Fråga:
Hur man startar Motion i daemon-läge på RPi som kör Raspbian Jessie
gtj
2016-01-20 01:13:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har nyligen börjat ställa in rörelse med min RPi men jag har ett problem som är enkel, å ena sidan, men å andra sidan kan inte hitta några steg-för-steg-instruktioner för att åtgärda det.

Även om jag framgångsrikt har ställt in rörelse och fungerar, efter att jag har gjort alla nödvändiga justeringar för att köra den i demon (redigerad etc / default / motion & etc / motion / motion.conf), kan jag fortfarande inte få det att starta i daemon-läge. Som sagt, med varje omstart av Pi. Jag måste starta manuset manuellt med "sudo service motion start" eller "sudo motion". Jag vet att det är ett problem med behörigheter att rörelse måste starta i demon men som en komplett nybörjare i PiWorld skulle jag uppskatta om någon kunde vägleda mig till de 2-3 nödvändiga kommandona för att fixa det.

Två svar:
Steve Robillard
2016-01-20 02:44:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För att möjliggöra för rörelse att köra som en demon vid start gör du följande:

Redigera /etc/default/motion

och ändra start_motion_daemon = nej till start_motion_daemon=yes

Nästa aktivera rörelse genom att ange följande på kommandoraden:

  sudo systemctl aktivera rörelse  

Slutligen starta om.

Du kan bekräfta att rörelse körs genom att kontrollera utdata från följande kommando:

  sudo service motion status  
Det var verkligen så enkelt. Tack och lov verkar det som om Jessie-versionen förenklar sakerna lite. Jag hade trasslat med chown chmod 777 sudo cd och andra kommandon för att ändra ägarskap till katalogrörelsen som används för att köra. Alla dessa behövs tydligen i äldre versioner. Tack så mycket Steve! Jag uppskattar det. Skål!
Du behöver inte använda "chown" eller "chmod" om du använder "sudo" för att köra "rörelse". Detta är bra eftersom människor inte kommer att kunna ta bort rörelsefilerna utan ett sudo-användarlösenord. Jag skulle inte heller rekommendera att använda '777' för då kan vem som helst radera rörelsefilerna.
Bigdadda06
2017-12-27 11:24:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bekräftad också för stretch (v9).

Du kan också använda

  $ ps -ef | grep motion  

för att se om rörelse körsDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...