Fråga:
Programvara för att visa animerade gifs?
Jake Levine
2013-08-23 07:27:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har letat i flera dagar men har ännu inte hittat ett program som kan spela upp skalade animerade gifs utan att bli hackig. Grundkraven är:

  • Skalad till helskärm (1080x1920)
  • Inget fönster visar
  • Dold muspekare
  • Slät rendering

Några favoritavskärade bildvisare där ute?

Har du verkligen en 1080p animerad gif?
Den här frågan verkar vara utanför ämnet eftersom den begär en programvarurekommendation, som tenderar att bli föråldrad och ofta inte är allmänt tillämplig.
Två svar:
goldilocks
2013-08-23 19:43:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Några av verktygen i sviten ImageMagick ( apt-get install imagemagick ) hjälper. Kommandot animera visar animerade .gifs:

  animera myimg.gif  

Fönstret är som standard gränslöst (du gör måste vara i ett X GUI). Du kan ändra storlek på:

  animera -storlek 1920x1080 myimg.gif  

Observera bredd efter höjd (se här för de olika sätt att specificera geometri). Det kommer dock inte att vrida en kvadratisk gif till en rektangulär (kanske finns det ett sätt att tvinga det, det finns många alternativ). Att ändra storlek kommer troligen att göra en röra av de flesta animerade gifs. Du måste bearbeta dem först:

  konvertera myimg.gif -coalesce myimg2.gif  

Den konverterade myimg2.gif ska fungerar ordentligt med animate -resize .

Att bara notera att ImageMagick kräver X11 (jag försöker visa animerade GIF-filer på Raspbian utan X11)
@PaulSlocum Det är ovanligt att bry sig om grafik på GNU / Linux sans X, men det är inte omöjligt; undersök [framebuffern] (https://en.wikipedia.org/wiki/Linux_framebuffer). Appar måste skrivas specifikt för det och det finns minst en eller två för att visa bilder ([FIM] (http://www.nongnu.org/fbi-improved/) och vad den härstammar från, `fbi`) , men jag vet inte om de gör animerade gifs ([ser ut som nej för FIM) (http://www.nongnu.org/fbi-improved/FIM.html), men det finns förslaget där kodbasen kan vara användbar i gör så).
Tyvärr kan bara fbi och SDL_Image visa den första bilden. Jag planerar att försöka använda SDL med något annat bildbibliotek som freeimage. Titta också på piping ffmpeg-bibliotek för att konvertera animerade GIF-filer till en mpeg4-ström som omxplayer kan hantera.
För mig är det inte ett gränslöst fönster ??
Dr.Avalanche
2013-08-23 13:51:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du tar dig tid att förstå det animerade gif-formatet är det inte möjligt. Du kan inte realistiskt ha en animerad gif som har en lägre upplösning och "skala den" till 1080p och inte förvänta dig att den blir "hackig". Du måste förstå hur ramövergångar fungerar. Det här är inte vektordata.

Du verkar förvirra vad en gif-fil är med ett korrekt videoformat. Antingen skaffar du innehållet i ett förnuftigt format eller gör ditt bästa för att konvertera det till en med ffmpeg och sedan spela upp med VLC.

Det här är inte heller en Raspberry Pi-specifik fråga.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...