow.com/a/29903645/ 3480671
OBS: "/ usr / local / bin" skulle vara något mer lämpligt för symboler för lokaladministrerade symboliska länkar till en lokaladministrerad arkivpump i "/ opt"
det fungerade för mig, det faktiska problemet jag hade är att NPM inte kom med nod, men NPM fanns inte som en fristående, det här fick NPM installerat, men nu fungerar inte Node
minitech
2012-12-27 23:06:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Försök att installera dem alla tillsammans:

 sudo apt-get install nodejs npm node-semver 
user542319
2015-08-07 19:19:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Adafruit tillhandahåller en (relativt) aktuell nod och npm. Efter att jag inte hittat en kompilering användbar fungerade detta för mig med ett antal paket (express, body-parser, pg)

Krishnan V
2016-04-24 18:32:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kör raspbian jessie på pi 3. Noden kommer förinstallerad i bilden men npm inte . Hade utmaningar med att installera npm och den här tråden hjälpte mig att få ledtrådar.

Felet jag fick var

 pi @ raspberrypi: ~ $ ** sudo apt-get install nodejs npm node-semver ** Läsning av paketlistor ... DoneBuilding beroendeträd Läsningstillståndsinformation ... Donenodejs är redan den senaste versionen. nodejs är inställd på manuellt installerad Följande extra paket installeras: gyp libc-ares-dev libjs-node -uuid libjs-understryker libssl-dev libssl-doc libv8-3.14-dev-nod-förkortning nod-ansi nod-ansi-färg-tabell nod-archy nod-async nod-block-stream-nod-kombinerad-stream-nod-cookie-jar nod-fördröjd-ström-nod-för alltid-agent nod-form-data nod-fstream nod-fstream-ignorera nod-github-url-från-git nod-glob nod-graciös-fs nod-gyp nod-ärver nod-ini-nod -json-stringify-safe node-lockfile node-lru-cache node-mime node-minimatch node-mkdirp node-mute-stream node-node-uuid node-nopt node-normalize-package-data node-npmlog node-once node -osenv nod-qs nod-läs nr avläs-paket-json nod-begäran nod-försök nod-rimraf nod-sha nod-sigmund nod-slide nod-tar nod-tunnel-agent nod-understryker nod-vilken nodejs-dev Föreslagna paket: node-hawk node-aws -sign nod-oauth-sign node-http-signature Följande NYA paket kommer att installeras: gyp libc-ares-dev libjs-node-uuid libjs-understryk libssl-dev libssl-doc libv8-3.14-dev node-abbrev-node-ansi nod-ansi-färg-tabell nod-archy nod-async nod-block-stream-nod-kombinerad-stream-nod-cookie-jar nod-fördröjd-stream nod-forever-agent nod-form-data nod-fstream nod-fstream- ignorera nod-github-url-from-git node-glob nod-graceful-fs node-gyp node-inherits node-ini node-json-stringify-safe node-lockfile node-lru-cache node-mime node-minimatch node- mkdirp nod-mute-stream nod-nod-uuid nod-nopt nod-normalisera-paketdata
nod-npmlog nod-en gång nod-osenv nod-qs nod-läs nod-läs-paket-json nod-begäran nod-försök nod-rimraf nod-semver nod-sha nod-sigmund nod-slide nod-tar nod-tunnel- agent nod-understrykning nod-vilken nodejs-dev npm0 uppgraderad, 55 nyligen installerad, 0 för att ta bort och 0 inte uppgraderad. Behöver få 2222 kB / 3 708 kB arkiv. Efter denna operation kommer 13,3 MB ytterligare diskutrymme att användas. Vill du fortsätta? [Y / n] y ** Err http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/ jessie / main libssl-dev armhf 1.0.1k-3 + deb8u2 404 Hittades inte [IP: 5.153.225.207 80] Err http: / /mirrordirector.raspbian.org/raspbian/ jessie / main libssl-doc all 1.0.1k-3 + deb8u2 404 Hittades inte [IP: 5.153.225.207 80] E: Det gick inte att hämta E: Det gick inte att hämta några arkiv, kanske köra apt -uppdatera eller försök med --fix-missing? ** pi @ raspberrypi: ~ $ 

Nedanstående 2 kommandon i följd hjälpte mig

 sudo apt-get updatesudo apt-get install npm 
Kan du redigera ditt inlägg för att göra det mer läsbart. Är textväggen verkligen nödvändig?
Wireblue
2016-08-26 14:15:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hittar det enklaste sättet att få NPM (och den senaste versionen av Node.js) på alla Raspberry PI (Zero to 3) är att använda "NVM" ( Node Version Manager).

Så här installerar du NVM:

 wget -qO- https://raw.githubusercontent.com/creationix/nvm/v0.31.6/install.sh | bashexport NVM_DIR = "$ HOME / .nvm" [-s "$ NVM_DIR / nvm.sh"] &&. "$ NVM_DIR / nvm.sh" # Detta laddar nvm 

När du har installerat det kan du ladda ner den senaste versionen av Node.js när som helst så:

 nvm install node 

Klar!

Kontrollera att NPM är installerat:

 npm --version  före>
Detta fungerade bra för mig på min pi 3b + den första lösningen installerade npm 1.6 och fortsatte att stöta på fel när jag installerade paket. NVM fick igång ordentligt.
Ben Evans
2012-12-27 05:49:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du stöter på problem med binära paket rekommenderar jag att du kompilerar det själv, så får du en bättre uppfattning om medan något misslyckas / binära paket kan vara för en annan typ av processor (inte ARM) .

Jag föreslår att du kolla in https://gist.github.com/3301813 för Raspberry Pi NodeJS-kompileringsinstruktioner.

Tack Ben. Jag hade stött på den artikeln tidigare. Jag antog att NPM kan vara separat från Node.js-källträdet?
NPM är separat vid källan https://github.com/isaacs/npm, men de senaste versionerna för nodejs kommer vanligtvis med npm-paket.
Golo Roden
2012-12-27 16:38:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som Ben påpekade föreslår jag att du kompilerar Node.js på egen hand på Raspberry Pi. Sedan 0.8.10 (eller så) är detta möjligt utan vidare. Helt enkelt

 $ ./configure$ gör $ sudo make install 

och det är det. Sedan installeras Node.js inklusive npm.

Fungerar som en charm :-)!

Tack Golo. Minitech gav ett svar som fungerade bättre för mig. Raspberry Pi är ganska långsam så jag skulle tro att byggnad, då skulle installationen vara lite mer smärtsam.
Ta en titt på versionen av Node.js som installeras med 'apt-get' och jämför sedan den här versionen med den aktuella versionen av Node.js, så vet du varför jag inte föreslog att använda 'apt-get '... ;-)
Jag har gjort några förkompilerade tarbollar som kan användas på en Raspberry Pi om du inte riktigt vill vänta på att källan ska kompileras. https://gist.github.com/3245130
RaspberryPiScientist
2016-03-15 05:19:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Allt du gör är att skriva in

 pi @ raspberrypi ~ $ sudo apt-get install nodejs npm node-semver 

Det fungerade för mig och Jag kunde installera det utan fel och det borde fungera med ett program!

Var mer exakt: vilken version av nod installerade du på det här sättet, vad var paketkällan (lade du till en ny?), Vilket operativsystem installerade du på, vilken rPi-version har du, vilken nodbåge är det ( armv6, v7). Du svarar kanske löser något men vi vet inte vad så ingen kommer att använda det.
Vinicius Senna
2013-08-23 09:54:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Försök att följa detta inlägg. Jag lyckas köra npm på / opt / node / npm, men när jag kopierar det till / usr / bin / saknas det 'npmlog'.

DET föredras att du kopierar stegen till svaret medan du tilldelar din källa för ytterligare information, om källplatsen går ner, sidan raderas eller flyttas etc. Åtminstone en sammanfattning av processens breda drag.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...